Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 146
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
За косопадът - вече видях, че в тази тема се говори за биотин, който е много важен за косите ни. Аз лично го пия в добавка с други витамини и микроелементи и определено се усеща разликата. А повечето от нас се боядисват, та и боята също дава отражение. Но биотин помага много, не го пренебрегвайте.

# 136
В сегашните витамини изписани от дерматолог също има биотин, но и аз от темата разбрах за него. Все още съм в самото начало на приема им.

# 137
  • Somewhere in the World
При мен точно ниските нива на прогестерон и изключително обилен цикъл през 2 седмици наложи поставянето на първата ми Мирена. Това реши проблема Simple Smile.
От известно време забелязвам надут и болезнен бюст (точно както преди цикъл или в начална бременност). Даже имах съмнения, купих си тест за бременност (зная, че е невъзможно, но все пак).
Случвало се е и преди, според наблюдаващия ме гинеколог е нормално.
Но определено виждам промяна в себе си след като навърших 40 - грижа е необходима, и много обич към тялото ми точно такова, каквото е.
Пробиотиците за жени, които приемам перорално са в голяма помощ и за вагиналното здраве, както и за редовния стомах и общ имунен статус и горещо препоръчвам на всяка дама в тази тема.
Waterproof, би ли споделила какви пробиотици приемаш?
Аз съм на 45г за сега освен витамини за коса, кожа и нокти с биотин, вит Ц и магнезий друго не взимам.

# 138
Прити мама, вземам някакъв за жени с 12.5 билиона жив организъм и екстракт от червена боровинка, формулата е за жени, редувам с друг, който избрах по щамовете. Сегашният освен за здрава вагинална и чревна флори се грижи и за отделителната система.
По-назад една дама обясни, че стената между влагалище и анус изтънява с годините и бактериални цистити и вагинити са често срещани, та явно това, им е идеята на производителите, предвид червената боровинка в пробиотичната добавка, която пия.
Но аз живея в чужбина, тук хубавото е, че всичко е пригодено по пол и възраст и изборът е огромен, но иска четене и сравнение.
В България - изберете синбиотик или капсулован такъв. Био баланс съм купувала, Линекс също, но беше преди.
Ако искате мога да погледна какво се предлага и ще Ви напиша кое е добро според мен и кое бих купила.
Хубаво е и кисело мляко пълномаслено да се хапва, за който обича и на когото му понася. Само ползи носи, стига да има жива бактерия вътре, разбира се.

Мисля, че това е продукт, на който може да се доверите, купувала съм различни неща и според мен са много добри:
https://subra.bg/hranitelni-dobavki/probiotici-i-simbiotici/jami … 10-x-60-caps.html

Вземала съм и Биогая таблети, за мен и за детето.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 00:20 от waterproof

# 139
Рекламират един шампоан Симплик, но май е за мъже. Според рекламата, предизвиква пигментация за сиви коси, нещо което не съм убедена, че е възможно. Иначе пише за косопад.

# 140
Здравей,
Може ли да снимаш твоите добавки, евентуално от интернет да се поръчат.
Иначе тук има Уробиотик- пробиотик с червена боровинка.

Прити мама, вземам някакъв за жени с 12.5 билиона жив организъм и екстракт от червена боровинка, формулата е за жени, редувам с друг, който избрах по щамовете. Сегашният освен за здрава вагинална и чревна флори се грижи и за отделителната система.
По-назад една дама обясни, че стената между влагалище и анус изтънява с годините и бактериални цистити и вагинити са често срещани, та явно това, им е идеята на производителите, предвид червената боровинка в пробиотичната добавка, която пия.
Но аз живея в чужбина, тук хубавото е, че всичко е пригодено по пол и възраст и изборът е огромен, но иска четене и сравнение.
В България - изберете синбиотик или капсулован такъв. Био баланс съм купувала, Линекс също, но беше преди.
Ако искате мога да погледна какво се предлага и ще Ви напиша кое е добро според мен и кое бих купила.
Хубаво е и кисело мляко пълномаслено да се хапва, за който обича и на когото му понася. Само ползи носи, стига да има жива бактерия вътре, разбира се.

Мисля, че това е продукт, на който може да се доверите, купувала съм различни неща и според мен са много добри:
https://subra.bg/hranitelni-dobavki/probiotici-i-simbiotici/jami … 10-x-60-caps.html

Вземала съм и Биогая таблети, за мен и за детето.

# 141
# 142
  • София
Много хубава и полезна тема. Бихте ли препоръчали нещо за заздравяване на ноктите само? Започнаха да стават меки и чупливи от няколко години, откакто и цикълът взе да се разрежда. На 50 съм. Коса имам предостатъчно и не ми пада, само ноктите е проблема. Кожата ми винаги е била леко суха, не виждам разлика от преди и сега.

# 143
  • София
На мене за ноктите много ми помогна колагенът.

# 144
  • София
Да се включа и аз в отбора. На 41 съм, нямам кой знае какви оплаквания. През септември миналата година имах едно двуседмично закъснение, но в крайна сметка ми дойде. След това доста месеци беше шантав цикъл - скъсен като интервал, но оскъден и точещ се над 7 дни. По време на овулация имах кафеникаво зацапване. Сега уж се пооправиха нещата. Някой път вечер получавам сърцебиене, но щитовидните хормони са ми в норма. По принцип съм с ускорен пулс и ниско кръвно. Преди 5г имам опрерация от миома, с некрози, но хистологията ми беше добра. Следя си оттогава и туморните маркери. Четох за болки в подмишниците - имам и аз някой път усещания там. Половите хормони си ги изследвам отвреме-навреме и са добре, засега. Единствено антимюлеровия хормон ми е доста нисък, а той нали се води за изчерпване на яйчниковия резерв. Косата ми винаги е била слаба и безжизнена, каквото и да съм пила и ползвала като козметика - Мерц, Ревалид, бирена мая, други витамини, маски и тн. Не ми се мисли като наближи този специфичен период какво ще стане. Ноктите също са ми тънки и чупливи, лак не държат повече от ден. Може би си е до ген.

# 145
  • Добрич
Много хубава и полезна тема. Бихте ли препоръчали нещо за заздравяване на ноктите само? Започнаха да стават меки и чупливи от няколко години, откакто и цикълът взе да се разрежда.
....

Бях по същия начин. Помогна ми втриване на арганово масло всяка вечер.

# 146
И втриване на сурово кокосово масло много помага за ноктите.
Добавката Мерц специал също много помага.

# 147
Шампоан Симплик при мен не помогна изобщо, но аз съм с тежък косопад от ендокринни смущения.

# 148
Да ви попитам дали някой е имал ситуация като моята-зимните месеци винаги имам нощни изпотявания около цикъл, а лятото, уж е по - горещо-нямам... Втора година вече така. Това да няма връзка с витамин Д примерно или нещо друго? Много странно.
.

# 149
Едва ли, моят Д е висок.

Общи условия

Активация на акаунт