Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 659
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Балчик на практика няма плаж /или поне аз не го броя/, но плажчето на  Thracian Cliffs Golf е много приятно. Албена е близо, Кранево. А крайбрежната алея на Балчик е много хубава за разходка - няма застрояване, има само приятни заведения, а сега са направили и вело алея до Албена. Приятели имат къща там и всяка година ходим за няколко дни през август.

# 571
  • София
Има си вече Simple Smile. Нот е прав за бус-а Simple Smile, може да си вземете под наем някое по-луксозно и мощно Виано.

# 572
  • В офиса
Да, току що и супер кола под наем намерихме на сравнително прилични цени.
Мъжът ми, обаче е на вълна: Те сърбите ще затворят границата докато сме там и ти ще видиш.
Да видим ще го преборя ли.

# 573
Ами в Италия нали е пълно с вируса. Все още имат доста случаи. Май сега посред пандемия наистина не е за пътуване в други страни. На, аз до една Гърция не можах да отида. А през Сърбия, Словения...много граници, в този момент, не знам колко е разумно.

# 574
  • София
При пътуване със собствена кола, единствено когато плащаш на бензиностанция, имаш някакъв контакт с местните, а ако си с маска и ръкавици, и тогава "нямаш". В провинция Умбрия от 4 седмици  нямат по нито един нов случай. https://coronalevel.com/Italy/Umbria/fuori_RegionePA/

# 575
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мда, ние също сме запазили една каменна къща на върха на хълм в Тоскана за август, докато си мислех, че за нас ще е опасно да отидем в Италия, то ще стане, че ние ще сме опасните за италианците!

# 576
  • София
Talk to me...още малко и аз ще почна да ровя за почивки в Италия. Като не може Гърция....

# 577
  • в страната на чудесата
МИ те (Италия) може да ни сложат карантина ако така продължаваме Simple Smile

# 578
Майкоууу! Точно Албена ме отказа форевър да стъпя на бг море още преди 12 години. А й дадохме 3 пъти шанс. 3 ПЪТИ! Толкоз ми е все тая за нашето черноморие, че никога не бих отишла там да си “почивам”!

# 579
Ако те е яд на гърците, не си го изкарвай на Черноморието😀 я да го нямахме и да висим по язовирите като сърбите.

# 580
  • в страната на чудесата
Not,  и доста българи висят по сръбските язовири Simple Smile

# 581
Ако те е яд на гърците, не си го изкарвай на Черноморието😀 я да го нямахме и да висим по язовирите като сърбите.
Ако визираш мен, не, не ме е яд, а напротив.
Прекланям се пред Чичо Грък/нарицателно, което използваме в нашето семейство/.
Ама това е друга тема и не е за тук.
Явно малко си ходил в Гърция, не си имал желание, подкрепа или възможност за хубави места. И аз се пънах като магаре на мост преди 15 години. За кво ми е да си давам парите в Гърция, като си имаме Албена, Лозенец, Созопол и т.н. Наистина сме обиколили навсякъде по Черноморието и смело казвам, че няма сила, която да ме закара там.
А за Гърция изобщо не говоря за скъпи ризорти, макар и Сани да ми е любимо, а за дребни нещица, като гръцка салата, калмарки, рибка, десертче, плажче, спокойствие, чиста вода, перфектно и бързо обслужване, без болести и т.н. охххх, скоро! Много скоро.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 22:03 от Фран

# 582
Да съм спорил нещо? Все едно да сравняваш Москвич с Мазерати. Но, понеже съм имал Москвич, исках да кажа, че е по-добре от пеша😀

# 583
Да съм спорил нещо? Все едно да сравняваш Москвич с Мазерати. Но, понеже съм имал Москвич, исках да кажа, че е по-добре от пеша😀
И аз не споря, но вече съм на възраст, на която предпочитам пеша, отколкото на Москвич. 😂

# 584
Мисля си обаче колко дръпнахме напред като нация и колко претенциозни станахме, като се позамогнахме. Спомням си преди 20 години, в края на миналия век и в зората на този,  повечето от нас за Гърция не можехме и да сънуваме, ЕС въобще и не се очертаваше на хоризонта, но ние като млади и хубавите БГ курорти не можехме да си позволим. Имахме една ладичка и с ладичката - на Кранево бате, че там си вземахме квартирка за по 7лв. на човек. И на плаж - на Албена, защото тя е луксозен курорт, а е на 1 км. от Кранево. Ето колко сме различни хората, на нас пък оттогава Албена ни е любимия курорт. Нема паре, бате, сутринта си купувахме от Кранево закуски - банчки и тутманици, и с Ладичката - на Албена, тогава се влизаше свободно с кола и имаше безплатни паркинги вътре, далечко от плажа, ама ние млади, жена ми на 24 години, не ни пречи да вървим. Забиваме си чадър в свободната зона, на Албена тоалетните са безплатни, и на обяд нагъваш баничките под чадъра, щото на кръчма в Албена просто немислимо с тогавашните ни доходи. Ама като си млад, всичко ти е готино, и курорта луксозен, всичко избичено, плажът е страхотен, душове има, кабинките чисти и т.н. През 2008г. вече успяхме да отидем на Албена на първа линия ол инклузив, сега не мога да си представя на Кранево да отида, то е по-зле и от Китен:) Българите вече масово Златни пясъци за нищо го нямат, а навремето беше все едно в чужда държава на Запад да отидеш.

