Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 10

• 41 116
  • 763
  •   2
Отговори
# 660
Е вода със сол тогава, знаеш. И аз лятото по жегите съм на това.

# 661
  • София
Вчера и на мен ми прилоша като се прибирах от работа. И други хора се оплакаха, сега и тук чета. Може нещо да е имало, в налягането, не знам.
Ако избягвате въглехидрати, поне плодове хапвайте или нещо винаги носете в себе си дребно. Глюкозата е важна за мозъка, при критично ниски стойности той страда най-много. И съзнание може да изгуби човек. Знам го от моя позната, която работи в отделение с диабетици. Високата кръвна захар е опасна, но хипогликемията още повече.
Някой писа и за лепнене на устните и постоянна жажда. Може и от жегите да е сега, но ако е съчетано и с повишен апетит и увеличено отделяне на урина е хубаво да си видите глюкозата и инсулина.

# 662
И аз тръгнах да пиша това - сухота в устата автоматично трябва да значи изследване за ИР, диабет. Гадно е усещането, но е ясно разпознаваем симптом и ако личният лекар не назначи изследване, си е за смяна. Диабетът е тих убиец, но ако се хване рано, се живее с него.

# 663
Тютюнопушенето също предизвиква силна сухота в устата и главоболие. Ако сте пушачи може да сте увеличили употребата на цигари и това да предизвиква симптомите.

# 664
Аз пък имам друго странно оплакване напоследък. Половината месвц сутрин като се събудя си усещам очите странно сухи.. А другата половина от месеца веднага след събуждане като се размърдам ми избиват нещо като сълзички. Има ли някой подобни симптоми и какво, по дяволите е тая простотия?

# 665
Аз съм с много странно чувство в очите сутрин от скоро. Не мога да фокусирам и вярно едни сухи, като прижулени. МНого ме дразни и изнервя. Купих си капки уж за сухи очи. Вятър работа. Нищо не помагат.

# 666
Аз съм със сълзички.
Агент, и ти ли си на ниски въглехидрати?

# 667
  • Пловдив
Аз писах за сухотата в устата...
На очен май също ще трябва да ида, понеже и аз не мога нещо да фокусирам, а на близо всичко ми е размазано.
Обаче...хич не ми се ходи да се моля на личната, ма хич...

# 668
  • Sofia
В някои оптики правят безплатни прегледи.

# 669
  • Пловдив
В някои оптики правят безплатни прегледи.
да, ама ако си закупиш очила...а на мен може и да не са ми нужни.

# 670
  • Sofia
Не съм купувала никога нищо.
На бул.Мария Луиза е.
Трябва просто да се улучи момента кога ги правят.Правила съм няколко пъти,давали са ми рецепта, съвети.
Последно преди 2год бях.Всичко съвпадна с преглед при очен в клиника.

# 671
  • Пловдив
Аз съм в Пловдив...

# 672
  • Sofia
Тези оптики ги има и там, може би..
Ще потърся кои бяха..

# 673
  • София
Не можах да намеря цитата тогава, че пиша от телефон. Може от топлото да е или просто недостатъчно количество вода. А може и да е сигнал за проблем, затова питах дали има повишеното уриниране и апетит.
Това със сухотата в очите още не ме е застигало. Случвало ми се е само като много дълго съм на компютър или недоспивам. Аз съм късогледа по принцип, но не нося очила, свикнала съм така. Както казвам - хич и не искам да виждам света в изключителни подробности. И без тава много неща в него не ми харесват. Ако нещо ми трябва - като приближи ще го видя. Мислех, че ще ми се компенсира със далекогледството, което застига с възрастта всички, но не. Една колежка само сменя очила за близко и далеч. На далече окото свиква и се пригажда, но за четене сигурно няма да успея и ще трябва да си правя.

# 674
  • Пловдив
Не можах да намеря цитата тогава, че пиша от телефон. Може от топлото да е или просто недостатъчно количество вода. А може и да е сигнал за проблем, затова питах дали има повишеното уриниране и апетит.
Това със сухотата в очите още не ме е застигало. Случвало ми се е само като много дълго съм на компютър или недоспивам. Аз съм късогледа по принцип, но не нося очила, свикнала съм така. Както казвам - хич и не искам да виждам света в изключителни подробности. И без тава много неща в него не ми харесват. Ако нещо ми трябва - като приближи ще го видя. Мислех, че ще ми се компенсира със далекогледството, което застига с възрастта всички, но не. Една колежка само сменя очила за близко и далеч. На далече окото свиква и се пригажда, но за четене сигурно няма да успея и ще трябва да си правя.
пия доста вада...за уринирането-да, ама го отдавам на това, че имам и проблем с бъбреците. Вечер ставам и по 2 пъти някога. Апетит-не...слава Богу! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт