Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 140
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Мога да те уверя, че баш нищо няма да ти каже за косопада. Освен ако нямаш някакъв отявлен проблем с щитовидната. Те не са компетентни тия хора. Те са ок за око, ухо, пръст и гъз. И до там. За такива детайли и подробности, забрави....

# 646
  • Пловдив
Аз като ходих да питам какви проф.изследвания ми се полагат, отговорът беше "никави"...лаконичен и до там Head Band Казвам...ма как никакви? След 40 няма ли нещо по-така?...оказа се, че не.

# 647
Щитовидната е много добре. Вит Д ми е под нормата, но имах месеци мазане с прогестеронов крем на гърдите, която доза, ако не е достатъчна предизвиквала косопад.....

# 648
Еее, значи не чакай много от прегледа.

Като казахме добре изглеждащи дами на нашата възраст (около айде) за мен страхотно изглелждащи са Ернестина Шинова, Силвия Лулчева и към тези в друга тема добавиха Лилия Маравиля и Койна Русева, с което съм напълно съгласна. Говоря за фигурите им, физически. Сега коя каква е, характери и т.н. не коментирам. Аз такива данни нямам, но ми се ще да съм покрай нещо такова.

# 649
  • София
И аз съм все с ниско кръвно 90-100/60 и заради това съм с ускорен пулс - към 90. На кардиолог ходих преди 5-6г заради някакъв шум, но се оказа че е наред всичко. И аритмии съм получавала някой път. Майка ми цял живот е била с ниско кръвно, сега пие хапчета за високо. Баща ми също. Може би и мен няма да ме подмине хипертонията. Щитовидните хормони са ми били в норма досега.

# 650
Kaisia, сподели моля те, резултатите от изследванията, които е станало ясно че си в пременопауза. За да си направя сметката дали и моите говорят за това. Че тук никой не може да каже по хормоните какво е

# 651
От 14 дена съм официално с хипертония. На кардиолога му е много трудно да реши какво да ме прави.
А да пробваш с друг кардиолог? Или лекарствата, но и хранителни добавки.
Година опитвам да отместя приема на препарати защото знам че като се почне няма свършване. Толкова лошо като последните два месеца не съм се чувствала. Нямам вече какво да чакам. На всяко замерване на кръвното имам аритмия, сърцето ми спира и ми се вие свят прозявам се задушвам се. Само инсулт ми липсва, млада съм още. Занесох на кардиолога записи от кръвно пулс , аритмия които в рамките на две седмици  (така каза личната ) които правих по десетина пъти на ден.  Както и новината че в рамките на тези две седмици два пъти сутринта  имах състоние близо до припадък при кръвно 150 и болки в сърдечната област. Мисля че нито той нито аз нямаме какво да се двоумим, щом всяка сутрин  в 6:00 се будя я кръвно над 140.

# 652
  • В градината...
В горещините ми беше супер зле. Веднъж мерих кръвно 150/100. После два пъти още и спрях да меря. Утре съм на кардиолог. Защото това кръвно беше като съм на хапчета.

# 653
Аз разбрах, че този лекар не се справя с правилната доза и ти се измъчваш и чувстваш зле. За това предложих да посетиш друг лекар или да пробваш и хранителни добавки към лекарствата. Може да ти повлияят добре и да нямаш лоши моменти.

# 654
  • София
Моя приятелка пи за известно време хапчета за кръвно и после й ги спряха. Явно може така. Казваше ми, че точно като тръгне да го мери, от притеснение, че ще е високо, го качва много. Или вкъщи го мери - ок е, докато чака пред лекаря - вдига го рязко. Да не е нещо на такава основа? Психогенно?

# 655
Аз разбрах, че този лекар не се справя с правилната доза и ти се измъчваш и чувстваш зле. За това предложих да посетиш друг лекар или да пробваш и хранителни добавки към лекарствата. Може да ти повлияят добре и да нямаш лоши моменти.

Тъй като лекарствата при хипертонията са много различни и с различно действие защото покриват различни цели (кръвно, пулс , сърдечна недостатъчност ) много рядко кардиолог може да ти уцели терапията ( преперат и режим на прием ) от първия път. Около мен хипертоници бол и най -близъкия от тях е мъжът ми - хипертоник от повече от 15 години. Неговата терпия я мислеха два месеца, смениха много лекарства. На майка примерно терапията съдържа три различни лекарства. В моя случай кардиологът ми дава блистер с някакво лекарство и схема как да го приемам. Ако няма подбрение го сменя. За сега нямаме успех с два
различни  препарата. Продължаваме нататък. Той по принцип е много добър, чаках го десет дена да се върне от опуск Wink

Моя приятелка пи за известно време хапчета за кръвно и после й ги спряха. Явно може така. Казваше ми, че точно като тръгне да го мери, от притеснение, че ще е високо, го качва много. Или вкъщи го мери - ок е, докато чака пред лекаря - вдига го рязко. Да не е нещо на такава основа? Психогенно?

Вероятно паник атака. Затова ти слагат холтер. За да видят как си вън кабинета , като се успокоиш.

# 656
Онзи ден ми прилоша докато се разхождахме, а уж вече (18 ч) не беше толкова горещо. Домъкнах се до нас и заради ММ мерих кръвно - 50/90. Другата му теория бе, че ми е паднала кръвната захар. Изобщо у нас той е хипохондрикът, а аз на лекар ходя само ако раждам или умирам.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 19:14 от Agent Provocateur

# 657
Същата съм. Но аз ям много малко въглехидрати и си мисля че ми причернява в горещото от това. ПО-скоро от горещо на хладно като вляза или от басейн като се връщаме, на последък като легна и стана изведнъж.

# 658
Вики, вода със сол или айран със сол.

# 659
Lemy, аз това го знам, обаче много гадно ми става от това мляко. Едно тежко на стомаха...Иначе обожавам. Имам някаква непоносимост към всичко де що има полезни бактерии в него. Правих си камбуча. Направо ще пукна. С млеката не е чак толкова зле, но е нещо подобно. Кисело зеле, ферментирали зеленчуци....А уж полезни неща. А и много ги обичам. Обаче съвсем ми се стеснява кръга от любми храни така. Аз като се раздвижа малко и това замотаване преминава. Или ако съм права, като полегна и съм ок. Абе като съм на почивка обаче нищо ми няма Laughing

Общи условия

Активация на акаунт