Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 637
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • в страната на чудесата
Имате ли си селски къщи?
За мен това е най-спокойната почивка. Чисто, тихо, зелено и все пак съм си у дома, няма съмнение в храната, водата, чистотата.
Даже успявам с градина понякога.

# 601
Ако става въпрос за селска къща на морето, ние си нямаме такава, но и да имахме, то тя трябва да ми е в Гърция. Sweat Smile
Но пък аз готвя целогодишно вкъщи, така че почивката ми не трябва да включва готвене.Simple Smile

По темата за АК, мъка ми е за всички деца-колежани и техните родители.
Най-вече за бъдещите осмокласници, които ще изберат колежа. Много неясноти има около тази болест и ако сега имах дете, завършващо седми клас и прието в АК, най-вероятно нямаше да изберем колежа.
Учителите, средата и базата са ми приоритет при избор на училище. Последните две нямат никакво значение при дистанционно обучение.
А ДО продължи цял един срок. Всички загубиха, най-вече учениците, а за осмокласниците направо ми е жал.
Ако 50% от обучението ще е дистанционно както тази година, то АК изобщо не си заслужава.

# 602
  • София
Имате ли си селски къщи?
За мен това е най-спокойната почивка. Чисто, тихо, зелено и все пак съм си у дома, няма съмнение в храната, водата, чистотата.
Даже успявам с градина понякога.
Имаме, ама омръзва.

# 603
  • в страната на чудесата
Аз не съм с впечатлението, че ДО в АК беше отлично.
И много се тревожа за учебната година. Личното ми мнение е, че ще влачим вирусни пикове и падове още месеци, защо не години. Децата ще израстват социопати Simple Smile ако нямат възможност за пряко общуване Simple Smile Дано някой, който разбира повече в тази тематика се включи.

# 604
  • В офиса
Добре, трябва да има някакво решение, баланс някакъв. Толкова време никой ли (в световен мащаб) не е мислил, анализирал, работил по въпроса как да стане електронното обучение ефективно и полезно.
Чух 2 термина - синхронно и асинхронно и толкоз.
В СМГ се получи изключително добре. Имаха и асинхронни проекти и плътно синхронно присъствие. Може би някакви минимални неща по отношение на преписването могат да се подобрят (как обаче?) Иначе бе перфектно. Но говорим за големи ученици, почти студенти, дето се вика.
За малките не е удачно това. Трябва си присъствено.

# 605
  • софия
За да се получи добро ДО ми се струва, че доста неща трябва да се променят в движение. Например разни задания от спрта на “ напиши на дъската”, “ изрежи от учебника”, “попълни в квадратчето “, напиши в тетрадката” просто нямат място вече в програмата...
Но при добро желание биха могли да се получат добри съвети и практики от вече съществуващи компании за достанционно обучение. Но си е дълъг процес и изцяло нов начин на мислене ( особено при малките)

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 13:45 от Амели

# 606
  • в страната на чудесата
Тинки, мисля си, че така ще я карат студентите синхронно/асинхронно. Според мен в бъдещите няколко години ще има тотална промяна в университетското образование, децата ще бъдат в затруднение да пътуват и живеят в други страни. Но за малките незнам, не мога да го визуализирам още.

# 607
Много бързо отписа няколко години, чакай да мине тази, пък ще видим.

# 608
  • София
Голям проблем ще бъде това с ДО, ако продължи през новата учебна година. Тия дни се бях замислила, че ако ЧУ в по-голямата си част се справиха много добре с ДО, част от ДУ изобщо не успяха. В кварталното ни училище по-малките деца нямаха абсолютно никакви занимания през цялото време - учителите само пращаха на родителите какво трябва да се направи в учебниците/учебните тетрадки и всеки родител се оправяше както може. При по-големите ученици имаше някакви часове, но далеч под заложения в програмата брой. Та ако се продължи с ДО много голяма част от децата ще си останат неизучени и ножицата между възпитаниците на добрите училища и останалите ще стане още по-голяма.

И по морската тематика - освен Албена, другият непрезастроен комплекс в България е Дюни за мен. Освен ако не са го окепазили де, последно сме ходили там преди почти 10г.

# 609
  • София
Соник,  и вие бяхте в ЧУ, нали? А моите отзиви от ДУ са доста различни. В едно и също училище, начален курс, на единия клас при една учителка ДО тече с онлайн часове, на другия клас при друга се пращат материали, а трета само съобщава какви часове имат и кой урок трябва да вземат. Тоест, оставили са цялата отговорност на учителите. И разминаване между знанията ще се получат не само между училищата, а и между класовете в едно училище. На документи, обаче всичко ще е супер.

# 610
  • София
Според моята непредставителна статистика като впечатления от родители и деца, горе-долу половината смятат, че е било добре, другата половина са разочаровани. За държавни училища говоря, не за частни. За частните е ясно - имат ресурс, децата там са относително малко, родителите са по-активни, учителите също са по-активни.

# 611
  • В офиса
Aз за следващата учебна година се каня да изтрия Viber от телефона. Kаквито съобщения да пращат учителите, до мен ще стигат само ако са по официално обявените от училището канали.

# 612
Стиска ли ти👍

Егати студа е в тоя Лозенец, в Албена сигурно са с шубите!

# 613
Не знам (в която и тема да отвориш, масово всички го пишат "незнам", нова норма ли са въвели, незнам Grinning Grinning), ама в София от вчера малко уж позахладня и пак ме мъчат жегите. Не мога да си представя на морето да е студ;)

# 614
  • София
Мецане, и в София е студ по моите критерии Joy Вчера чак ме заболяха ушите от вятъра и си ходех с качулка. Духалка чак си пуснах тази сутрин Joy

Общи условия

Активация на акаунт