На море в Гърция 2020 - IV

• 45 683
  • 784
  •   1
Отговори
# 420
Цитат
И не е проблемът, че ще ме тестват, не е проблем и да си платя тестовете, за мен огромния проблем е, че при + отиват парите на вятъра и сме принудени да стоим в хотел под карантина там.

Хора, шегувате ли се? Astonished
Не вярвам на очите си, как може изобщо подобни неща да са ви в главата ?!?
При + и недай Боже лошо развитие на нещата, ще се наложи да разпродадете имуществото си за лечение на Ковид в Гърция и още ще имате да давате. Нали знаете колко струва? Не видяхте ли фактурата от 1 млн долара наскоро?
Кой мислите ще ви покрие разходите, НЗОК ли? Grinning Или Левинс?
Ако един от семейството е болен, как мислите, дали останалите няма да са?
Ако нещо се случи с родителите, какво ще прави детето в Гърция? Как ви се струва? Знаете ли правно как стоят нещата?
Наистина помислете добре, преди да предприемете пътуване в чужбина в момента!!!

# 421
Цитат
И не е проблемът, че ще ме тестват, не е проблем и да си платя тестовете, за мен огромния проблем е, че при + отиват парите на вятъра и сме принудени да стоим в хотел под карантина там.

Хора, шегувате ли се? Astonished
Не вярвам на очите си, как може изобщо подобни неща да са ви в главата ?!?
При + и недай Боже лошо развитие на нещата, ще се наложи да разпродадете имуществото си за лечение на Ковид в Гърция и още ще имате да давате. Нали знаете колко струва? Не видяхте ли фактурата от 1 млн долара наскоро?
Кой мислите ще ви покрие разходите, НЗОК ли? Grinning Или Левинс?
Ако един от семейството е болен, как мислите, дали останалите няма да са?
Ако нещо се случи с родителите, какво ще прави детето в Гърция? Как ви се струва? Знаете ли правно как стоят нещата?
Наистина помислете добре, преди да предприемете пътуване в чужбина в момента!!!

не разбрах поста; разноските по лечение и престой се поемат от гърците.

# 422
дано не го разберете никога!

# 423
maya_76  с какви кодове сте? И синът ти пълнолетен ли е? Тоест иска ми се да знам дали и на малки деца взимат тест.

Относно положителният тест /не дай си боже/ и карантинирането .... искам да добавя, че има доста фалшиво положителни тестове и едно такова обаждане за положителен тест и съответното карантиниране и , ако се окаже че е фалшиво положителен ...... просто суперрррр почивка за цялото семейство ......

Да сина ми е пълнолетен на 24г. Техните кодове бяха с 13, но мисля,че това не е критерий - избирателно е. Деца на опашката за тестване не видях.

Тук подозирам, че синът Ви е тестван по-скоро, защото като пълнолетен вече не се води част от Вашето семейство.

# 424
  • София
Сега, нема да се плашите. 😂 Преразказвам, че е на гръцки - петима сърби на Тасос са позитивни, единия е пожелал да отпътува за сръбско със семейството си и му е било разрешено. Другите четири семейства са отведени в карантинен хотел близо до Лименас, имали всички удобства, даже и басейн, само не можели да излизат.
 https://www.ethnos.gr/ellada/114325_koronoios-eisagomena-kroysma … thaso-kai-paggaio

# 425
  • софия
Dark Avenger, може ли по-спокойно?
Всеки, който е пълнолетен се предполага, че може да преценява самостоятелно и да поема сам рисковете и последствията от постъпките си. Всеки има право да направи собствен избор.
При попълване на декларацията ясно е описано какво се случва при положителен тест. Такъв няма да има никой, който не си е направил и ще му е спокойно. Който се страхува от тестовете, от това, че нямало да си получи кода и всички останали страхове е по-добре изобщо да не пътува и с това да се приключи.

# 426
Сега, нема да се плашите. 😂 Преразказвам, че е на гръцки - петима сърби на Тасос са позитивни, единия е пожелал да отпътува за сръбско със семейството си и му е било разрешено. Другите четири семейства са отведени в карантинен хотел близо до Лименас, имали всички удобства, даже и басейн, само не можели да излизат.
 https://www.ethnos.gr/ellada/114325_koronoios-eisagomena-kroysma … thaso-kai-paggaio

Този сайт има опция за превод на английски. Освен това може и с преводачка на български Wink

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 13:56 от Mur

# 427
Сметката за лечението ако е спешно и пациентът има карта ЕЗОК ще се плати постфактум от българския НОИ. А и да нямаш ЕЗОК пак се възстановяват разходите за лечение. ЕЗОК е само доказателство, че си здравноосигурен в твоята си държава. Сметката за милион е получена в Щатите все пак, не в Гърция.

# 428
Цитат
Всеки, който е пълнолетен се предполага, че може да преценява самостоятелно и да поема сам рисковете и последствията от постъпките си.

Спрямо прочетеното, оставам с впечатление, че изобщо не е така!
За здравната карта, плащанията по лечението, САЩ, Гърция - оставям да си проучите.
Всеки е свободен да прави каквото си иска, въпреки, че май българинът по-скоро трябва да бъде ограничаван в тези си права.

# 429
  • Пловдив
От личен опит-с ЕЗОК във Франция сме ползвали,в спешно,не сме плащали нищо,предполагам и в Гърция ще е така.

# 430
  • софия
Цитат
Всеки, който е пълнолетен се предполага, че може да преценява самостоятелно и да поема сам рисковете и последствията от постъпките си.

Спрямо прочетеното, оставам с впечатление, че изобщо не е така!
За здравната карта, плащанията по лечението, САЩ, Гърция - оставям да си проучите.
Всеки е свободен да прави каквото си иска, въпреки, че май българинът по-скоро трябва да бъде ограничаван в тези си права.
В качеството си на каква/какъв определяш това?
Въпросът е риторичен.
Дано си чел/а повече, отколкото пишеш.

# 431

Пускам 2 снимки от любимото ми Йонийско море от миналата година, от телефон са,  дано всичко е наред и след седмица да мога да пусна отново от тази година.
За да не кажете, че само питам, но все пак не съм попадала на нещо ново, нол ичната ми карта е валидна до 08.10.2020 г. - да не са измислили някакъв по-дълъг срок.
Снимката от кой плаж е?

Нашата почивка е към края си и вече обмислям следващата.
В момента в главата са ми Лимнос, Закинтос и Скиатос. Началото на септември и без децата, обичам по топла водичка в морето, макар и вече да се сдобих с неопренов горнище Stuck Out Tongue Winking Eye

# 432
  • София
Дали ще се съгласите да започнем директно да пропускаме постовете за Ковид и карантината. Имам чувството, че вече се троли, а и ми писна на мен ор стойте си тук, ама какво ще стане ако... , ама дали....

# 433
Дали ще се съгласите да започнем директно да пропускаме постовете за Ковид и карантината. Имам чувството, че вече се троли, а и ми писна на мен ор стойте си тук, ама какво ще стане ако... , ама дали....
И аз тъй... Затова предложих отделна тема, ако някой иска да пусне за почивка в Гърция, ковид, тестване и т.н. размисли и страсти.

# 434
  • София
Решила съм да си правя разядка с патладжан, чушки и домат, често са ни я сервирали в Гърция, заедно с хляб. Дали някой има рецепта? В нета намирам само три, а ми се струва, че не е това, което търся. Едната е с майонеза и отпада, другата със сирене, също отпада.

Общи условия

Активация на акаунт