На море в Гърция 2020 - IV

• 45 713
  • 784
  •   1
Отговори
# 375
Змия, прекрасни снимки!

# 376
  • Варна
Малко снимки от нашето пътуване. Кадрите са от Корфу и Парга. За съжаление много заведения бяха затворени, включително и такива, които ни бяха препоръчани от местни за посещение. Благодаря на всички, които се включват с препоръки и конкретни впечетления.   Бъдете здрави!

# 377
  • София
Някой, който сега е в гръцко,  няма ли да се смили и да пусне пейзажче, плажче,  залез, софра? Blush

Ето нещо от мен, малко прекрасна гръцка храна, и един Танос от днес. И сърничките, които си пасяха спокойно в подножието на Кастрото в Мирина Simple Smile

Грилован патладжан с фета

Октопод на грил с кленов сироп и тарама.

Мелихлоро саганаки с домашно сладко (мисля че беше от кайсии)

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 22:53 от Не се сърди, човече

# 378
Змия, Тюркоаз, чудесни снимки!
Тодоричка обаче ме разби. Лимнос прекрасен! Heart Благородно завиждам!

# 379
Това мелихлоро саганаки десерт ли е? Много ми харесва.

# 380
  • София
Снимките са от Митикас.
А в неделя вечерта имахме визита от лисица. Открадна ни чувала с боклук Wink

# 381
  • SF
Може ли да ми препоръчате къмпинг в Северната част на страната? Харесвам ръкавите и района около Кавала.

# 382
Като качвате снимки, особено на плажове, моля пишете от къде са Heart

# 383
  • София
Това мелихлоро саганаки десерт ли е? Много ми харесва.

Мелихлорото е местното сирене, подобно на нашия кашкавал, солено е. Бялото им сирене калатаки също е много вкусно. И вината им са чудесни.

# 384
До плаж Тигания на Сарти има ли асфалтов път?

# 385
Ние минахме към 3 ч. следобяд днес, 4-5 коли имаше пред нас. Погледнаха ни кода, с 13, тестваха ни и двамата с мъжа ми, всички бяхме на една декларация.
Значи няма проблем когато са повече възрастни на една декларация. Ние сме трима на една и се чудех дали да попълваме за всеки нови.

А когато сте на една декларация само един ли е кода?

# 386
До плаж Тигания на Сарти има ли асфалтов път?

Тигания не е на Сарти, а е след плажа на Сикия. Има асфалт до някъде, после едно баирче около 20 метра черен път, след него пак асфалт, в края към плажа е бетонен и много стръмен и завършва пак с черен. След това има и малко ходене пеша. Ако има вълни при Сарти и Сикия, няма смисъл да се ходи на Тигания, защото вълните там ще са още по-големи, а може да залеят и плажа.

# 387
  • София
Тази вечер отново имахме близка среща с лисицата. Дойде на 10 метра от масата ни, когато вечеряхме.
Изключително красиво животно. Оттегли се гордо и без страх. Ако не трябваше да вържа кучето, вероятно щях да успея да я снимам.

# 388
  • Sofia
Опашки май вече няма след като спряха сърбите. Сега очаквам както казах и преди да отворят и другите пунктове, понеже гръцкия бизнес протестира сериозно, ако трябва ще затворят някоя магистрала с протести, но ще си постигнат своето - това съм сигурна.

# 389
И аз чакам да отворят Маказа....надявам се към 15-ти. Много несъобразително - да отворят летищата, а КПП-тата с БГ -не. Все едно като им дойдат англичаните със самолетите са по-безопасни от нас Grinning

Общи условия

Активация на акаунт