На море в Гърция 2020 - IV

• 45 230
  • 784
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Нека всички Бг-мами, които планират почивка в Гърция да "озаптят" поне малко останалите членове на семействата си, защото може и да не посетим това лято Гърция.
ЦИТАТ: "Нови условия за влизане в Словашката република
Считано от 06.07.2020 г. всички граждани, пристигащи от България в Словакия, са длъжни да представят отрицателен тест за COVID-19, извършен не по-късно от 96 часа преди влизането, като на същите се налага задължителна 5-дневна домашна карантина. След изтичане на този срок те отново се подлагат на тест и при отрицателен резултат се освобождават от..."
Стига мъжете са се събирали пред входовете на глутници за обсъждане на мачове и пиене на бира.  Ако продължаваме ежедневно с тенденцията 160 България, 40 Гърция, и гърците ще въведат карантина за нас. Помогнете и Вие поне малко!

Хайде да намериш темата за Короната в БГ мама и там да обсъждате на широко мерките, кой спазва, кой не и т.н и дали ще запълваме Арената.

# 121
Тъкмо щях да напиша същото. Съобразявайте се малко къде какво пишете. Мъжете да озаптяваме, Лондон не ни пуска...Има обща тема за коронавирус във форума, пренесете си излиянията там.

# 122
  • София
Днес една позната ми каза, че са се върнали през Илинден - дали са им някакви декларации да попълнят на влизане.
На влизане в България ли?
Пробвай утре с тези телефони. Поне на пункта Ексохи говорят английски.
Скрит текст:

# 123
  • София
Моля, кажете за децата отделно ли попълвате? А за всеки възрастен в семейството? За всеки член от семейството ли има отделен код?
И мен това ме вълнува - аз мисля 3-те деца да ги попълня към баща им и за мен една отделна.
Една обща за цялото семейство- 2 възрастни и 3 деца.

# 124
В певкохори има истинско оживление в кръчмите имаше доста хора и крайбрежната улица беше доста оживена
В магазинчетата за марихуана също се виждаха че пазаруват

# 125
  • Варна
Тази сутрин в 5ч бяхме на границата. Наредиха ни на опашка някъде на 6 км от Кулата. Първо ставаше много бавно, после се отпуши. В 7 минахме проверки само на лични карти. Не са ни искали QR.

# 126
Не ми е ясно защо сърбите се бутат и те през кулата

# 127
  • София
Като че ли имат избор. Няма откъде другаде.

# 128
Да де ама да не ги пускат или да минават през едно гише защото тия опашки са заради тях

quote author=yovanka link=topic=1231722.msg41012319#msg41012319 date=1593838651]
[/quote]

# 129
  • София
Някой питаше за декларации за влизане в България. Да, попълват се такива, "Чрез тази декларация пътуващите удостоверяват, че нямат симптоми на COVID-19, нито са контактували със заразен". Минават и раздават назад по колоната, вземете си химикалки Blush
https://nova.bg/news/view/2020/07/01/292584/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D … 1%80%D0%B8%D1%8F/

# 130
  • София
Да де ама да не ги пускат или да минават през едно гише защото тия опашки са заради тях

quote author=yovanka link=topic=1231722.msg41012319#msg41012319 date=1593838651]
[/quote]
Имат си отделно гише гражданите извън ЕС, но опашката е обща.

# 131
  • Варна
Иначе, ние сме почти готови с гръцките резервации, които правя в последния момент, заради отпадането на Турция. Цените са нагоре, но проблемът си е мой че резервираме 2 седмици преди тръгване. Единият хотел ми го отмъкнаха под носа докато се чудех, свърши местата. Все още се намират хотели, но второто място където ще бъдем тукмо го резервирах, и след няколко часа гледам че вече няма останали свободни места и при него, а не е много малък хотел, по-скоро среден размер, не много характерно за нас. Няма и много избор, явно все пак народа ще почива и много места са си заети. Проблем е да си намериш и места с безплатно анулиране, около половината си искат капаро или дори нацяло авансово плащане. Явно туризма си тече там.

Имам питане освен в Букинг кой друг сайт ползвате за резервации на хотели и места за настаняване?

Голяма грешка е да съдиш за заетоста на хотел по резервационите сайтове!Имали сме уникалния случай на хотел с 30 стаи и само 3 заети и  Букинг го дава пълен просто защото квотата на  Букинг е 3 стаи.А и  Букинг далеч не предлага ВСИЧКИ  места за отсядане , примерно за Златния плаж или Сарти където има по поне 150 места за отсядане  Букинг предлага не повече от 50 - 60 !
Параход си е направила труда и е посочила десетки резервациони сайтове на 1 стр. , срамота е да не уважавате труда и !
Освен това във всяко по големичко туристическо селце си имат местна ТА  и тя разполага с адресите и телефоните на ВСИЧКИ  места за отсядане в района.
Примерно в сайта на www.sithontravel.gr SARTI  има поне  150 местА за отсядане Simple Smile
Много такава информация има и в гугълмапс Simple Smile

# 132
Аз мисля, че никой не може да предвиди какво ще решат гърците по повод туристите от бг, ще се ръководят от резултатите от тестовете и от заболеваевостта при нас на база 1 млн както всички го правят. Т.к сърбите са по-зле те ще са ни критерий- ако там наложат рестрикции и при нас може да има при доближаване до тяхната заболеваемост. И промени ще има, то от март така си тръгна. Всеки налучква вярното и все още никой не го е открил.
Аз като цяло мисля че в тази ситуация не мога да тръгна, просто съм много страхлива, а да стоя из хотела не виждам смисъл, но мъжът ми и децата искат и ще ходят.

# 133
  • Варна
Аз мисля, че никой не може да предвиди какво ще решат гърците по повод туристите от бг.

Не са само от БГ - остана единствен пропусквателен пункт и за македонци , сърби , румънци , молдовци ...........
А иначе страх не страх  трябва да се живее.

# 134
От 5 дни сме по халкидики освен персонала съм видял 2 човека с маски и те бяха възрастни

Общи условия

Активация на акаунт