Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 184
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Точно с това и мен са ме приспивали за кратко, дето на Майкъл смъртта спрягат с него. Добре, че го прочетох после иначе сигурно много щях да се притесня. Бързо се заспива и лесно се излиза после от упойката.

После повръщам, вие ми се свят, 3-4 часа не мога да си стоя на краката.

# 541
Упойките са различни.

# 542
Научих доста вече Simple Smile за тия полипи (по принуда). В матката - хистероскопия или абразио. В канала - кюретаж. На порциото - утре ще разбера какво се прави, за да се махне - моя е такъв.

# 543
Не си чела внимателно, моят беше излязъл вече извън шийката, и ми направиха абразио. Абразио и кюретаж е едно и също.

# 544
А порцио какво е?

# 545
  • София
thread, не си спомням вече къде са били точно. Мисля с вакуум ги маха в болница и ползва  "бързата" упойка. Тръгваш си същия ден. Отдавна беше и не си спомням подробности.

# 546
Аз октомври ходих в клиника "Надежда", точно заради съмнение за полип. Моята гинеколожка каза, че офис хистероскопия се прави само в Сф.
Писах по-рано, че изобщо не съм доволна.
Упойка не се ползвало. Процедурата е достатъчно неприятна (при мен в крайна сметка само оглед правиха), чувствах се като някоя крава. Според доктора матката ми била чиста.
Върнах се във Вн и пак отидох на видеозон - образуванието си беше там (което той не вижда). И така... аз си измислям симптоми, явно и кървенето е въображаемо и всички останали неразположения.

# 547
  • София
Момичета, полипите са различни. Има цервикални от цервикалните жлези, те се махат даже с щипката за биопсия, без упойки. То не боли изобщо. Има ендометриални. Те са от вътрешността на матката. Различни са изобщо като структура и клетки. При мен махат редовно цервикални. Може ендометриален да се проточи през канала и да се подаде навън. Ама като се вземе материал то се вижда какъв е и може да се гледа по-обстойно. При мен един път патоанатом беше писала, че е ендометриален, а моята лекарка се учуди, защото много добре знае от къде го е взела материала. После ме гледа много пъти и канала и матката са чисти. Та е възможно и грешки да станат... знам ли...

# 548
  • В градината...
Моите полипи са извън матката. В матката са ми махали с хистеро. А сега АГ-то каза, че дори при преглед може да се видят. Т.е., близо са до шийката.

# 549
Полипи съм махала два пъти през 3г. С хистероскопия. Сега сложих хормонална спирала и се родих. Как нямаше кой да ме набие и да я сложа още преди години. Ама робувах на приказки от сорта - аууу, ма това са хормони, много лоша работа..,
Та за хистероскопия препоръчвам Пламен Димов и Новачков. И двамата имат интереси в областта и първият особено е изключителен диагностик. При първия правих в частната му опирационна, вторият в клиниката на Мазнейкова.
И при двамата е платено. При Димов ми излезе 700лв мин година. Упойката е венозна- краткотрайна упойка за около половин час.
Не мисля, че абразиото е изобщо алтернатива на хидтероскопията при полипи.

# 550
  • В градината...
Уговорихме се за Шумен, но там няма хистероскпия. Но докторката е добър АГ онколог

# 551
Днес прочетих това и сериозно се размислих..

https://5itagor.com/menopauza/

# 552
И аз имам някакви такива усещания за откриването на един съвсем друг свят, или просто започвам да гледам по различен начин на сегашният.

# 553
Днес прочетих това и сериозно се размислих..

https://5itagor.com/menopauza/
Angel_wing, преди време ми беше попаднала една книга, която доста интересно обяснява за промените, свързани с менопаузата точно и от тоя ъгъл. Препоръчвам я:

https://www.amazon.com/Wisdom-Menopause-Revised-Creating-Emotional/dp/0553386727

Имам я в еpub формат, мога да я пратя, ако ти е интересно.

# 554
  • София
Аз започвам да изпадам в период на лека депресия. Някак всичко ми е равно, не ме вълнува, леко безмислено.

Общи условия

Активация на акаунт