Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е климаксът и как се разделя?
Какви са основните симптоми на менопаузата?
Какви са най-честите симптоми на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е климаксът и как се разделя?
Климаксът, известен още като менопауза, е преходен период от живота на жената, който обхваща промените преди, по време на и след менструацията. Този период се характеризира със спиране на овулацията и намаляване на производството на полови хормони от яйчниците. Климактерът се разделя на три фази: пременопауза (40-49 години), менопауза (49-51 години) и постменопауза (52-60 години). Всяка фаза има свои собствени характеристики и симптоми, свързани с промените в хормоналния баланс на жената.
-
Какви са основните симптоми на менопаузата?
Основните симптоми на менопаузата включват менструални нарушения, невровегетативни и нервнопсихични оплаквания, атрофични промени на кожата и лигавици, както и метаболитни промени като остеопороза. Топлите вълни, нощните изпотявания, безсънието, нервността, депресията и промените в кожата и лигавиците са често срещани симптоми.
-
Какви са най-честите симптоми на менопаузата?
-
Как да се справим с косопада по време на менопаузата?
-
Какви са препоръките за справяне с бактериалната вагиноза по време на менопаузата?
Баш като козунак се чувствам, напомпана някак. Мислех, че е на корем и паласни, но дрехите си ми стават, даже някои широчеят. И май ми става мекичко на гърба отзад под мишниците, където сутиена "потъва"... мъкааааа! За бански няма да коментирам, че ми се реве.

хапове ли се споменаваха, какво беше...? Вече се не трае мойто, щом чак и аз не се понасям
Начи венаги сам си била "тиха", ама сега става по-зле...а мм очакваше след 40-така да се отключи няква сила