Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 291
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Мистик, моето се оправи с дългосрочен прием на прогестерон, но ми е изписан и не бих си правила експерименти с прием на хормони.
Скрит текст:
иначе в сексшопа има специални препарати за тази цел, особено ми допадат капките - действат доста бързо Stuck Out Tongue Winking Eye
и аз не бих взела хормони...

А за другото ...
Скрит текст:
малиййй, само да кажа на мм и ще хукне да ми дири, 100% Laughing
Мерси!

# 226
Имат си съдържание, може да се разгледат на място. Ако държите да са от аптеката, има капки на д-р Бах, но не съм ги пробвала.

# 227
Преди години пиех левзея - имаше такъв ефект повишено либидо и не само върху мен. Само не знам дали наистина е сушена билка или синтетичен зоб. Даже тема бях пуснала да питам, но никой не се включи с информация. Да похваля между другото лубриканта на дюрекс, доволни сме Sunglasses

# 228
Тъкмо по темата да питам, вярно ли е ,че витекса подтиска( липсващото ми Sad   ) желание. В упътването не пише, но в историята, че го вземали жените, когато мъжете им ги нямало...

# 229
Е нали уж там витекса усилва прогестерона, би трябвало да е обратното според мен Thinking

# 230
  • В полите на Пирин планина
Аз пия Витекс и няма такъв "дефект", дори напротив - либидото ми си е на "топ" ниво, а имаше период на леко заспиване. Simple Smile

# 231
  • Пловдив
Това ли е? https://sopharmacy.bg/viteks-simptomi-pms-400mg-100caps.html

Аз с моя завишен Пролактин и лекарството дето пия незнам тоя тип "витамини" дали ще ми се отразят добре Rolling Eyes
Все си мислех, че от него ми и де проблема с либидото и като го вкарам в норма ще съм ок, да да, ама не се оказа...

# 232
  • Пловдив
Мистик, пробвай с маката. Действа, та чак плашещо. Wink
Има я по здравословните магазини, мога да кажа откъде си я купувам насипно, ама ти е далече /Кършияка/.

# 233
Мистик, по спомени витекса действаше нещо на хипофизата, и оттам за прогестерона, така че по-добре недей.
Аз също не смея.

# 234
  • тук и там
Тялото и разпределението на мазнини се промениха много при мен.  Всъщност това бяха първите индикации ,че нещо се променя и не е наред.И аз винаги съм била със тесни рамене,плосък корем ,голям бюст,но много малка подгръдна обиколка.Била съм доста пълна-но въпреки това,мазнините се лепяха по бедрата и дупето предимно.
Е,малко по-малко започнах да трупам след 40 в горната част на тялото,и то на корем и паласки..Сега пък от около година -забелязвам едно супер гадно натрупване  в часта от триъгълника до пъпа,като някакъв пояс се наслагват там мазнините..Тялото ми се променя, за съжаление-докарвам лека полека до онази характерна фигура на възрастни жени,с натрупването на мазнините по пояса, и странично.Не знам как да го обясня,ама не са окей нещата-на баба започвам да докрвам по фигурата.  Със спирала съм-обикновена,обмислям дали да не я сменя с хормонална..Или направо дали да не мина на ХЗТ,но ще питам доктора..

# 235
На мен коремът винаги ми е бил проблем, т.е. там трупам и около талията, а също на ръцете. Крака и дупе не се променят толкова, а бюста ми - никак. Стоя си на един размер от 20-тина годишна, даже и като бях бременна и кърмех не съм сменяла сутиена. 85С, на някои 85Д. Винаги избирам сутиен без подплънки и такъв, който прибира бюста. Изобщо не харесвам големи гърди, ама си имам ген - от лелите ми, откъм таткова ми страна - цицореста съм си, но поне не расте повече. Simple Smile

# 236
Моят корем винаги е бил плосък, подгръдната обиколка малка, и сегашното положение много ме дразни.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 10:31 от Lemy

# 237
Аз сега съм се заинатила, че ще свалям и йога започнах да правя отново. Пък да видим до къде ще ми е ентусиазъмът... Simple Smile

# 238
Лейди, упражнения с тежести му е майката.

# 239
Здравейте,
И аз влизам в темата!
На 43 съм е октомври ги правя,2 месеца ми идва по рано със 7 дни а съм на 30 плътно,трябва ли да правя изследвания и прегледи вече,имам проблем с някво ранно събуждане от ньколко дни се будя в 4 в 5 и едвам заспивам във 7 и после трябва да ставам..от къде трябва да започна с лекари и прегледи..не съм си правила цито от преди 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт