Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 291
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
О, при мен също, не отдавах това на вечерната иглика. Също после пих Мака на прах, и от тогава нямам никакви ПМС, не разбирам кога идва, кога спира, не е обилен и за 2-3дни. А преди маката имах много болезнени гърди по две седмици, безсъние, главоболие.
И за естрогена, аз също се заканвам че няма да му се давам, но може би е права жената, до към 50 все има някакви надежди, после трудна работа...

Нарастването на гърдите ми се спря с вечерната иглика, по ваша препоръка, ако действаше и на корема... ехаа.

# 211
  • Нидерландия
#Agent Перфектна си!
Аз също бях на шопинг за сутиени, изхвърлих всички стари, от чашка Д минах на Е. Баба ми беше много цицореста. 🤣Мъжа ми се кефи но аз не. И при мен се натрупаха килограми от всякъде, и от карантина, стрес, обездвижване. Сега се сещам че и една друга приятелка ми каза че пълнее от вит Б. Аз също пия комплекс заради биотина в тях. Дали пък да не ги спра?
Още се боря да сваля 5кг но нямам мотивация напоследък. Пък и в понеделник пътуваме за София и режима ми ще се срине тотално. Толкова кофти година... На всичкото отгоре от 15 години (на едно работно място) сменям работа, имах интервюта през Microsoft Teams и те взеха че ме одобриха. На дърт заман😁😁 като се върна от БГ ще си  пусна молбата за напускане.
За сега още си трая че току виж не можем се върнем от София 🤣

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 22:57 от Madelief

# 212
Иначе мен пак ме пропусна цикъл. Явно на 50 дена ще ми идва вече. Значи пропуска ми месец и после идва на вярната дата, на която би трябвало да дойде по принцип. Много съм доволна. Хич не искам да го видя. Сякаш повече енергия ли имам сега, по-леко ми е на корема....Само да няма завоалирана някоя лошотия в това състояние. Всичко друго си е екстра.
Понеже яйчниците се редуват, може само единият да овулира например.

Още на 20 г. съм имала лета, когато не ми е идвало над 50 дни, естествено, беше супер да нямаш грижи на плажа, но не е добра индикация.
Зимата имах 49-дневен цикъл еднократно, паралелно с мен дъщеря ми (на 13 г.) - 52 дена.
Ходихме и двете на преглед - според ехографа всичко е в норма. Аз хормони пусках есента и затова пиех въпросните противозачатъчни, които спрях заради множество странични ефекти, така че не съм повтаряла изследвания. Отдадох закъснението на прекъснатите хапчета, но беше важно да ме видят, че вече година ме следят заради съмнения за полип или миомен възел (не може да се установи какво е, а според д-р Цветков след направената офис-хистероскопия матката ми е напълно чиста - явно си измислям симптоми).
На дъщеря ми засега се въздържам от хормонални изследвания, защото и да ги направим, не ми се иска да почва отсега с някакви хормонални препарати. Аз се влача по гинеколози от 17-годишна, няма полза. В момента тя пие Richter Cycle Balance, засега няма ефект.
Аз реших след джаз да си почина поне месец, но още на 10-тия ден започна напрежение и подуване в корема, затова сега се зобя с Утрогестан.

Съмнявам се при мен да е пременопауза, това са си отколешни хормонални перипетии.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 23:38 от SamoDiva

# 213
  • София
Ох, много се смях. Не съм сама в нещастието с големия бюст. То бива, бива, ама такова нещо не бях очаквала. А си мислех, че е следствие от дългото кърмене. Почвам и аз вечерната иглика.

# 214
Вярно си е нещастие. Да не ти казвам на мамографа как това чудо чашка Д или Е го правят тънко като вестник Weary

# 215
Да не ти казвам на мамографа как това чудо чашка Д или Е го правят тънко като вестник Weary
Тихо, че аз утре съм на мамограф и съм се гътнала от притеснение и от това, и от за втори път кървене между два цикъла. Толкова ме е страх, че не мога да заспя. Аз дето в 10 винаги се хоризонтирам безотказно. Sad

# 216
Извинете, но чашка А-В не е по-удобно ни за носене в сутиен, ни за мамограма... особено с кистички вътре... Аз завидях за растежа. Не че се оплаквам, поуплътниха се, в някои месеци си напълвам чашката В, но... рядко. (75В почти става, някои форми на чашка са празни обаче... На обиколка ще се окаже проблем, че 80А са ненамираеми, а 80В са ми с огроооооомна чашка).
Аз колограми качих, но не виждам много-много къде са точно Thinking Баш като козунак се чувствам, напомпана някак. Мислех, че е на корем и паласни, но дрехите си ми стават, даже някои широчеят. И май ми става мекичко на гърба отзад под мишниците, където сутиена "потъва"... мъкааааа! За бански няма да коментирам, че ми се реве.

# 217
Да не ти казвам на мамографа как това чудо чашка Д или Е го правят тънко като вестник Weary
Тихо, че аз утре съм на мамограф и съм се гътнала от притеснение и от това, и от за втори път кървене между два цикъла. Толкова ме е страх, че не мога да заспя. Аз дето в 10 винаги се хоризонтирам безотказно. Sad

Ох разбирам те. Аз даже съм си наумила тая година да прескоча мамографа, че още ми държи влага миналогодишните одисеи с калцификати, биопсии....Тази година ще карам по българската система на 2 години мамограф, а до година ако ми дойде музата ще мина на американската система - всяка година на мамограф.

# 218
  • Нидерландия
Аз никога не съм ходила на мамограф. Тук ни викат на преглед профилактично от навършване на 50 г.
#защо ме търсиш: не се притеснявай, важното е да се види че няма нищо и че си здрава. Ще те сплескат малко но не вярвам да е по гадно от гинеколог. Успех!

# 219
Не че се оплаквам, поуплътниха се, в някои месеци си напълвам чашката В, но... рядко. (75В почти става, някои форми на чашка са празни обаче... На обиколка ще се окаже проблем, че 80А са ненамираеми, а 80В са ми с огроооооомна чашка).

peneva_a, не знам от кой град си, но аз така близо година обикалям Варна в напразни усилия да намеря 80-85А за дъщеря ми. Наскоро успяхме да открием в магазин Za-Za. Triumph също имат.

# 220
Минах преди 2 седмици мамографа, там където ми беше голямата киста предупредих, че ме наболява. Общо взето беше внимателен човека.
Защо ме търсиш, вярно си е притеснително докато чакаш резултата, но не мисли негативни неща.

# 221
  • Пловдив
Ох...и аз искам да спре да ми расте корема, па ако ще и циците на не мърдат Stuck Out Tongue Closed Eyes

Сега да питам аз...някой преди време ми беше дал акъл/съвет/рецепта за вдигане на либидото Relaxed  хапове ли се споменаваха, какво беше...? Вече се не трае мойто, щом чак и аз не се понасям Head Band  Начи венаги сам си била "тиха", ама сега става по-зле...а мм очакваше след 40-така да се отключи няква сила Thinking Sleeping

# 222
Пробвай с Мака на прах по 1с.л
Поне при мен имаше постоянен ефект докато я взимах 🤪😁

Ох...и аз искам да спре да ми расте корема, па ако ще и циците на не мърдат Stuck Out Tongue Closed Eyes

Сега да питам аз...някой преди време ми беше дал акъл/съвет/рецепта за вдигане на либидото Relaxed  хапове ли се споменаваха, какво беше...? Вече се не трае мойто, щом чак и аз не се понасям Head Band  Начи венаги сам си била "тиха", ама сега става по-зле...а мм очакваше след 40-така да се отключи няква сила Thinking Sleeping

# 223
Мистик, моето се оправи с дългосрочен прием на прогестерон, но ми е изписан и не бих си правила експерименти с прием на хормони.
Скрит текст:
иначе в сексшопа има специални препарати за тази цел, особено ми допадат капките - действат доста бързо Stuck Out Tongue Winking Eye

# 224
Беки, а знае ли се какво има в тези капки? Такива неща за пиене, извън аптека...знам ли....

Общи условия

Активация на акаунт