Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 664
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Дъждец, няма друга пътека. Тръгваш стръмно нагоре,  на мен ми излиза джигеря още след около 5-7 минути мой ход, т.е бавен, където отляво се появява една голяма поляна с уреди, пейки и изкорубена беседка. Има и чешма в дъното на поляната. След още около 15 Мин нагоре с моя ход пътеката завива надясно и се минава по мостче над рекичката. Отляво на това мостче имаше поляна, преди повече от 15 години, а сега е нещо като хотел, то не е директно на пътеката, а на шосето. После започва най-стръмното, то излиза на малък равен участък, където се събират три пътечки и след още 50 метра се излиза на някакъв палат, който не знам на кого са разрешили да построи там. От палата започва асфалтов път, който излиза на главното шосе за Златните, пресичаш пътя, влизаш пак в гората, минаваш още едно мостче, качваш още 100 м и си на Бялата вода. Този  път със затворени очи мога да го мина и няма да се объркам. Друга пътека от Княжево до Бялата вода няма. И за 25 Минути може да я качи само трениран спортист.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 12:01 от Татко Мецан

# 556
Златните мостове - х.Кумата ми е фаворит. Вдясно от морените и право нагоре. Егати баира.

На Лозенец чадърите са без пари. Места няма,  не съм виждал такава навалица никога.. Най-смешното е, че и ВИП зоните са без пари, ама резервирани до 2021г.

# 557
Не знам сега къде ще ходим на море, ясно, че на нашето, но не мога да измисля къде ще е най-малка опасността от Ковид-19, това ми е водещият критерий и по него всички хотели, особено ол инклузив, категорично ми отпадат.

Тази пътека обаче, Княжево-Бялата вода, е най-доброто средство против махмурлук, което съм намерил. Нищо друго не помага така. Тръгваш от Бор Шишарка като те цепи главата, имаш гаден вкус в устата и какво ли не, още в началото всички отрови започват да ти излизат от организма, на първото мостче вече усещаш, че може да се живее, а горе на Бялата вода вече си като нов, всичко ти е минало. Надолу вече е кеф, хем лесно се върви, хем от главоболие и махмурлук няма и помен. За 50 минути мъка нагоре си решаваш всички проблеми и като слезеш долу, дори решаваш, че вечерта пак можеш да му удариш по едно.

# 558
Мецане, да, това е. Засичах си го есента. Ще взема пак да го засека. Миналото лято качвахме Мусала, Мальовица, Джано, Дамга отдолу без лифта, доста езера в Пирин, Рила. Последно зимата до х. Безбог ходихме с ММ в снега. Може да съм била в добра форма. Сега след зимата само веднъж се качвах и не помня време, защото не съм бързала. Като цяло и тримата сме в по-лоша форма. Лятото вече мина наполовина, а почти не сме ходили на планина Sad

Нот, аз нали ви казах, че е пълно. Малко се поизнервих в началото. Добре че Аш препоръча Корал, но и там се пълни, а и отиването с нашата кола по тези дълбоки дупки е приключение. На чадъри не сме ходили. В басейна също не давам на моите хора да влизат Joy

# 559
  • В офиса
Мецане, на север мисля, че е доста по-спокойно. Шабла, Крапец,... дъълги плажни ивици. Освен това има и разни други неща за разглеждане в района, освен ходене на плаж.

# 560
Тинки, миналата година ходихме веднъж на прочутия плаж Болата и бях потресен каква мръсотия, липса на тоалетни, всички ходят в околните храсти, а Болата е буквално една кофти локва. Никаква инфраструктура, никакво капанче няма, вода няма, нищо няма. Да, уникална природа е, но е отвратително, мръсно и абсолютно дивашко и повече на север от Албена не стъпвам. Плажът в Балчик също е много гаден и пълен с мургави братя. Много рискови места в контекста Ковид. На Русалка пък по пътя за плажа имаше змии! Е, на Шабла не съм ходил, не знам, но то е много далеч на север и да се изкара там цяла почивка не си го представям. Вие къде ще ходите бе, хора? Дъждец, ти на Лозенец ли си? Глей начи баровец като Нот как пък ходел на Лозенец. Нямаше да повярвам. Другите юристи не те ли бъзикат за този избор, Нот? Те сигурно - кой в Гърция, кой на Малдивите, пък ти - Лозенец.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 12:39 от Татко Мецан

# 561
Не знам сега къде ще ходим на море, ясно, че на нашето, но не мога да измисля къде ще е най-малка опасността от Ковид-19, това ми е водещият критерий и по него всички хотели, особено ол инклузив, категорично ми отпадат.
Синеморец е едно компромисно решение. Чудесно селце, макар и там да застрояват вече безобразно, все още не е толкова непоносимо. До колкото знам от познати там, това лято доста от резервациите за там са пропаднали. Главно чужденците в 'БелаВиста' и съседните два хотела. Има няколко хубави плажа, Бутамята е главния плаж, плажа на Велека е чудесен. На 10  мин. ходене от Бутамята е плаж 'Липите', който спада към така наречените  малко диви плажове, а на 15 мин на юг е 'Силистар'...
Разбира се не знам какво търсите,  ол-инклузив или нормални къщи за гости.
Ако търсите ол-инклузив може да звъннете в 'БелаВиста'. Ако са им отпаднали част от резервациите на чужденци, може да имат свободни места. Иначе има къщи за гости в селцето.

# 562
Глей начи баровец като Нот как пък ходел на Лозенец.
Нот не е баровец, той е интелигент. Simple Smile
П.П. Не стъпвам на бг черноморие, ако ще и да е безплатно.

# 563
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мецане, не на море, на планина! Аз ходя на море по 1 седмица само заради децата. Обаче правим по 2-3 различни екскурзии на планина през лятото - самостоятелна  къща в Родопите, преходи по билата в Рила, Пирин или Стара Планина, като ми се прииска повече лукс - 5 звезден СПА хотел. В къщата в Родопите ходим август месец - през деня слънце, а привечер става прохладно и свежо само както става в планината - палим огън, сипваме червено вино и навличаме якетата. Спим като къпани. На морето скуката и жегата много ме морят, ето вече ми е 7-я ден и само мисля кога ще си тръгвам. Много обичам след 3 дни преходи и спане по хижи, да слезем с раниците в някой готин спа хотел и да направим 2 дни там. В планината не е навалица, никой не ти дъни музика, не му гледаш телесата, не ти скачат на главата.. Иначе ако искаш да си спокоен за ковид, наемаш си катамаран и нямаш грижи.

# 564
Фран, мерси. Спор, разбира се, кое къде е по-по-най не може да се води, няма въобще база за сравнение. Моя милост, поради водене на цели тумби тийнейджъри с нас и покрай нас за алиби десета година си вися на Лозенец. Тази за последно😀 Чудя се дали да търся връзки по София за чадър на плажа или някакси ще се споразумеем с местния “управител”. За протокола, не искам да ми е безплатен, а, когато отида, да го има. Щото е фраш.

Всеки август сме в Родопите, тази година в Маунтийн нещо си, до Смолянските езера. Планината обаче не може да замени морето.
Всеки да си изкара хубаво, спокойно, весело и щастливо с децата където и да е. Почивката е задължителна, Мецане, и за теб се отнася.

# 565
Наши познати казаха, че на Албена било празно, но ние пък не искахме в хотел.

# 566
Лагуна бийч е чудесен хотел в Албена, на първа линия, закуската на терасата, то и аз сега не бих отишъл, щото Албена е за деца и пенсионери, но с малки деца съм ходил доста пъти.

# 567
  • В офиса
Наши познати казаха, че на Албена било празно, но ние пък не искахме в хотел.
Да, и аз така разбрах, и снимки гледах и изглеждаше доста добре. Но.... хотел не е моята почивка. Ние сме 6 човека, шумни сме, искаме да играем карти до среднощ, после да гледаме звездите, да се поскараме, да се сдобрим, да не шъткам на малките....
Ох, покрай тези приказки тъкмо видях, че една вила в Умбрия, където ходихме преди 2 години много за кратко, но страшно много ни хареса, е свободна за другата седмица. Силно се изкушавам. Ама силно. Но трябва да тръгнем с 2 коли, а аз не знам дали искам да шофирам толкова километри.

# 568
  • София
Тинки, на твоя място хич нямаше “да го бавя”, хукваме веднага. У нас малкия (вече) не иска с нас, а точно в момента се притеснявам да го оставям сам (заради коронавируса) и май почивките ще ги мечтаем...

# 569
Нищо няма да му стане сам. Най-много да си намери гадже.
Тинки, един бус и на път. Италия си е все така красива.

Общи условия

Активация на акаунт