На море в Гърция 2020 - IV

• 45 729
  • 784
  •   1
Отговори
# 300
Ох, и моят мъж така мисли. При тест, обръщаш и се прибираш. Аз ще го преживея, но детето е с хадв и не знам. Голямо чудене!
Вече тествали почти всяка кола, така че това вече  не е вариант
Аз се надявам за една седмица да съберат достатъчно информация за пътуващите българи

# 301
Минахме границата към 11, за 5 мин. Има опашка само на камиони.

# 302
Ох, и моят мъж така мисли. При тест, обръщаш и се прибираш. Аз ще го преживея, но детето е с хадв и не знам. Голямо чудене!
Вече тествали почти всяка кола, така че това вече  не е вариант
Аз се надявам за една седмица да съберат достатъчно информация за пътуващите българи
Кофти че така масово тестват. Това е целта да си направят справките за тях, аз смятам, че ще е чудо ако излезем малко болни. В момента по статистика на 100 000 сме наполовина на Сърбия, 28,5 на 100 000 не знам какво число ще вземат гърците но доста държави ни сложиха при влизане под карантина, така че без адекватни мерки в България и Гърция ще ни блокира. 14 дни в хотел без излизане и само на нет, ами мерси. По-добре без почивка една година. Според мен правят си такава сметка дали тия 14 дни и евентуално лечение на n-българи си струват другия поток и си я правят много добре сметката. Не като при нас.

# 303
  • София
Аркадия, тестваха ли ви?

Ох, голям стрес с тия тестове. Утре тръгваме. Кодовете ни започват с 13.

# 304
Благодаря Параход! Видях за Керакини и така се сетих да питам, понеже ние търсим колкото може по близодо Промахон, този от букинг е супер, google maps го дава на 14 мин (идеята е да минем към 1 през нощта, за да няма опашка и после да се наспим като хората:)

Относно карантината ако се окажеш с положителен тест (че си задължен да стоиш в стая в хотел посочен от властите), сигурно ли е, кой е източника на тази информация, гледах в сайта на МВн, но не видях нищо за последиците ако си с положителен тест? Струва ми се странно ако се окажеш положителен да нямаш право да се прибереш обратно в България и да се изолираш вкъщи?  Другото странно е, ако се окажеш със положителен бърз и после пак 2 дни където ти кажеш седиш за пср, ако е бил фалшив бързия - една студена вода?!

За пръв път се замислих дали да не се откажем по този повод..... Но вс есе надявам, че нещо не намирам вярната информация и се филмирам излишно.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 14:46 от TatyanaG

# 305
Нас - не.
Но имаше хора, отбити встрани, които чакаха на опашка за тест. След преглед на документите ме питаха за Qr код, извадих да покажа, от горе беше този на ММ, започващ с 23. Видяха само него и казаха да минаваме.
Времето е облачно, но тихо, топло и задушно.

# 306
  • Бургас
Аркадия, тестваха ли ви?

И ние утре ще минаваме границата. На ММ към него е дъщеря ми както и кода на сина ми започват с 13 само моя с 23. Те ме бъзикат,че само мен ще тестват Stuck Out Tongue Winking Eye. Сега се движим към Мелник. Довечера по чашка две хубаво винце и хич не ми пука какво ще става Sunglasses

# 307
Ние заминаваме след два дни. Чудя се дали да си направим медицинска застраховка или няма смисъл, не знам дали покриват и за Ковид разходи

# 308
И ние утре тръгваме. Наистина по- добре без почивка, отколкото 14 дни на хотел в една стая. Ние сме резервирали януари. И живеем близо до Кулата, така че нашето мо ре отдавна не ни беше вариант.
Пазим се много, но гаранция няма.
Разбирам при + да намерят начин да ни върнат в страната ни, но там е кофти ситуация.
И пак притеснения.

# 309
Аркадия, тестваха ли ви?

И ние утре ще минаваме границата. На ММ към него е дъщеря ми както и кода на сина ми започват с 13 само моя с 23. Те ме бъзикат,че само мен ще тестват Stuck Out Tongue Winking Eye. Сега се движим към Мелник. Довечера по чашка две хубаво винце и хич не ми пука какво ще става Sunglasses
А защо не си попълните нови декларации, кодът ще е друг
не знам колко е актулна инфомацията, от фейсбук групата
при + тест от границата, те викат за втори
ако и той е +, карантина 14 дни
ако е -, си плащаш тестовете
това ако е верно, почивката може и златна да излезе

# 310
До вчера бях много доволна, че заминавам на почивка, но днес вече филмирането е превзело психиката ми. Нашите кодове са с 23.
Дано имаме късмет всички, които ще пътуват! А и всички бъдете здрави!

# 311
Ние заминаваме след два дни. Чудя се дали да си направим медицинска застраховка или няма смисъл, не знам дали покриват и за Ковид разходи
Повечето не покриват ковид, но за мен има смисъл, то да не е единственото заболяване на света... Вече 2 пъти ползваме такава застраховка в чужбина, на Наксос изкълчих крак, в Турция малкото падна, удари главата, цепна брадата, ходи на рентген и го лепиха, 2 пъти сменяха превръзка - всичко безплатно. Да не се налага да се ползва, но не е излишна.

# 312
  • Там, където мечтите се сбъдват
The invisible, и аз това го четох в групата, че си плащаш при отрицателен PCR, но има ли я някъде официално публикувана информацията и въобще каква е цялата процедура при положителен бърз тест и последващ положителен или отрицателен.

Тази неяснота по-скоро ще ни откаже да пътуваме, надявам се до утре да има някакво официално инфо. Дали да не звънна във Външно министерство, те не би ли трябвало да са наясно?!?

# 313
  • София
Е, поне ще можем да пишем утре, дали е вярно, че тестват само тези с 13, а не с 23.
Съвсем се филмирахме с тия тестове. Направо да му се отще на човек почивката. Но няма как, вързани сме и с други хора. Каквото, такова.

От друга страна си казвам следното - ако имаме КОВИД в семейството, как пък всички ще сме безсимптомни, нали така? И ние четиримата, и родителите ми, с които се виждам всеки ден, и брат ми и семейството му, с които сме в един вход и децата все са заедно.

И още нещо ми е чудно - ако кодът се генерира по някакъв смисъл, свързан с повишен риск от коронавирус, как така хора от едно и също семейство, ако и двамата не са пътували скоро в чужбина или пък ако и двамата са пътували заедно, например, могат да имат различни кодове? Не виждам логика...

# 314
Аркадия, тестваха ли ви?

А защо не си попълните нови декларации, кодът ще е друг
не знам колко е актулна инфомацията, от фейсбук групата
при + тест от границата, те викат за втори
ако и той е +, карантина 14 дни
ако е -, си плащаш тестовете
това ако е верно, почивката може и златна да излезе
Наистина ни побъркаха с тия тестове, голям стрес си е 2 седмици стрес, какво ще стане, и после дай боже почивка, но тя обикновено е по-къса, в нашия случай 9 дни. И защо правят бързи тестове на границите, доколкото знам изобщо не са верни. Някой знае ли, ако трябва да ги плащаме, каква е там цената им, тук PSR са над 100 лв., ама там? Очевидно ще откажат голяма част от не толкова запалените като нас за Гърция, и ние само там почиваме, откакто ни отвориха границите през 2007 г.

Общи условия

Активация на акаунт