На море в Гърция 2020 - IV

• 45 227
  • 784
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Моля, кажете за децата отделно ли попълвате? А за всеки възрастен в семейството? За всеки член от семейството ли има отделен код?

# 106
  • София
Моля, кажете за децата отделно ли попълвате? А за всеки възрастен в семейството? За всеки член от семейството ли има отделен код?
И мен това ме вълнува - аз мисля 3-те деца да ги попълня към баща им и за мен една отделна.

# 107
  • София
Попълнихме декларациите на 30ти юни по обяд. Преди малко получихме всички кодове и всички започват с 23.пътуваме на 5ти юли.
И ние сме точно като вас Simple Smile Дойдоха преди малко и нашите QR кодове.
Децата под 18 години се добавят към някой възрастен. Може и допълнително възрастен да се добавя. Двамата с мъжа ми си ги попълнихме отделно, детето той го написа в неговата, за детето няма отделен QR код.

# 108
Здравейте, искам да попитам има ли го някъде официално публикувано твърдението, че в една кола може само 3+1 /шофоьор/?
Аз го четох някъде, но не се сещам къде. Непълнолетните не влизат в тази бройка обаче.

Намерих го: "Най-много 3-ма души и шофьорът в лека кола с до 7 места имат право да влизат в Гърция през сухопътните граници, гласи заповед на гръцкото министерство на транспорта. Тя ще бъде в сила до 12 юли, когато се очаква да бъде преосмислена. Изключение се прави, ако в автомобила се возят непълнолетни. А ако колата е регистрирана с 8 или 9 места, допустимият брой хора вътре е 5-има пътници и шофьорът. При нарушение е предвидена 150 евро глоба както за шофьора, така и за всеки от пътниците." https://dnes.dir.bg/obshtestvo/vlizame-v-gartsiya-prez-tri-punkta-zasega

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 22:42 от Mur

# 109
Може ли да се върнем от Гърция през Илинден? За връщане в Бг трябват л3 ни кодове? В Гърция сме от 26.06

# 110
Залез, гледан от Ethnik beach bar Ситония

Хапнахме чудесни бургери, цените същите като например в Скапто и в центъра на Загреб, един бургер 6 евро.
Питиетата, обаче ми се видяха много скъпи, студен чай 4 евро, наливна бира 5.
Напъвам се да се сетя, но май освен за някоя по-засукатна крафт бира не съм плащала толкова преди Thinking
Привечер на плажа от към бара си имаше хора, има и палатки и каравани. Постепенно и бара почна да се пълни, но като седнахме почти нямаше хора, а поръчката дойде доста бавно. Гледката, обаче е уникална Heart Eyes

# 111
  • София
Може ли да се върнем от Гърция през Илинден? За връщане в Бг трябват л3 ни кодове? В Гърция сме от 26.06
Най-добре е да се звънне на гранична полиция, в ежедневната справката дават информация само за изход от България.

# 112
Най-добре е да се звънне на гранична полиция, в ежедневната справката дават информация само за изход от България.
Звъннах.
 От там ми вдигнаха скандал защо им звъня. Какво общо имали те с това. Звъннах на Външно мин-во. Те казаха, че нямат инфо. Обадих се на бг консулството ни. Те ми дадоха 2 тел.на Илинден, на които никой не вдига. Звъннах на гръцката гр.полиция в Неврокопи, но те не говорят английски...
И така стигнах до бг мама.

# 113
  • София
Звъннах.
 От там ми вдигнаха скандал защо им звъня. Какво общо имали те с това. Звъннах на Външно мин-во. Те казаха, че нямат инфо. Обадих се на бг консулството ни. Те ми дадоха 2 тел.на Илинден, на които никой не вдига. Звъннах на гръцката гр.полиция в Неврокопи, но те не говорят английски...
И така стигнах до бг мама.
Егати ужаса, направо не е истина.

# 114
  • София
Днес една позната ми каза, че са се върнали през Илинден - дали са им някакви декларации да попълнят на влизане.

# 115
Нека всички Бг-мами, които планират почивка в Гърция да "озаптят" поне малко останалите членове на семействата си, защото може и да не посетим това лято Гърция.
ЦИТАТ: "Нови условия за влизане в Словашката република
Считано от 06.07.2020 г. всички граждани, пристигащи от България в Словакия, са длъжни да представят отрицателен тест за COVID-19, извършен не по-късно от 96 часа преди влизането, като на същите се налага задължителна 5-дневна домашна карантина. След изтичане на този срок те отново се подлагат на тест и при отрицателен резултат се освобождават от..."
Стига мъжете са се събирали пред входовете на глутници за обсъждане на мачове и пиене на бира.  Ако продължаваме ежедневно с тенденцията 160 България, 40 Гърция, и гърците ще въведат карантина за нас. Помогнете и Вие поне малко!

# 116
Днес една позната ми каза, че са се върнали през Илинден - дали са им някакви декларации да попълнят на влизане.
На влизане в България ли?

# 117
  • София
Да, така ми каза. Но повече подробности не знам.

# 118
Заглавие от преди малко: "Лондон не свали карантината за българите, Захариева поиска обяснения"

# 119
  • here and now
LadyVania, искам да ви помоля да спрете със спама.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт