На море в Гърция 2020 - IV

• 45 732
  • 784
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Сега се моля на чудо , да намалеят положителните тестове у нас и да не ни затворят границата Hands Pray
Нашата почивка е чак от 25.07 😞

# 271
Ние утре тръгваме. Малко съм сдухана, дъщерята е сополива, времето предвиждат да е с гръмотевични бури тия дни, а и с ММ още спорим кога да тръгнем. Сценарият е ясен - ще направим, както аз кажа и после ще ми трие сол на главата, че ме е послушал и че никога повече няма да се повтори тая негова грешка... 😁

# 272
Аз пък се моля да не ни тестват на границата, защото почивката ни отива по дяволите. Ясно е ,че няма да тръгнеш ако имаш и най- малкото съмнение , че си носител на Ковид, на ако си безсимптонен ? Как мислите, така ли ще продължава до края на сезона ?

# 273
  • София
Аз се надявам да не стане по-зле. Другата новина от днес, че от 15.07 ще пускат англичани т.е. възстановяват директните полети от UK, което ми се струва направо безразсъдно. Но всичко предстоящо е в областта на предсказанията, така че … можем само да се молим и надяваме.
Аркадия, пожелавам безоблачна почивка, въпреки тревогите ти!

# 274
  • София
Ние утре тръгваме. Малко съм сдухана, дъщерята е сополива, времето предвиждат да е с гръмотевични бури тия дни, а и с ММ още спорим кога да тръгнем. Сценарият е ясен - ще направим, както аз кажа и после ще ми трие сол на главата, че ме е послушал и че никога повече няма да се повтори тая негова грешка... 😁
Ще има малко бури вторник/сряда, ама голяма работа, ще се разходите по Кавала. Как ти завиждам, много обичам Палио. Приятно изкарване 🏖

# 275
Здравейте, имам въпрос. Ние пътуваме утре сутрин, имаме QR код. На майка ми обаче също се удава възможност да тръгне, но тя няма предварително попълнена декларация. Такива хора имат ли възможност да минат, като попълнят декларация на границата?

# 276
  • София
Здравейте, имам въпрос. Ние пътуваме утре сутрин, имаме QR код. На майка ми обаче също се удава възможност да тръгне, но тя няма предварително попълнена декларация. Такива хора имат ли възможност да минат, като попълнят декларация на границата?
Попълнете сега декларацията. На границата мисля не дават да се попълва. Много хора споделят , че получават кодовете почти веднага.

# 277
Не дава възможност да се избере дата 7 юли Sad

# 278
anbibian,

Скрит текст:
Ако не е късно, предложение Тигания. Малко трудно се достига, тъй като единствен ориентир са надписи на самия път. Съботно-неделно е място на което предимно гърците почиват. Но мястото си заслужава, стига да няма много наплив - няма такова изживяване. Барът е с малко високи цени, но гледките, ах гледките, скалите.... Heart
На картата ми се показва само бар с това име, отзивите за бара не са добри. Това ли е мястото има ли свободна зона?
Преди това ми излезе наблизо плаж с името Криаритис.

Утре сме решили към Каламици и остава само 1 ден. Ако не харесвам нещо друго чуденката е между Сарти и Паралия Сикиа. За първото вече събрах информацията, интересува ме плажът на Сикия?

Днес посетихме Порто Куфо. Това е едно съвсем различно място. За мен чувството беше все едно съм на езеро, не на море. Има пристанище, веднага след него много тясна, дълга, пясъчна ивица, фин пясък, покрай нея минава пътят, няма алея, наоколо няма морски хоризонт, само възвишения. Има детска площадка, супер маркет и доста заведения. Хапнахме в Порто Марина, препоръчвам. Отлично обслужване, средни цени, много вкусна храна. Препоръчвам октопода, един от най-вкусните, които съм яла в Гърция, сардини на грил и пълнен патладжан на грил, страхотни! Комплимент от заведението чиния с разнообразни десерти и плодове + сладолед и за възрастните сладък ликьор. Въобще много доволни и пак бихме отишли там.
Малко снимки от Порто Куфо да добиете представа за плажа, който е широк буквално 2-3 крачки.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 23:13 от anbibian

# 279
На Порто Куфо е едно от най-интересните места за шнорхелуване в района, защото има нещо като рифче съвсем близо по продължението на брега. Миналата седмица там видях най-голямата морска звезда, която съм виждала някога.

Тигания има свободна зона, да, в лявата му част. Неприятното е, че на нея се чува бучене от генератора за ток на заведението. Но се привиква към шума. Плажът наистина е много живописен и също е интересно за гмуркане. Гледката към Атон е един път. Въпреки че откакто има заведение, не е същото. През уикенда е фраш.

На Сикия плажът е голям, със ситен пясък в по-голямата му част и сравнително плитък, но за мен е от най-непривлекателните, защото няма нищо интересно. По панорамния път от единия му край има няколко плажчета със заведения. Като се подмине плажът на Сикия, има и няколко плажчета сред скалите, до които се стига пеша и които са все едно частни - за по едно семейство. Още малко по-натам плажът при къмпинг Валти също не е зле. Каламици ми е тип Приморско. Като изключим островчето, около което е интересно да се плува, на мен не ми допада.

Ако ви харесва Тристеника, вижте и Дестиника, хем ви е близо.

# 280
Ние сме с децата и по-малките забутани плажчета не са за нас, когато сме с тях. Минахме покрай Дестиника, не знам защо останах с впечатлението, че е нещо като частен плаж, имаше голям хотел с много чадъри, може и да се бъркам.

# 281
  • София
Вчера и днес вали, гърми и трещи около нас. За щастие сутрин има по няколко добри часа.
Днес навъртяхме над 200 км в търсене на място без дъжд. Не намерихме. Очакваме отново гръмотевични бури през нощта.

# 282
  • София
Добро утро на всички Simple Smile
Каква е ситуацията днес по границата, след като влезе забраната за влизане на сърби в Гърция? Отделили сме си 4 дни и малко ме тревожи идеята да ни тестват и да стоим някъде си 24ч.

# 283
  • София
На "Кулата-Промахон" опашки липсват. Една-две минути и влизаш:
https://bntnews.bg/news/na-kulata-promahon-opashki-lipsvat-edna- … -1063861news.html
Аркадия, кажи как беше днес границата, ако все пак сте тръгнали?

# 284
  • София
Да кажа как стои въпросът с тестването на пристигналите по въздух. Тества се по един член на семейство, както и всички поединично пътуващи. Препоръчват да си внимателен с контактите в следващите 24 часа, но няма забрана за плаж и др. Чакаш обаждане само при положителна проба.

Общи условия

Активация на акаунт