Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 265
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Защо ме търсиш
Потенето според мен е индивидуална черта. А към нея се наслагват пулс, навик към натоварване. Аз съм се потила само при силно физически натоварване. С бързи ходене не можеше да ме изпотиш, нито да ми разтупаш сърцето. И като дългогодишен спортист съм с ниско кръвно и брадикардия. Не задържах вода. Сега се потя и като седя. И задържам вода и да се движа и да се заседявам.
ДъДемон на мен е може да ми дойде от десет дена. За пръв път качвам Горна граница  до 150. След пет минути  пада до 120. Вечер е 90на 50. Сърцето ми явно не насмогва на тези промени и при високо кръвно правя аритмия. Според мен не е от паник атака. Хормони е.

# 346
Благодаря ти _re_ge, и аз така помислих.. Ама много неприятно да те извади от съня перпелящото ти сърце... Баси простотията! Както казва един мъж в друга тема, "много серии с много простотия" 🙄

# 347
Никога не съм си представяла какво влияние имат хормоните върху нормналната ми жизнедеятелност.
Наздраве с коктейл от бял равнец, турта и невен.

# 348
  • Козлодуй
Когато ми е  горещо дори да седя на едно място започват да текат вадички под гърдите ми и направо се обливам Simple Smile Преди време отидох на плаж с приятелка и както си седя на слънце се обливам в пот - просто цялата ми кожа лъщи и не мога да го контролирам това - ако ще да се къпя непрекъснато Simple Smile Спортувам всеки ден и мисля че е от това и не ходя много на плаж вече защото ми се вие свят от слънцето - дори и да не ми е станало лошо по време на плажа като се прибера направо ми чернее пред очите не мога никаква работа да свърша Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 11:04 от pvacheva

# 349
  • тук и там
Аз тъкмо се връщам от АГ. Имах една киста овули наботи  от миналата година. Искаше да я гори още тогава,но я оставих-защото уж нищо не се прави при такива кисти.Ами тази година е станал доста по-голяма,към 5 мм поне и решихме да я обгори. Просто си расте,и до догодина щеше да стане над 6-7 мм ако расте със същото темпо.Цитонамазка ми взе,хормони също пуснах-но резултатите не са готови още. За пропускащият цикъл на 5-6 месеца по веднъж,каза че е нормално. Нищо не ми изписа за него.Каза,че ако не ми идва сам цикъла и трябва да се предизвиква -тогава ще мислим за хормони или ХЗТ.Сега без басейн и секс следващите две седмици поне ,и после контролен преглед  пак  заради кистата..

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 12:02 от Kaisia

# 350
  • Русе
Аз да попитам като ви пропусне цикъла не се ли притеснявате, че може да сте бременна?

# 351
  • тук и там
Аз съм със спирала,та вероятността на 45гд и със спирала да съм бременна клони към нула. Но първият път като ми пропусна,направих и тест за бременност за всеки случай.Предвид факта ,че родих второто си дете на 40 гд,и аз бих се тревожила ако  ми пропусне и не съм със спирала и бих направила тест за бременност .

# 352
  • Пловдив
Притеснявам се и още как, въпреки че АГ-то каза, че вероятноста  за бременност на тия години е много малка. На всяко закъснение си правя тест. Уф...

# 353
Да се разпиша при вас. Прочетох последната тема, много ми беше полезна. Открих си редица симптоми, които ме притесняваха, но явно е нормално на тази възраст. На 42 съм. Страдам от прескачания на сърцето, по лекари ходих, била съм емоционална. А аз просто влизам в онази хубавата възраст. Хормони изследвах, в норма. Цикълът ми идва редовно, но последните 2-3 месеца по-рано или по-късно с около седмица. Предишните месеци имах и зацапвания, около три-четири дни след края на кървенето. Също слузесто течение. Пия Вечерна иглига, предписана от гинеколожката. От няколко години понякога нощем или ми става супер горещо и се изпотявам, или пък ми става студено и ми тракат зъбите. Рядко се случва обаче.

# 354
  • София
Точно вчера си говорих с една приятелка, която е доволна от вечерната иглика - за бучки в гърдата са й го изписали. Отделно сподели, че имала и добър козметичен ефект върху кожата.

# 355
ЗА ВАРНА

Запазих час след настоятелно звънене на първия мобилен, на стационарния никой не вдига и дори прекъсват връзката. Ако някой може да се вмести в графика - останали са часове за след 17.08.

Не знам дали е наложително да си правя такова изследване, но съм свободна и реших профилактично.
Говорих с майка ми - тя е на 63 г. и няма остеопороза въпреки честите болки в крака и ръце, но явно е от други нейни заболявания.
Аз спортувам всеки ден, вървя пеша по над 10 км, не ползвам асансьор дори да мъкна торби и туба с вода... надявам се всичко да е в норма. От друга страна съм с леки кости, че ще видим.

# 356
Betty L, не се притеснявай и аз съм така.. През нощта ме тресе, после сърцебиене и горещина... Пресксчания на сърцето, замайване, световъртеж, задух...

# 357
Е то каква бременност да ме тревожи, преди 2 години АМХ ми беше 0,1.  Яйцеклетки практически няма повече. Пазим се пак де, но бременност едва ли би се получила.

# 358
Кайсия, при мен така една овула наботи, овула наботи, пък накрая се оказа полип.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 22:28 от Lemy

# 359
ЗА ВАРНА

Запазих час след настоятелно звънене на първия мобилен, на стационарния никой не вдига и дори прекъсват връзката. Ако някой може да се вмести в графика - останали са часове за след 17.08.

Не знам дали е наложително да си правя такова изследване, но съм свободна и реших профилактично.
Говорих с майка ми - тя е на 63 г. и няма остеопороза въпреки честите болки в крака и ръце, но явно е от други нейни заболявания.
Аз спортувам всеки ден, вървя пеша по над 10 км, не ползвам асансьор дори да мъкна торби и туба с вода... надявам се всичко да е в норма. От друга страна съм с леки кости, че ще видим.

Това им е традиция заавгуст всяка година  и обикновено като сепоизчерпат часовете казват че има повишен интерес и удължават програмата  до средата или дори до края на септември. 2018 не бях в бг този песиод и го пропуснах , но миналата си направих. Когато разбрах за програмата ,помолих сестра ми да ми запише час,било е средата на август, записаха ми час  за12.09 на при същите условия - 20 лв на зона.

На мен ми го препоръча гинеколожката,казаче е хубаво да имаш информация откакво състояние на костите тръгваш към менопауза ,аз имах симптоми на предмено. Пък и понеже съм имала грацилна структура. Обаче бях несериозна и го направих две години по-късно ,миналата година. Всичко беше наред ,за сведение се старая да поддържам добра физическа  активност за възрастта си и това вероятно има голямо влияние

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 14:37 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт