На море в Гърция 2020 - IV

• 45 710
  • 784
  •   1
Отговори
# 450
  • Атина
Извинявам се, но ако има някой летял с Егеън  , бих помолила да ми пише. Благодаря.

# 451
Здравейте, изчетох всички възможни теми и групи, но и аз като вас имам още неизяснени въпроси. В голяма чуденка съм дали да отменя почивката си в Гърция. А относно положителен тест на границата, ето какъв отговор ми дадоха от МнВР: Здравейте, според информацията с която разполагаме, няма уточнение при положителен резултат от тест за коронавирус да имате възможност да се върнете обратно в България. В такъв случай ще бъдете поставени под карантина и трябва да следвате указанията на местните власти.
Надявам се да съм била полезна. Simple Smile

# 452
# 453
  • София
Аха, 24 часа пише- "Туристи с КОВИД", Дунав мост преписва "Българи..."!!!!

За съжаление е вярно 

ТАСОС

Потвърждението на четирите случая на остров Тасос е направено чрез проби, взети по време на влизането им в страната ни от сръбски и български туристи. Посочва се, че тези туристи са безсимптомни и са прехвърлени съгласно инструкциите и надзора на EODY в карантинния хотел.

https://skai.gr/news/ygeia/koronoios-sto-kokkino-touristika-meri … agomena-krousmata

# 454
Е то няма начин да няма и заразени българи.
Хайде, дано четат темата и пишат какво се случва с тях сега. Нали това е най-важното последните страници.

# 455
От тази седмица имам планирани 7 дни на Тасос от утре, 09.07. Но съм много притеснена, защото все още не сме получили QR код, а попълнихмe PLF на 06.07. Някой да го е получил със забавяне или непосредствено преди заминаването?
Здравейте и аз съм в подобна позиция-попълвах формата за един познат-възрастен мъж и седим и чакаме цял ден код, а пътува утре. Формата я попълнихме вчера,той ще пътува с автобус и разчиташе на нас да му помогнем..

# 456
Това е от преди 5 мин във Фейсбук: Информация от преди 5 мин след телефонен разговор с Външно министерство (от гръцкото посолство, никой не отговаря на позвънявания).

1. След направен тест 24-часовата самоизолация не е задължителна.

2. При положителен тест ще се свържат с нас и ще ни изолират на тяхно място за тяхна сметка за 14 дни, без право да напускаме страната.

# 457
  • София
От тази седмица имам планирани 7 дни на Тасос от утре, 09.07. Но съм много притеснена, защото все още не сме получили QR код, а попълнихмe PLF на 06.07. Някой да го е получил със забавяне или непосредствено преди заминаването?
Здравейте и аз съм в подобна позиция-попълвах формата за един познат-възрастен мъж и седим и чакаме цял ден код, а пътува утре. Формата я попълнихме вчера,той ще пътува с автобус и разчиташе на нас да му помогнем..
И в магеланци се оплакват, че днес кодове не идват. Или има технически проблем, или нещо са намислили....

# 458
  • София

И в магеланци се оплакват, че днес кодове не идват. Или има технически проблем, или нещо са намислили....

Дано е технически проблем Hands Pray

# 459
Току що излезе тази инфо https://trud.bg/гърция-затяга-режима-задължителни-тестове-за-влизащи-през-промахон/

Кой знае какво се готви за утре..

# 460
Дами,
само на мен ли идеята за 14-дневна изолация в хотел с храна, за без пари не звучи толкова ужасно?! ...
На който тази идея му се струва атрактивна, да побърза, че "промоцията" няма да е до безкрайност Wink

# 461
  • SF
Ако си заключен в гръцки хотел за 14 дни, а децата са в България и отпуската ти е три дни, помисли пак дали ти е оферта 14 дни да гледаш през прозореца какво се случва в задния двор на хотела-лазарет.

# 462
  • Варна
Ако си заключен в гръцки хотел за 14 дни, а децата са в България и отпуската ти е три дни, помисли пак дали ти е оферта 14 дни да гледаш през прозореца какво се случва в задния двор на хотела-лазарет.
Кой ходи на почивка без да вземе децата си?
Иначе, ако попаднем под карантина няма да е нещо фатално. Не е голяма вероятността, но и да се случи 14 дни без работа са си 14 дни без работа. Може и да няма море, но поне ще има спокойствие, спане и хапване. И без това ми е писнало цяла пролет и до момента да слушам някакви по телевизиите, които да обясняват как хората били в отпуск, как почивали били, как си седели по домовете със седмици, а ти през това време се скъсваш от бачкане и отпуск не си виждал от миналото лято. Поне ще си отспя.

# 463
  • Варна
О, Мария, всичко изглежда много красиво, ако не ти е на главата. Едно е да си мечтаеш да си отспиш, друго е да си принуден да го правиш без достъп извън четирите стени.
Много хора почиват без децата си. Ако са с тях, в случая ще е по-тежко, защото и те ще са затворени. Ако са си в България, поне има кой да ги гледа. Дали 3 ии 14 дни, не е такава драма, в повечето случаи.
Като цялообаче е притеснително всякак.

Да му се не види и вируса.
С право се сърдят някои, че само за това се говори в темата, ама как да се говори за друго, като човек не знае дали ще може да отиде, изобщо "На море в Гърция"...

# 464
Хората ви казаха: "Стой си Стойчо в България, ...", ама вие - "Ко, нье". Искате да почивате по 14 дни за гръцка сметка. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт