На море в Гърция 2020 - IV

• 45 680
  • 784
  •   1
Отговори
# 360
Syros , какво да четем? Може би тук? https://mfa.bg/bg/situationcenter/25879
Където НЕ пише какво се прави при + резултат??? Ако нямаше информационно затъмнение по най-важните  въпроси, нямаше да киснем из форумите, не мислиш ли? Също, че не е нормално да ровичкам с часове, за да изкопча нечие лично впечатление  по същите тези въпроси!!! Ще пробвам да звъня на дадените телефони, но съм почти 200% сигурна, че няма да са достъпни. Защото за мен е изключително важно какво става, ако член от семейството е с + проба, недай, Боже...
ами вместо да ми слагаш удивителни, върни се назад и прочети. Писано е. На сайта на гръцките власти, където попълва декларацията за QR код също пише какво се прави при положителен резултат.

Аркадия , благодаря! Heart Eyes

# 361
Залезче Simple Smile  Santorini

# 362
Където НЕ пише какво се прави при + резултат??? Ако нямаше информационно затъмнение по най-важните  въпроси, нямаше да киснем из форумите, не мислиш ли? Също, че не е нормално да ровичкам с часове, за да изкопча нечие лично впечатление  по същите тези въпроси!!! Ще пробвам да звъня на дадените телефони, но съм почти 200% сигурна, че няма да са достъпни. Защото за мен е изключително важно какво става, ако член от семейството е с + проба, недай, Боже...
ами вместо да ми слагаш удивителни, върни се назад и прочети. Писано е. На сайта на гръцките власти, където попълва декларацията за QR код също пише какво се прави при положителен резултат.

четох на 1 стр. (и последните няколко), повече нямам намерение да се връщам, няма и смисъл - нещата са динамични, ден за ден, както се вижда.  Този протокол от 1-ва стр., който цитирах преди няколко поста, не знам дали е автентичен, затова търся и друга полезна информация. Ако нямате такава за споделяне, по-добре не спамете! (Ще си слагам удивителни колкото си искам;-)))

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 20:34 от alen mak

# 363
  • София
Значи ходенето в Гърция не е задължително, там дето искаш да се обаждаш даже са сложили препоръка да не се пътува. 😂😂 Сто пъти ви се каза да си прочетете протоколите за действие в сайта на декларацията. https://travel.gov.gr/#/protocol_land

# 364
Значи ходенето в Гърция не е задължително, там дето искаш да се обаждаш даже са сложили препоръка да не се пътува. 😂😂 Сто пъти ви се каза да си прочетете протоколите за действие в сайта на декларацията. https://travel.gov.gr/#/protocol_land

Боя се, че там също не е изчерпателно и не може да ми отговори на основния ми въпрос: при + резултат ме задържат на тяхна територия без друга опция ли?? + там не пише за колко време те задържат в тоя акомодейшън техен, където те карантинират. И сам, нали, близките ти продължават да "почиват" най-спокойно в другия хотел, където сте си резервирали...

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 20:39 от alen mak

# 365
  • София

Боя се, че там също не е изчерпателно и не може да ми отговори на основния ми въпрос: при + резултат ме задържат на тяхна територия без друга опция ли??

Няма друга опция , карантинират ви в най-близкия хотел който е предвиден за това. Никой няма да ви пусне да си пътувате до вкъщи защото  няма как да са сигурни , че ще направите точно това . Може  да си продължите почивката на друго място примерно Grinning . Ако това ви притеснява по-добре не тръгвайте.

# 366
Защо продължават да се задават едни и същи въпроси в продължение на пет теми?!
Аз лично тази сутрин прочетох всички 20 стр. на настоящата тема.
А пиша в темата защото тя е за почивка в Гърция и тестовете за ковид са свързани с почивката ми. Резервирах януари, юни платих. И изведнъж се появиха нови условия.
Чувствам се прецакана. И не е проблемът, че ще ме тестват, не е проблем и да си платя тестовете, за мен огромния проблем е, че при + отиват парите на вятъра и сме принудени да стоим в хотел под карантина там. Всичко щеше да е нормално, ако имах възможност при + да се върна бързо в България. В крайна сметка много болни български граждани можаха да прекосят Европа и да се приберат у дома, а от Гърция не може.

# 367
  • София

Боя се, че там също не е изчерпателно и не може да ми отговори на основния ми въпрос: при + резултат ме задържат на тяхна територия без друга опция ли?? + там не пише за колко време те задържат в тоя акомодейшън техен, където те карантинират. И сам, нали, близките ти продължават да "почиват" най-спокойно в другия хотел, където сте си резервирали...

Толкова и си прочела - 14 дни карантина за сметка на гръцката държава.

All visitors from air, land or sea, will be subject to random tests upon arrival. Upon being tested, the passenger moves to their final destination. In the event of a positive result, they will be contacted and placed on 14-day quarantine, with expenses covered by the Greek state. 

# 368
Има много неясноти. В България се карантинира цялото семейство май. Там какво, другите членове от семейство си остават на мястото избрано за почивка? И ако плановата почивка е 7 дни си заминават по-живо, по-здраво в България ли?

# 369
...
All visitors from air, land or sea, will be subject to random tests upon arrival. Upon being tested, the passenger moves to their final destination. In the event of a positive result, they will be contacted and placed on 14-day quarantine, with expenses covered by the Greek state. 
Май основният въпрос е какво става с близките на положително тествания.

# 370
Е, какво да става? Така или иначе е предоставена хотелска стая, стоят всичките. Контактите от първи ред на заразен също са под строга карантина, и в България да ви диагностицират, е същото. Не е приятно, но това е положението, времената са сложни.
Коментирана е горе безопасната алтернатива - ако ви изберат за тест, обръщате и се връщате в България, съветът беше даден от Външно преди време, ако не се лъжа.
Иначе случаи всякакви са описани в гръцката преса, една румънска туристка с Ковид в Крит например са я търсили 72 часа с полиция, защото не е отседнала в хотела от декларацията. Абе да не дава Господ. Какви времена случихме. То ако човек е положителен с Ковид, баш до почивка ще му е.

# 371
# 372
Има много неясноти. В България се карантинира цялото семейство май. Там какво, другите членове от семейство си остават на мястото избрано за почивка? И ако плановата почивка е 7 дни си заминават по-живо, по-здраво в България ли?

Така пише - другите остават да си почиват, после се връщат да те вземат... Ако е детето ти - сигурно отиваш с него де.

# 373
  • София

Много красиво Heart
Къде е това ?

# 374
  • София

Змия, къде сте? Чудно изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт