Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 988
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Напредък в нашенската система е имало покрай соца, защото тогава системата здраво е натиснала на всички нива и по-голям процент родители не са смеели да гъкнат, защото са ги чакали проблеми изобщо със системата - по партийна, по произвоствена, наказания, другарски мъмрения. Тогава е имало и масово ограмотяване и на възрастното население. Родител да тръгне да спори с учител - забравИ! Сега системата е твърде либерална, щом всеки родител може да нахлуе в клас и да заплашва учител и да му обяснява "ти знаеш ли кой съм, аз мога да те купя и да те продам, какво като си учителка, аз изкарвам пет пъти повече от теб в сервиза". Така че нещата хич не са ставали доброволно от страна на родителите, нито от страна на децата. И въпреки всичко и тогава достатъчно много училища е имало, в които нивото е било много зле, учителите не са искали да работят там.

# 166
  • в страната на чудесата
Анди, ей затова трябва да се работи с децата на тъпанарите. Щото в петте ЧУ, които имам личен опит никой никога не си е позволявал невъзпитано отношение към учител (макар че е имало учителници, далеч от разбирането ми за педагог).
Трябва да образоваме децата, за да избегнем копие на поведението на родителите.

# 167
  • София
Анди, по времето на соца е било така, но и в Германия, Австрия родителите също малко имат думата за капризи и по правило не могат да си развяват коня, нарушавайки правилата (там дори ми е малко прекалено, но...). А ние някак след соца тотално му отпуснахме края. Криворазбрано стана някак. Прекаленото либерализиране играе лоша шега и на учителите, както сама казваш. Вече са лишени от много механизми за контрол, да не говорим, че вече нямат и желание много от тях. Аз винаги съм била против крайностите, но не знам защо тук все се лашкаме между тях...
Виж, че и в линка, който бях пуснала със статията за епидемиите в другата тема, също се обръща внимание на сериозните инвестиции в образование на азиатските държави и връзката със справянето им с тях.
Не, че и получаването на диплома е панацея. Познавам адвокат, който вярва, че Земята е плоска. Не му пречи на работата по никакъв начин, де, но все пак...Joy

# 168
Шегуваш се!
Той и Шерлок Холмс не е знаел, че Земята се върти около Слънцето, и когато научил това от Уотсън, му казал, че ще гледа да го забрави колко се може по-бързо, защото мястото в мозъка му трябвало за други знания:-D  Но Шерлок все пак е литературен герой, не реален.

# 169
  • София
Да, ве, ще се шегувам Joy Ако знаеш колко хора си пестят мястото в мозъка за други цели Joy

# 170
  • софия
авееееее, по селата ли щипнахте, че темата е безлюдна Simple Smile

# 171
  • София
Да, ама по гръцките.

# 172
  • в страната на чудесата
Споделете отзиви Simple Smile

# 173
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ето 2 отзива:

Всичко е супер, по-малко навалица, в неделя нямаше никакви коли на Кулата, минахме за 5 минути.

# 174
  • софия
Ммммм много чудесни зелени отзиви Simple Smile

# 175
  • в страната на чудесата
Завиждам Wink
Ние май май ще пропуснем тази година. Освен ако не се освободят 5-6 дни в края на август.
Дайте малко инфо къде...
гадамер, откъде е зеления отзив?
Някой каза също, че цените са доста по-високи от предишните години. Дали е така?

# 176
  • София
При нас визуалният отзив е от Бърди, че аз съм сал на вода.

Инак нямаме наблюдения сега да е по-скъпо от миналата година. Аз изтеглих късата клечка с шест часа чакане на границата в събота, Бърди в неделя в ранни зори - никва опашка. Обичайно пренаселеното Сарти е приятно почти безлюдно. Даже вечер на чаршията не се усеща калабалък. А вода, плаж и прясната риба в ресторантите е все така мммммм. С една дума рахат и релакс по време на пандемия. Амчи, не е малко. Не ми се мисли как ще си тръгнем уикенда. Поздрави от нас с Бърди и повече такива моменти “Животът е хубав!” на всички Simple Smile

# 177
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние сме на Талата Каламици, къмпингът е пълен на 60 %, което е нетипично, но пък на мен ми харесва повече така. Ние резервирахме ноември, няма промяна в цените нито на нощувките, нито по ресторантите. Планирайте си пътуването да не съвпада с мейнстрийма - в неделя към Гърция, в понеделник обратно.

# 178
  • София
Ето отзиви:

Ние в събота минахме през Маказа - няма опашки, няма QR кодове, няма тестове.

# 179
  • София
О, Санака, ти си най - сериозна. Цяла бутилка си си подготвила Grinning

Супер са ви снимките на всички и на мен ми се приходи, но и ние чак август сме планирали море.

Общи условия

Активация на акаунт