Все пак, хейта за нашето море е малко пресилен. Веднъж ходихме на Слънчака, и то случайно стана, бях се начел по форумите каква клоака било там, как ходели най-пропадналите пияндурници западняци, всичко било бетонирано, във водата плували сещате се какво, фалшив алкохол имало, бардак било, въобще кво ли не, как никой не бил луд там да ходи. И като отидохме - изненада, и хотели по 200лв. на вечер бяха фул макс, никакви места. С триста зора намерихме едно хотелче. И се оказа, че плажът на Слънчака е страхотен, огромен, хубав пясък, водата чиста. Ужасът и презастроеното беше само в центъра на курорта, около един мастодонт хотел с някакво съветско име, Казбек ли беше, или Кавказ, нещо такова. Но останалите 90% от Слънчака бяха съвсем прилични, и почти нищо от хейтовите писаници в нета не се оказа истина. Според мен е преувеличено и това, че всички софиянци почивали в Гърция, и че никой не ходел на Л..номорието. Ми баш в Китен е пълно със софиянци, в Лозенец също - не софийския Лозенец, ами морския, дето е точно до Китен. По Северното има по-малко софиянци, но южното е пълно, а е пълно и с българи.
Просто за разлика от соца сега доста българи ходят по няколко пъти на море, и много повече хора отпреди ходят, така че ходят и в България, и в Гърция.
На нас точно Албена много ни харесва, защото е наш тип - ние не обичаме дискотеки, шумен нощен живот и тълпи, курорта е луксозен, идеално поддържан, зеленина, не е презастроен, площта е голяма, плажът е огромен, морето е плитко, всичко е шест. Може да мръднеш до Варна, до Златните, а който иска и на север - до Калиакра, Русалка и т.н.
Това, с което се излагат всичките ни иначе хубави хотели на първа линия и на Златните, и на Албена, е пиенето, когато си ол инклузив - хубаво, български алкохол, добре, ама поне някаква средно прилична марка да предлагат, не от най-скъпите български, ама поне средна хубост като Савой примерно или Аляска. А то не - Ахелой предлагат бате, и водката, и коняка са Ахелой - това е такава марка, която в София не се продава, защото и най-изпадналият софиянец няма да си го купи. Сигурно струва 2лв. бутилката. Кафетата и соковете също не стават за пиене. Е може ли да платиш 200 кинта на вечер - за Златните, а в Албена 300 кинта - и да ти дават да пиеш Ахелой. Бирата също изобщо не става, за виното да не говорим. Иначе към храната нямам забележки.
Морето според мен на Албена, на Златните и на Слънчака е чисто. На Китен на северния плаж е кристална водата, а там е и залив и винаги е спокойна. Плажът обаче е ужасно мръсен, но Китен си е евтина дестинация.

Като влязохме в ЕС, още първата година отидохме на Тасос, ама чак УАУ не ми беше реакцията. Просто е различно, но не бих казал, че е чак извънземно, невиждано, невероятно и нечувано. Ми ако отидем в Маями, там пък ще е друго. Работил съм 10 години с германци и никой от тях не припада по Гърция и не ходят изобщо там. Веднъж примерно са ходили. В интерес на истината, и за България никой от тях пък не можеше да си представи да дойде на море, без да са идвали, просто мнението им беше такова, че не биха си и помислили. Но Германия е голяма, тези бяха от Северен Рейн Вестфалия, дето винаги си е било Западна Германия, а бившите източни немци идват и как още. Преди 2 години на Златните в ресторанта си говорихме с немци от бившето ГДР, доста от тях имаше.

Доп. Сега се сетих, Кубан май се казваше чудовището-хотел на Слънчака. Около него наистина е ужас от бетон и не се диша. Но това е малка част. Ние на Слънчака не ходим, само веднъж съм бил тогава - през 2010г., но честно казано, хареса ми.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 10:03 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт