Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 291
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
  • В полите на Пирин планина
Лейди, упражнения с тежести му е майката.

Аз ставам като борец от такива упражнения, защото по принцип съм си ниска и набита и много бързо трупам мускул. От йогата и пилатеса се издължавам, в смисъл, че мускулите се оформят по различен начин. Другото, което ми помага да чистя мазнини е велоергометъра (или колело) и с много ходене пеша... Но редовно.

# 241
За инсулина най-добре действат.
На мене ходенето пеша не ми действа изобщо за сваляне на мазнини, еле пък от корема.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 11:17 от Lemy

# 242
  • В полите на Пирин планина
То всеки е различен, а на мен най-главното ми е мързелът! Simple Smile

# 243
  • Пловдив
То всеки е различен, а на мен най-главното ми е мързелът! Simple Smile
а, да...под това се подписвам с 200 Wink

# 244
  • Пловдив
Уф, не е до мързел само -  ето аз: почти всеки уикенд съм на преход в планината, всеки ден съм с колело из града, правя упражнения сутрин, ям предимно плодове и зеленчуци почти без хляб и сладко, и не мога да сваля и грам.

# 245
  • София
Аз съм с мъжка структура. Трупала съм винаги на коремче и талия, крака и д - не. С годините наблюдавам, че и тънкоталийни жени се поналиват там, явно това е положението. Ходя доста пеша, при диети успявах да сваля, но от известно време дори не ми се занимава. Не знам каква летаргия ме е хванала, но трябва да се взема в ръце.

# 246
....
Аз колограми качих, но не виждам много-много къде са точно Thinking Баш като козунак се чувствам, напомпана някак. Мислех, че е на корем и паласни, но дрехите си ми стават, даже някои широчеят. И май ми става мекичко на гърба отзад под мишниците, където сутиена "потъва"... мъкааааа! За бански няма да коментирам, че ми се реве.
Другата ми, видима мъка. Да. Усещам се подпухнала точно. И се срещам челно с проблема - впит сутиен и изхвръкнали тлъстини на гърба, под мишницата и ръцете.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 17:42 от luna

# 247
Мда, ей така по гърба се трупат, под гърдите и от рамото към лакътя 😢😢😢😢😢 едно слабо раменце имам и надолу ръката тлъстее пуфф определено на старческо дебелеене идва 😖
До сега не съм спазвала диети, тази зима качих 3кг и те са точно в тия места. На 43г
Уж хормоните са в норма, но си започват изменения.
Някоя мацка да се похвали как държи стегнато тяло в тия години/ храни/ спорт/
То не че не ги знаем тия неща, сигурно книга мога да напиша от изчетени правила за хранене ама на практика не съм прилагала.. все още 😬😎

# 248
  • Пловдив
Просто слагаш по-широчки дрехи, да не те очертават и да не личат паласките и готово Simple Smile аз така правя.

# 249
  • София
Luna, но пък разкошна коса...Hug

# 250
  • София
Ми, аз никакви проблеми не виждам на тази снимка, чудесен гръб и коса наистина Hands Thumbsup
Имаме колежка на 50г, всеки ден ходи на фитнес, яде много малко и на фигурата й могат да завидят много млади момичета. Може и генът й да е фин, не знам, но е факт че явно след определена възраст трябва да се полагат доста усилия, ако човек иска да изглежда добре. Въпросът е, че на мен някак не ми пука. Rolling Eyes

# 251
Ми, аз никакви проблеми не виждам на тази снимка, чудесен гръб и коса наистина Hands Thumbsup
Незабележими тлъстинки по гърба и леко пухкави ръце. Някои са си така и на 20 години. Ако преди мускулите на ръцете са били по дефинирани, явно са започнали промени.

Въпросната мака, която коментирате, пише, че повишава енергията - има ли сходно действие с кафето и изобщо как се приема?
Аз кафе не пия и дори след само половин чаша кола, изпита през деня, после не мога да спя. По принцип не мога да спя, а подобни стимуланти засилват ефекта.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 13:15 от SamoDiva

# 252
  • Пловдив
Според мен няма общо с кафето - дава енергия и издръжливост, което е добре при спорт и натоварване.

# 253
Имаме колежка на 50г, всеки ден ходи на фитнес, яде много малко и на фигурата й могат да завидят много млади момичета. Може и генът й да е фин, не знам, но е факт че явно след определена възраст трябва да се полагат доста усилия, ако човек иска да изглежда добре.
На здравите хора общо взето им е лесно.
На жени с разбутан хормонален фон, хич.
То хубаво ще спреш да ядеш, нали трябва да си в кондиция да ходиш на работа, да имаш сили да спортуваш, да гледаш къща и семейство и така нататък. Да си адекватен, да ти работи мозъка...

# 254
  • тук и там
Жените на 45 със перфектно тяло,работят за него от както са станали на 35 най-вероятно. Но това означава в повечето случаи сериозен и редовен спорт,както и железен режим на хранене-от години.

Луна, супер си!  Мен ако видиш и ще ти се вдигне рязко самочувствието..Ама аз съм и 85 кила де..Confused

Общи условия

Активация на акаунт