На море в Гърция 2020 - IV

• 45 750
  • 784
  •   1
Отговори
# 240
..., а утре да идем на плаж  Каламици. Плажа там хубав ли е?
Приятно е там плажчето, с пясък е. Но зависи какво търсите, де, става и за малки деца, плавно става дълбоко. Препоръчвам там и ресторантчето на пясъка на плажа, те са поне две залепени едно до друго. Само вечер сме сядали там, винаги е пълно и с резервация, тази година сигурно е друго, обаче...
Зорбас ли е ресторанта?

# 241
Отчетно : приятелката ми в 03.30 са стигнали на опашката за Кулата, един километър са минали за 2ч.!!!
В 9ч са минали  границата. 2 спящи деца през цялото време висене на хлад в колата. Wink за което е хепи.
Около 50 човека наредени на опашка пред масичка за тест за ковид с клечка. Опакован в костюм грък  е погледнал кодовете на телефона , казал ОК и минали за 5 мин. Имало е 3 сръбски коли само на опашката , отбили са ги и са ги върнали обратно.
Общо каза 5 1/2 часа , висене.

В 3.30 през нощта или следобяда?

През нощта.
Снощи е бил някакъв ад, след като сърбите са разбрали, че днес след 6ч. няма да бъдат допускани на територията на Гърция. Чак днес, около обяд са се отпушили нещата..

# 242
Здравейте! Някой знае ли какво се случва с фериботите на фирма ANES, имам резервация от 05.09.2020 г. до 12.09.2020 г. за остров Алонисос, но възможните опциите, които ми излизат за ферибот са само за Blue star, дали още е рано и затова не излизат или вече не вървят. Ако се забавя още малко с резервацията на ферибот изчаквайки Анис, да не се получи да няма места за Blue star. Последния ми въпрос е, препоръчайте някое прилично селце за нощувка преди и след ферибота. Благодаря!

# 243
Върви си Анес, ето разписанието. Просто през септември ходи до Алонисос само 2x седмично, повечето дни е до Скиатос и Скопелос само. https://www.anes.gr/en/itinerary/timetables-fb-proteus-volos-man … kopelos-alonissos

Според мен за тези дати няма никаква нужда от резервация отсега, особено при коронавирусните обстоятелства (максимум седмица-10 дни преди плаването бих я направила в нормално лято). За нощувка около Волос - обсъждахме наскоро пак: Портаря, Макриница.

# 244
..., а утре да идем на плаж  Каламици. Плажа там хубав ли е?
Приятно е там плажчето, с пясък е. Но зависи какво търсите, де, става и за малки деца, плавно става дълбоко. Препоръчвам там и ресторантчето на пясъка на плажа, те са поне две залепени едно до друго. Само вечер сме сядали там, винаги е пълно и с резервация, тази година сигурно е друго, обаче...
Зорбас ли е ресторанта?
Да първата е Зорбас...има и гироси до нея и още една таверна ...и тя е ок. Плажа е чудесен. Сега докато е още празно бихте могли да посетите и Портокали бийч,не знам дали няма да ви е далече...много малка плажна ивица с много рибки за любителите на гмуркане....ние ходихме сутрин рано( 6ч) за 2-3 часа да се погмуркаме докато дойде навалицата.

# 245
Влизането от Гърция към България е бързо и безпроблемно и на Маказа и на Кулата - инфо от днес сутринта 9-10 часа, но пък опашката за влизане на Кулата .....
Няма ги тълпите тази година, кръчмите доста празни с изключение на събота и неделя, когато се напълниха с гърци. Няма нужда и от резервации, а  цените са намалени по мое мнение в Северна Гърция.  Интересно и странно лято се очертава 🤔

# 246
  • София
Да, Зорбас беше единия ресторант в Каламици.
Иначе се сетих за едно "селище" по на север, Kriaritsi, до него е и Paradisos къмпинг, там са големи плажовете с пясък, красив цвят вода...почти без плажуващи. Щом обичате разнообразие там ще ви хареса, ако не сте ходили вече.  Почнали са да изграждат селище преди години като нов град/село, но е спряло и сега е като призрачен град, с много километри асфалтирани улици, подходящи за каране на колело (но сутрин рано без жеги), можеш и да се изгубиш направо. Sunglasses

# 247
Здравейте, в крайна сметка мислим да тръгнем неделя следобяд /на 26-ти юли/, да минем границата и да спим някъде около езерото Керкини. Ще съм благодарна, ако препоръчате нещо в района с гледка към езерото и хубава кръчма. След това продължаваме към Парга Simple Smile

# 248
Спали сме в "Еродиос" в Литотопос, той е класически голям хотел с гледка и закуска, има и кръчми на хвърлей разстояние. Наоколо се намират и къщи за гости, ако на човек не му е по вкуса или джоба хотел (навремето беше много евтин, сега не знам).

Също преди десетина години сме с хубави впечатления от това семейно хотелче https://g.page/LimneoChrysochorafaSerron?share и селце, но то не е на езерото.

От северната страна, Villa Belles също е ОК (не сме спали лично там). Западният бряг вече много ви отдалечава от главния път, а и по принцип не съм очарована от селото Керкини.

# 249
Здравейте, вадим нов паспорт на детето и той ще стане едва в сряда готов, пък искаме да пътуваме четвъртък вечер. Дали, ако в декларацията пишем номера на стария (чийто срок на валидност е изтекъл преди 2 месеца) паспорт ще е ок?

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 22:00 от alen mak

# 250
В района на Керкини сме отсядали в едно много хубаво ранчо - Ihnilatis. Има коне, поляна, закуската беше нормална. Но няма директна гледка към езерото. Доволни сме и пак бихме отишли. Да, отклоняваме се от пътя, няма как.

# 251
Здравейте, вадим нов паспорт на детето (10 г.)и той ще стане едва в сряда готов, пък искаме да пътуваме четвъртък вечер. Дали, ако в декларацията пишем номера на стария паспорт ще е ок?

Вероятно паспортът вече е готов и ако го вземете утре, има време да си попълните декларацията.

# 252
# 253

Благодаря
Пише: "Грешка! След ...2010 г. лицето с ЕГН [..........] няма издаден документ от избрания вид или същият вече е получен."
Това означава, че не е готов сигурно.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 18:58 от alen mak

# 254
Да, това изписва, когато не е готов.

Общи условия

Активация на акаунт