ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 29 996
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте дами, да споделя и аз Simple Smile в 29г.с + 6 дни бебока е 1.5кг, док каза , че се развива  нормално за седмицата , в която е и че всичко е нормално. Бебчо е седалищно и имало време да се обърне. Шийка е 31мм. Как вървят нещата при вас.

# 661
  • Пловдив
Свекървата се гласи за изписването, чете милата какво се правило, казах на МП, че някой донесе ли ми букет ще му го навра там, където слънце не огрява.
Обмислям варианта, да дойде само той да си ме вземе с бебето, вкъщи да се съберем с неговите и моите родители. Никой няма да остава при нас, свекървата живеят в съседната къща, но се меси до толкова колкото аз позволявам, ако не се получат нещата ще си отида до майка за няколко дена да се отрезвят и така.

# 662
Здравейте момичета, чета темите от няколко дни:)
Моят термин е на 22- ри октомври. На 33 г съм. Това ще ми е второ дете- очаквам момче. Имам момиченце на 7 г. Чувствам се добре Simple Smile
Искам да питам някоя от вас дали пие протеин за бременни? С първата бременност толкова малко изследвания съм правила, че като сравнявам със сега ....
Подадох заявка и във ФБ групата.
Хубав ден на всички!

# 663
Някоя от вас взимала ли си е секрет за микробиология сама? Моля да ми разясните какво и как. Моята АГ каза, че трябва да ми пусне изследвания и МБ в 32 г.с. задължително, аз съответно запазих час за след две седмици, но днес ми изпратиха имейл, че лекарката ще отсъства до началото на септември. Аз тогава ще бъда в 35 г.с. и бих искала на своя глава да ги пусна в посочения от нея срок.
Тези дни слушам книгата на Майко мила "Как да оцелееш като родител". Искрено се забавлявам, а и обогатявам. Препоръчвам, ако не сте се сблъсквали с нея до сега.

# 664
Искам да питам някоя от вас дали пие протеин за бременни?
Здравейте и добре дошла в групата Simple Smile Аз пия протеин за бременни Прегна Ко от почти месец, всеки ден по 2 лъжички от 25 гр. си разтварям в прясно мляко. Изписаха ми го заради ниски стойности на белтък в кръвта. При Вас как стоят нещата?

# 665
Днес бях на консултация. Бебка дивееше през целия преглед. Расте си със същите темпове - 29+6 е 1750 гр. Главично предлежание е вече, дано така и да си остане до края Simple Smile взеха ми микробиология и малко преди феталната на 24.08 ще пусна желязо, витамини и т.н. Питах докога да ги пия витамините В, Д и желязото, отговорът беше месец след раждането. Идеята й е да се застрахова, че няма да ми паднат нивата, каквато и да е кръвозагубата при раждането. Първото ми раждане беше така - след като родих исках да отида до тоалетна. Привидно се чувствах добре, но като станах, направих три крачки и тупнах. ХГБ ми беше паднал на 90

Мими, добре дошла Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 18:36 от Amelin

# 666
  • София
Добре дошла, Мими.

Дунда5, аз си взех сама. Трябва ти среда за посявка и стъкълца за натривка. По принцип или от АГ-то, или от избраната лаборатория трябва да си ги вземеш - те вървят в комплект епруветка(среда), стъкълца и клечка за стъкълцата.
Вкарваш 3-4 см навътре във влагалището клечката с памучно връхче, правиш едно две завъртания и изкарваш с напън (за да пусне повече секрет, ако нямаш много като мен) и взимаш стъкълцата, и внимателно, пипайки ги само от вън отваряш, намазваш секрета в средата, затваряш стъклата и хвърляш клечката.
За посявката - отваряш средата, държиш ѝ клечката само за капачката, пак вкарваш 3-4 см навътре, позавърташ малко, за да обереш секрет и обратно я вкарваш в средата. Затваря се или с тапа или с винт. Държиш средата вертикално и натъмно, както и стъкълцата. Стъкълцата ги сложи в пакетчето от средата за най-лесно и ги пристегни с ластик. Носиш в лабораторията въжможно най-скоро. Средата държи 24 часа, но стъкълцата - не.

релакс90, моят общ белтък винаги е малко под долна граница. Само два пъти го вдигах малко над нея, когато ядох много извара и яйца. Не са ми казвали да пия протеин. Чудя се трябва ли...

Да се отчета: идвам сега от ЖК. Бебището пак е огромно (28+2 съм, а то е 1300гр). Според док си е такова генетично и не е от начина ми на живот, защото вървенето напред е линейно, а не експоненциално. Пак не ми предписа обременяване с глюкоза.
Всичко друго е точно. Отдавна си е с главата надолу и все още е така. Шийката е 39мм.
Взехме цервикален секрет, утре ще го нося в цибалаб за контрола на уреаплазмата.
Излезе ми и стерилната урина, която пуснах заради левкоцити в урината  - ''Без бактериален разстеж'' ..
Убедена съм, че тия левкоцити са ги сложили нарочно, за да си направя и стерилна урина. Всеки друг път като съм пускала двете урини успоредно - нямах левкоцити. Дано да греша, защото това би било грубо непрофесионално.
След 2.5 месеца хемоглобин под долна граница и занижаващ се с времето, последният път (петък) го докарах до 124, т.е. малко над долна граница. Не съм приемала желязо. Просто почнах да си пия магнезия на отстояние от храненията и съм хапвала една идея повече суров спанак и броколи.

Това е от мен:))))

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 17:57 от Dagny

# 667
Мими, и аз съм с ниски стойности на белтък и пия Прегна Ко, но по една мерителна лъжичка. Откакто съм бременна се насилвам да ям месо и яйца, поне мляко и сирене си хапвам с удоволствие.
Може ли и аз да се оплача за свекървата Stuck Out Tongue Winking Eye .
Моята не ми се меси и много се разбираме по принцип. Естествено, има някои неща, които ме дразнят.
Пустото суеверие! Няколко пъти ми казва тънко, тънко как нейната свекърва, като се родил моя мъж, всичко накупили за ден, два.
Аз пък и казвам, че не мога да позволя някой да ми отнеме това удоволствие и искам да подбера всичко по моя вкус и виждания. Сега чакам да ми намекнат със свекъра и за солта във водата при къпане. Веднъж като бях на 25 години ме накараха да слагам сол. Ама аз, за да има мир, се съгласих. Този път не са познали обаче. Същото е и за даването на вода на бебето и т.н. Нормално е да имаме различни виждания, но се дразня и това е...
Решила съм да не и показвам нищо от това, което си купувам и да не коментирам въобще.
И име не можем да измислим с моя мъж. Искаме да се съобразим с първата буква на свекър ми, но това, което харесва на мен, на него не му допада и обратното. Искам просто да сънувам как ще се казва малкият шавливец и да се приключи тая драма Joy .

# 668
  • София
Миме, добре дошла, добавих те в списъка на първа страница на темата.

Аз също пия протеин Прегнако, по 1 доза на ден, че с месото хич ме няма, особено в тая жега мога само на айран и плодове да карам. Ям и яйца и млечни, даже в някои дни заменям протеина с извара.

Да се похваля:
В неделя и днес с голям кеф си сглобихме и опрахме возилото. Напомпахме гумите - готово е за подвизи.
Много е хубаво, запазено, няма грам избеляло, стабилно е и много добре помислено в детайлите.
Не мога да му се нарадвам!
Скрит текст:

Летните седалки ги опрах и прибрах преди да ги снимам, иначе са също толкова яки като кошчетата Wink

# 669
Много ми харесва близнашката количка, страхотна е, поздравления за добрата покупка!

Много е дразнещо някой постоянно да ти се меси в личното пространство, независимо колко е близък, не е правилно. Това си е фина манипулация, умело прикрита зад добронамереност. А всъщност такива хора искат да контролират, и не зачитат границите, това е моето мнение. Почва се от натрапване на мнения за безобидни неща и се стига до груба намеса в начина на живот на семейството, отглеждането на детето и пр. Жалко е, че когато са в близко роднинско обкръжение не може да ги разкараме просто така, обаче има начин да им си противодейства- също толкова тънко и упорито като тях, и без обяснения и оправдания. Вече конкретната тактика е въпрос на избор:D

# 670
Мими, и аз съм с ниски стойности на белтък и пия Прегна Ко, но по една мерителна лъжичка. Откакто съм бременна се насилвам да ям месо и яйца, поне мляко и сирене си хапвам с удоволствие.
Може ли и аз да се оплача за свекървата Stuck Out Tongue Winking Eye .
Моята не ми се меси и много се разбираме по принцип. Естествено, има някои неща, които ме дразнят.
Пустото суеверие! Няколко пъти ми казва тънко, тънко как нейната свекърва, като се родил моя мъж, всичко накупили за ден, два.
Аз пък и казвам, че не мога да позволя някой да ми отнеме това удоволствие и искам да подбера всичко по моя вкус и виждания. Сега чакам да ми намекнат със свекъра и за солта във водата при къпане. Веднъж като бях на 25 години ме накараха да слагам сол. Ама аз, за да има мир, се съгласих. Този път не са познали обаче. Същото е и за даването на вода на бебето и т.н. Нормално е да имаме различни виждания, но се дразня и това е...
Решила съм да не и показвам нищо от това, което си купувам и да не коментирам въобще.
И име не можем да измислим с моя мъж. Искаме да се съобразим с първата буква на свекър ми, но това, което харесва на мен, на него не му допада и обратното. Искам просто да сънувам как ще се казва малкият шавливец и да се приключи тая драма Joy .
За покупките - и моята беше много изненадана. Очаквала, че ще си набележа всичко и като се роди бебето ще отидат с майка ми да пазаруват Joy
Но после каза, че тя нищо нямало да вземе предварително, пък ние каквото сме си решили да правим.
Аз не обичам да разчитам на никого за нищо, плюс че това ни е първо дете и с толкова желание и трепет избираме всичко Heart
Разни хора, разни идеали Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 22:44 от Mani1303

# 671
  • София
https://uk.patpat.com/en/layout/activities/Summer-Sale.html?fbcl … tpat-NASA-Kinscar
Хелоу,
скивайте какви яки дрешки и на каква промоция.
Някой да е запознат с този сайт? Чудя се да не е някой трик, защото ми излезе като реклама във фб. Thinking

# 672
И на мен постоянно ми излиза като реклама и съм търсила мнения из форума. До колкото оставам с впечатление, дрехите са китайски и с лошо качество, не отговаряли много на снимките . Но нека ако някой е поръчвал, да даде мнение от първа ръка.

# 673
За patpat и аз съм чела, че са китайски, некачествени и се чакало много време за доставка, но не съм поръчвала и не мога да кажа обективно.
Момичета днес ми излезе микробиологията, но това което пише на първи ред не го разбирам: оскъдно lactobacilli; 3-4 leuco/ поле; плоски епителни клетки 🧐 Дали имам повод за притеснение?

# 674
  • София
https://uk.patpat.com/en/layout/activities/Summer-Sale.html?fbcl … tpat-NASA-Kinscar
Хелоу,
скивайте какви яки дрешки и на каква промоция.
Някой да е запознат с този сайт? Чудя се да не е някой трик, защото ми излезе като реклама във фб. Thinking

Здравейте, бъдещи мами Simple Smile

И аз с трепет чакам първо бебче и естествено се хвърлих в покупки като невиждала.
Поръчвах вече няколко пъти от въпросния сайт и съм доста доволна от качеството на продуктите. Да, китайски са , но по нищо не отстъпват от дрешките , които можете да намерите в магазините в моловете като Точковци, H&M и тн. Относно доставката - отнема не повече от 10 работни дни (всичките ми поръчки до тук пристигнаха сравнително бързо) като накрая биват доставени до адрес от Спийди.
Единственият недостатък, който открих при бодитата и комплектчетата е , че са доста големи като размер и тези за новородени по - скоро отговарят на номер за бебчета около тримесечна възраст.
Надявам се да съм помогнала Simple Smile
Лека бременност , мадамки Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт