ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 513
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Amelin, направо копирам от нета: "КТГ дава възможност да се наблюдава вътреутробното състояние на детето в динамика и да се диагностицират на време някои отклонения: кислородния глад, който повишава риска от преждевременно раждане, дефекти на централната нервна система от хипоксичен характер."
Та жената там ми каза задължително будно бебе. Аз по изключение бях хапнала две бисквити в колата по път за клиниката, иначе никога не ям преди прегледи. А малкия се раздаде стабилно чак прекалено Grinning

# 571
Следя последните новости по повод бебегледането, единодушно специалистите смятат бебе се слага да спи нагоре с коремчето, главата настрани, не цялото настрани.
По повод изследванията на мен хемоглобинът ми е леко нисък - при долна граница 120 моят е 111, но лекарката ми не беше притеснена и нищо не ми предписа. Обаче смятам да си взема чай от коприва и да си правя, като кърмех баткото така успях и на него, и на мен да вдигна хемоглобин през 1-2 м. след раждането му. Също спирулина и хлорела на прах, макар че са доста гадни на вкус, поне за мен.
Периоди на липса на движение на бебето не съм имала, сегашното ми е даже доста активно, понякога се питам дали и това е ок... Обръща се през няколко дена, все още има място и се върти - сменя седалищна с главична позиция всеки път...

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 23:55 от alen mak

# 572
Аз си изтеглих едно приложение което да си следиш движенията,че много се шашкам и аз като не мръдне.Има дни в който найстина не се спира а други найстина трябва да я ръчкам или да ям нещо за дая провокирам.От покупките и аз имам някой неща да донакупя  като чорапки ,козметика, неща за болницата .Все си казвам край със дрешките и все нещо купувам.Винаги ми се виждат малко .Имате ли  бебешко гнездо ?Струва ми се практично ,но все още се чудя дали найстина трябва да взема.

# 573
От памук ли са ви одеялцата за изписване? Искам да купувам само неща от 100% памук, но одеялцата обикновено са тънки или на дупки, а за есенно бебе това не е ок. А за 🧦 да не говорим... Навсякъде са памук+ изкуствени. 100% памук намерих само на "златна" цена..

# 574
Като гледам повечето ходите на тонове,но не е ли рано или то си зависи от бременността? С първото дете започваха тоновете от средата на 8 месец до края всяка седмица. Предполагам и сега ще  така,защото не са ми мерили нищо.
Относно движенията отново с първото бях в постоянно следене,но сега много не ги следя колко са точно. Има моменти спи и не мърда дълго време, после започва за рита в рамките на час нон стоп. Само в периода,когато беше седалищно усещах всяко мърдане и не излизах от тоалетната. Така ме удряше с краката ниско долу,все едно ще излезе някой крак отдолу всеки момент.

# 575
От памук ли са ви одеялцата за изписване?
На баткото комплектът беше на турската марка Caramell и пелената беше памучна двуслойна. Сега за октомврийчето взех комплект на Комес с портбебе, не толкова за изписването, а да изкараме в студеното време. Самото портбебе е доста топличко, има някаква вътрешна вата, но откъм бебето ми се струва чист памук (ще разровя да видя). Иначе за самото изписване имам доста памучни пелени и меки одеалца, очаквам дори да е доста топло и може по дрешки да се изпишем.
Като стана дума за изписване, аз не храня надежди, че ще пускат тълпи. За баткото бяха родителите ни от двете страни и още двама близки. Сега допускам, че ще се размина само с таткото, понеже октомври няма да дочакам в никой случай, а не вярвам септември да разхлабят режима.

# 576
  • София
 Момичета, идвам с въпрос. Решила съм да си взема кенгуру/раница, за да пробвам как ще се чувствам, тъй като за себе си съм септична, че ще нося и не ми се прави по-сериозна инвестиция. По тази причина се спрях на два модела. И тъй като съм абсолютно неука, чудя се дали са подходящи за крачетата на бебето и цялостната му стойка. Ще съм благодарна, ако споделите мнение.

https://www.hippoland.net/kikkaboo-kenguru-hoody-grey-3110801000 … XQLCvS4E22B1BRlhE

https://www.hippoland.net/chipolino-kenguru-lili-grafit-kenli018 … CmI36btR5LCdhjS3Q

# 577
Diamond star, това са кенгуру и в никой случай добри за ергономично бебеносене. Много приятели носиха децата си спорадично, без идея да е дълго и здравословно, но аз не съветвам. Ориентирай се към форуми за ергономични носилки, да, те са доста по-скъпи, но с подходяща консултация и проба, изпадат неща и втора употреба на приемлива цена.

# 578
# 579
Девойката всеки ден мърда различно. Когато съм по- заета през деня или пътувам я усещам бегло няколко пъти. А тези дни на почивката раздава яко ритници. Но всеки ден има движения, не съм засичала застой повече от 3-4 ч.
Много искам ергономична раница, мисля че ще я ползвам доста в града, особено когато ще съм сама с бебето през повечето време. Още оглеждам оферти, но ще взема втора ръка по- вероятно.
Взех едно одеяло памук, отгоре е с плетка, а отдолу ватирано. И едно по- тънко от полар. За изписването още не съм предвидила точния комплект.

# 580
  • София
Diamond star,
И аз се бях засилила за раница, даже бях си намерила двойна, но приятелка ме посъветва първо да наема, за да видя коя ще ми е удобна, и после да купувам. Сайтовете за бебеносене имат "библиотеки" от които можеш наемеш и да пробваш: http://sgusheni.com/библиотека/

Памучни одеалца взех много хубави от Айко.

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 10:17 от delisardeli

# 581
Аз засега не мисля да купувам кенгуру, нито раници, като се роди живот и здраве ще преценя.
Една приятелка ми даде гнездо, доста е полезно. Освен това ме посъветваха и шезлонг да взема.
За изписването ще си направя комплект сама, а пелената ми е с цип и незнам дали е 100%памук(подарена ми е).
Момичета с какво ще отоплявате стаята,в която ще спи бебето?

# 582
Памучни одеалца взех много хубави от Айко.

Много са хубави! А плътни ли са или летни?

# 583
  • София
Плътни са според мен, подходящи за есенно време. Двойно памучно трико, дебелина като за качулка, много мекичко. 75х95, 20лв

Много са хубави! А плътни ли са или летни?

# 584
Момичета, бях на тонове и да Ви питам Вие като лежите по гръб как се чувствате, на мен ми стана лошо, изпотих се цялата, много неприятна ситуация. Акушерката каза, че се притискла някаква вена и за затова се получава така и трябва да е другия път настрани!

Общи условия

Активация на акаунт