Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 136
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
И според мен 40+ е навреме, а не рано.

Относно остеопорозата помагат тренировките - поддържането на мускулатурата тонизирана, повлиява костите. С годините се губи мускулна маса за сметка на увеличен дял на мазнините. Промените в хормоните и различните хормонални заболявания ускоряват деминерализацията на костите. Може да се противодейства, като се тренира редовно.

# 121
Аз смятам че 40 е рано за начало на предмено. Проблемите със зрението според мен не са предвестник на този период, а на остаряване (с извинение) . Лично мнение. Това е спазъм на акомодацията, намаляване гъвкавостта на лещата, няма нищо общо с хормоналната картина. Има хора с хормонална проблеми много преди да заимат проблеми с зрението.
Аз лично бих предприела ХЗТ, Но преди да почна с ХЗТ бих опитала първо да регулирам нещата с добавки. Но ако не се получи за година  бих опитала ХЗТ, разбира след сериозна консултация с всякакви специалисти. 40 е прекалено рано за мен.

# 122
МАРИ77, имам две колежки които пият това https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/8358 .Дожжолни са,но е къпо излиза постояно да го пиеш.
Тъкмо щях да питам за същата добавка и прочетох мнението. А непрекъснато ли трябва да се пие или по някаква схема, ако са ти споделяли колежките, разбира се? Последните два месеца ме погнаха и мен горещите вълни и затова мисля да пробвам с това. Моя позната пие другата Фемарела за жени в менопауза, тъй като е с хистеректомия и е много доволна, та затова и аз се насочих към този продект.

# 123
  • София
Питах колежката.Пие по едно на ден когато се сети.Не помни как и го предписа доктора,било отдавна.

# 124
Назначиха ми хормони без изследвания.Аз обаче реших да си направя.fsh1ми е 35.Това е.Срга ходих на трети гоинеколог и той се хвана за глават как са ми предписали хормони без изследвания.Назначи ми изследвания.Ще макме цикъл.От три месеца ми е леке мале,без превръзка ходя.Единия ми вика трябва Д пиеш,другия в никакъв случай за сега.Аз нищо не усещам,нямам никакви симптоми все още.Доктора ме преглежда,вика нямаш характерните неща за настъпваща менопауза.Сухота,свиване на яйчниците,ципата ми била дебела.Незнм на кого да вярвам и какво да предприема.Майка ми е влязла на 42в критическата и ми вика родих се.Тя до ден днешен,сега е на 64 ,не е получила никакъв симптом за менопауза.Явно съм наследила рнната и менопауза,дано и липсата на симптоми да е като при нея.За сега пия ме Один и Витекс.Да видим.

Извинявам се ама телефона ми тач скрина не е много добре.Пия менодин

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 14:19 от AnMary

# 125
През септември ще навърша 45 Simple Smile.
Ходя редовно на гинеколог, който твърди, че съм с напълно запазена яйчникова функция, но цикъл нямам (нося от 6 години Мирена).
Ако е вярно (гинеколозите го поддържат) би трябвало след 10-Тина години да вляза в същинска менопауза, предвид настъпилите климакси при моята майка и баба ми.
Пия пробиотик, витамини с биотин за коса, кожа и нокти, като зимата редувам с мултивитаминна формула за жени.
Не дебелея (слава Богу!), но гледам да правя засилки с много спорт и движение.
Кожата на тялото ми стана много суха и засега открих спасение в олиото за душ Биодерма.

# 126
Здравейте момичета, опитах се да изчета всички теми от няколко дни, но не успях всичко. Така че, ако се повтарям, моля да ме извините. На 51 години съм, от няколко години цикълът ми беше доста скъсен - на около 20 дни. Тази година започна да закъснява - до 30-35 дни, а този месец ми дойде два пъти през 15 дни. Вече е много оскъден и се точи като кафеникаво зацапване две седмици. Днес бях на лекар , за да се консултирам за тези аномалии. След преглед на ехограф : нямам кисти , от 15 години имам миома , която не е порастнала , но както очаквах според лекаря, проблемът е в хормоните. Изписа ми Прималут нор за 15 дни , но съм в голяма чуденка дали да го пия. Моля ви, да споделите някакъв друг вид лечение при занижен прогестерон (нямам направени изследвания) , но това лекарство се изписва , като синтетичен хормон - прогестерон. Предварително благодаря.

# 127
Аз съм на 50.  Преди две години и при мен започнаха проблеми с цикъла: първо скъсяване, после пропускане през дълги периоди. Тогава при прегледа ми откриха миома, но не съм се оперирала. Реших да изчакм да спре, за да видя дали ще се смали.
Последно имах цикъл около Нова година и затова вече се броя, че съм в меноауза. Освен това вече ми започнаха и другите "екстри" ( горещи вълни, нощно изпотяване и т.н)

Преди ходех на 3 месеца на преглед да ми "мерят" миомата, но сега не съм ходила от есента.  Мислех като отмине кризата наесен пак да ида, ама като гледам май няма да отмине скоро....

# 128
Здравейте, прекрасни дами! Аз не знам дали съм за тази тема, но от известно време насам не се чувствам никак добре. Да бъда съвсем точна, всичко започна преди около 5 години с болки в ставите, умора, раздразнителност и пр. От няколко месеца имам горещи вълни, сърцебиене, болки в мускули и пр. Отдавах го на стреса (пандемията ми повлия психически, а и работата ми е напрегната). В момента съм на 40 години ( февруари ги навърших и моментално качих 7 кг.). На 25 години съм правила инвитро, правила съм куп изследвания за стерилитет. Имам две извънматочни бременности. Миналата година един мисед аборт. Миналият месец получих зацапване по време на предполагаемата овулация, не обърнах особено внимание- веднъж годишно ми се случва(цикъл без овлулация), иначе ми е редовен. Този месец ми закъснява, помислих, че от прекомерния прием на вит. Ц. Но нервните изблици, редуването на активни моменти и меланхолия, смяна на настроенията......... Майка ми е влязла рано в менопаузата......
Пропуснах да напиша и маститът в едната гърда, който откриха зимата при ехография ( кърмила съм до навършване на година детето си). Помогнете ми, около мен нямам близки, които са преминали през това състояние, а и при всяка жена знам, че минава различно. В момента пия билкови успокоителни, защото състоянието с нервите ескалира, работя във фирма пълна с мъже и дискриминацията се усеща осезаемо.
Според вас от всичко написано по-горе.... стрес или пременопауза е състоянието ми?

Исках да си излея всичко, преди да отида да изчета темите назад.
Благодаря ви предварително!

# 129
Miss_Deizy, може би е добре да посетите ендокринолог, да ви види щитовидната жлеза, захарта и инсулина.

# 130
На 51 години съм, от няколко години цикълът ми беше доста скъсен - на около 20 дни. Тази година започна да закъснява - до 30-35 дни, а този месец ми дойде два пъти през 15 дни. Вече е много оскъден и се точи като кафеникаво зацапване две седмици. Днес бях на лекар , за да се консултирам за тези аномалии. След преглед на ехограф : нямам кисти , от 15 години имам миома , която не е пораснала , но както очаквах според лекаря, проблемът е в хормоните. Изписа ми Прималут нор за 15 дни , но съм в голяма чуденка дали да го пия. Моля ви, да споделите някакъв друг вид лечение при занижен прогестерон (нямам направени изследвания) , но това лекарство се изписва , като синтетичен хормон - прогестерон. Предварително благодаря.

Прималут нор не е толкова плашещо, някои го вземат, за да си отлагат цикъла, ако например имат планирана почивка или друг ангажимент. Аз съм го пила заради кървене извън цикъла. Иначе съм си нисък прогестерон, но нищо от обичайните не ми помага особено.

# 131
При мен точно ниските нива на прогестерон и изключително обилен цикъл през 2 седмици наложи поставянето на първата ми Мирена. Това реши проблема Simple Smile.
От известно време забелязвам надут и болезнен бюст (точно както преди цикъл или в начална бременност). Даже имах съмнения, купих си тест за бременност (зная, че е невъзможно, но все пак).
Случвало се е и преди, според наблюдаващия ме гинеколог е нормално.
Но определено виждам промяна в себе си след като навърших 40 - грижа е необходима, и много обич към тялото ми точно такова, каквото е.
Пробиотиците за жени, които приемам перорално са в голяма помощ и за вагиналното здраве, както и за редовния стомах и общ имунен статус и горещо препоръчвам на всяка дама в тази тема.

# 132
Спиралата действа ли на прогестерона?

# 133
Спиралата действа ли на прогестерона?

Да, съдържа прогестерон, който в рамките на 5 години постепенно се отделя в организма. Най-важното за мен е, че спряха чудовищните кръвоизливи, които може би бяха напът да ме убият.

# 134
Мерси, ще го имам в предвид. Аз нямам кръвоизливи, но имам болки в подмишниците и имах изписан прогестеронов крем, но времето за ползване мина, а и получих косопад. Ще изследвам нивата му и евентуално ще действам.

Общи условия

Активация на акаунт