Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 40 245
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
Мари, това с аритмията го има и при мен... Според мен е от половите хормони, защото не са балансирани... Според лекарите е от ЩЖ... Много е неприятно и не съм намерила решение засега... Не е и за бета блокер... Аз от това почнах да получавам паник, защото на 20 год сърцето ми беше излязло от ритъм и ме вкараха в болница... Та ми е останал един страх от тогава. Не че установиха от какво е... Лекуваха ме с лексотан тогава(сега не бих си го причинила)... Но винаги около цикъл и Ову съм имала сърцебиене и екстрасистоли

# 61
Хапчетата, които пия:
Л тироксин 75 мкг през делничните дни и 100 - през уикенда.
Метфодиаб 500мг веднъж дневно
Алфа Д3 1 на ден
Милгамма Н - 3 пъти дневно
Цефасел 2 пъти дневно за два месеца, после по 1 на ден.
Цинк биотин 1 на ден.

Като бабичка с шепата лекарства съм Joy  иначе съм на 43 и се чудя кога ще вляза в менопауза и как ще разбера, че това се случва, при положение, че нямам менструация заради хистеректомия.

# 62
  • София-Младост
Медикаментите не решават проблема. Почнах с джас (уж като най-ниско дозиран, че образувам и фиброаденоми) от ноември - цял куп странични ефекти: схващане от врата до плешката, забравяне, бъркане на думите при говор... Първо тръгнах по невролози, доплер ми правиха... в крайна сметка спрях противозачатъчните, като преди това пих 2 месеца хапчета за състояния след инсулт, да ми се оправи мозъчната дейност.
Единствено Оргаметрил ми понася добре, но го няма в аптечната мрежа...
Какво е джас?
Аз тия странични ефекти ги имам и без хапчета...чувствам се половин човек с това краткосрочно забравяне и бъркане на думите и това, че не мога да се сетя за дадена в разговор направо ме пребива:(

А и да добавя, установих някаква връзка с пълнолунието, няколко дни преди и след сънят ми е много кратък, събуждам се рано. Тази седмица до сряда бях като освирепяла вълчица, можех да разкъсам всеки влязъл в стаята ми, такова зверско напрежение... Видях, че и мин. месец съм била така.
Скрит текст:
И за да ми е още по-гадно...последен цикъл м.02 и хоп днес зацапване...а дали съм с бял панталон, а?

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 10:30 от Ала-Бала

# 63
Момичета , съчувствам ви за проблемите !
Може-би не всички са заради приближаваща менопауза или менопауза , но пък и затова е толкова сложно да се установи причината . Много изследвания трябва да се правят , най-добре едновременно , защото после ситуацията може да се промени и пак да не стане ясно защо се е появил конкретния проблем.
За себе си съм ги смятала - много изследвания , съвсем малко по каса - а и за тях няма как да се получи направление едновременно , съответно твърде много пари ! А всичко трябва да започне от изключване на проблеми със зъбите - и това е мн. пари . На мен не ми излиза сметката , та просто се надявам с начин на живот да потуша донякъде проблемите .
Цикълът ми от 5-6-7 години , не помня точно вече , е на около 24 дни , преди беше на 27 . Просто свикнах с това . При мен обаче се получава от време на време , не мога да схвана някакъв модел , възпаляване на зърната на гърдите . Не е мн. болезнено , но ми създава  постоянен дискомфорт и и изнервя . На някой случва ли се нещо подобно ?
Не знам какво е аритмия , но екстрасистули имах много чесето . Без грешка се оправят с магнезий .

# 64
  • тук и там
И аз имам проблеми с паметта,(най-вече с краткосрочната ),а хапчета не пия-така че не е от противозачатъчните според мен.Забравям дума по средата на изречението,или ако някой ме прекъсне-въобще не помня какво съм тръгнала да казвам .
Според календара ми има 2 дни до МЦ.Болят ме гърдите и съм напращяла в бюста от всякъде.Мисля като се прибера във БГ да си купя вечерна иглика,някой беше писал че помага да не се напрягат толкова гърдите.

# 65
  • Варна
Вечерна Иглика таблетки ли са или билки? Как се пие?
Аз също често забравям.... чак започнах да се притеснявам да не са първи симптоми на Алцхаймер Sad Понякога казвам някаква дума, а се зачудвам точно какво означава и дали я използвам в правилния смисъл....

# 66
И аз наблюдавам разсеяност и забравяне в ежедневието си...А като пиша сменям местата на две букви без да го забележа Angry

# 67
  • София-Младост
Меки капсули са (до 31.07. имат намаление в софармаси гледам). Това с писането и при мен го има. Не сме с Алцхаймер...но е толкова ужасно и досадно, аз, която на 20 помнех целия телефонен указател на фирмата за недв.имоти, където работех. Сега два пъти обърках блока, в който живея...единия път казах, че не се сещам и трябваше да си погледна личната карта. Но напоследък смятам, че е просто претоварване. Опитвам се да свърша и да огрея навсякъде, да помогна на всеки, да мисля за всичко, да се притеснявам непрекъснато, дали не изпускам някой срок, дали не закъснявам за някъде...Просто трябва да си променя мисленето. 

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 11:45 от Ала-Бала

# 68
Аз взимах от амазон по- големи разфасовки вечерна иглика и с по- голямо сътношение. Погледнете и там.

# 69
Не съм попаднала на по-изгодни ценови оферти за хранителни добавки от IHERB.
Има и тема за поръчки от IHERB.

# 70
  • Пловдив
Тези са малки мг...мисля трябва 1000мг да е едната капсула, но пак вижте.
Аз пих преди време и спрях.

Аз напоследък не успявам да се наспя...къса ми идва ноща и сутрин едвам отлепям очи Simple Smile

# 71
  • София-Младост
Тези са малки мг...мисля трябва 1000мг да е едната капсула, но пак вижте.
Аз пия по две, чела съм че някой пият и по 4 в началото.
I
Скрит текст:
HERB. наистина е изгодно, но този шипиг ме пребива, трябва да се поръчат повече неща, за да се избегне, там пък ще вземе да отиде на митница и става дълга и широка. Нови мейли, акаунти...

# 72
Аз пиех капсули от по 1300мг.

# 73
Джаз са противозачатъчни.

# 74
Нямам вече сърцебиене от месеци. Обратното-стягане в гърлото и усещам , че сърцето пропуска удар и се забавя.

Общи условия

Активация на акаунт