Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 604
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • В офиса
В Априлци и околността е супер. Не е жега Simple Smile Студ хич не е, обаче. Идеално време за басейн - водата е по-топла от въздуха Simple Smile
Уф, да, селските къщи. В нашата зимата не може да се живее. Никога не съм си мислила, че това ще е жизнено важно. Сега започвам да се чудя....

# 616
Ние обмисляме да направим парно на селската къща, защото трудно се отоплява иначе.
Лейка, и аз си почивам там, но само ако няма никой Joy
Това на майтап, но с доза истина, защото от март почти само там живеем и омръзва.

Аш, може ли и на мен да пратиш инфото за морските вили, ако съм разбрала правилно?

Откакто сме дошли в Лозенец, времето е много ветровито с изключение на вчера.

Вчера си говорихме с моята девойка и хич не осъзнава, че може пак да учат ДО. Вълнува се за новата учебна година,  ще са най-големите в училище и т.н.
Аман вече от този вирус! Аз мислех, че чак декември, януари ще се качат пак случаите и ще въведат ДО тогава.

# 617
  • София
Ние имаме парно, което управляваме с домейн контролер на Honeywell и един App на телефоните ни. Котлето се пуска дистанционно, а ние само настройваме температурата от Апп- чето (IoT Stuck Out Tongue Winking Eye). За няколко години не ни е правило засечка. Придобивката от тази година ни е термопомпа за басейна, която прави водата 32-35 градуса. Дори аз влизам да се къпя на такава темп Expressionless

Аз твърдо вярвам, че няма да е ДО през септември, освен ако не измрем дотогава Sad

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 08:27 от Аш

# 618
  • в страната на чудесата
...
Аз твърдо вярвам, че няма да е ДО през септември, освен ако не измрем дотогава Sad
Е всички ли да измрем... все който остане дано си ходи на училище Simple Smile

# 619
Дъждец, те местата не са нищо особено - но все пак стават по критерия да има самостоятелна кухня и отделни легла. Едни вилички в Кранево (Сан Марко и Валентина) и един апартхотел в Ахтопол - Санта Мария.

На цени като в Гърция:-D
Колкото повече го мисля, толкова повече стигам до извода, че Фран е права за нашето море и май тази година няма да ходя на почивка. От три дена ровя за оферти в нета и луднах. Няма къде да си сигурен, че няма да се заразиш. Не виждам и къде кръчмите са безопасни, а как ще се изхранваш. Навсякъде по морето хигиената е съмнителна, плажовете ще са пренаселени. Цените навсякъде са ми високи. Ей на бунгалата на Аш, 109 евро на вечер за Кранево е безумие. И там винаги сме се разболявали. Нот каза, че в Лозенец е г*з до г*з. Цените там са както цените на жилищата в софийския Лозенец.
 Няма да се ходи на море и това е.

# 620
  • София
Мецане, да те успокоя, и ние натам вървим.

# 621
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз пък днес се върнах, изкарахме страхотно, уцелихме момента. Само не ми харесва тоя студ в София. Следващият  уикенд летим за Варна, не на почивка, но ще имаме време за някой плаж. От 25 години не съм ходила на Кранево, интересно ми е как изглежда в момента. Иначе аз харесвам Русалка и Албена, но вече от години не ходим на нашето море за повече от уикенд.

# 622
Ей къде е Умбрия, нали изпращахме Тинки.

# 623
  • София
Ей на бунгалата на Аш, 109 евро на вечер за Кранево е безумие.
Не са бунгала бе, Мецане. Къщи, а едното дори е блок. 2 спални и сравнително голяма холокухня с пералня. 4 нормални легла, бани и т.н. + паркинг и приемат домашни любимци.

Обяви за евтино и масовка има колкото искаш в букинг и подобни - не е необходимо накой да ти препоръчва. Аз просто се опитах да предложа нещо малко по-доближаващо се до моите критерии - да изглежда китно и отвън, да има простор около мястото, да има нормални легла, да е с голяма площ отвътре. Между другото има и по-скъпо от 109 евро. В Лозенец в Оазис за двуспален апартамент ни искаха 400 лв. миналата година без АИ. Както виждаш - не го включих в списъка Simple Smile. То ми е и малко кичозно и без това.

Мисля, че ако искаме България в даден момент да заприлича на Гърция, не бива да държим на всяка цена тук да е много по-евтино, защото то ще си остане по-лошо и на вид, и като качество на услугата. В интерес на истината за 100 евро на вечер в Халкидики не може да се наеме помещение с тези размери - така че Гърция си остава по-скъпа. Както и да е - аз все още търся място за настаняване в Гръция за август, но нямам концепция. Май не искам да е с фери. Ще го намерим нашето място, рано или късно (дано сме здрави).

# 624
  • София
Аш, той Мецан в момента се влияе и от ситуацията вероятно Simple Smile И аз така гледам, хване ме параноята и почвам да намирам кусури Joy А има ли повечко отстояние между вилите или са една до друга, че от снимките не става ясно? Че сега както казаха от СЗО, че вирусът се предавал и по въздуха, ще ми отиде спокойствието, ако са много наблизо Joy Макар, че мен ме съмнява да има места, но все пак. Повечето неща, които гледах и да ни устройват- нямаха.

# 625
Както и да е - аз все още търся място за настаняване в Гръция за август, но нямам концепция. Май не искам да е с фери. Ще го намерим нашето място, рано или късно (дано сме здрави).
Понеже пита за Лефкада, да ти кажа едно местенце, което много, много ни хареса и с мъжа ми си казахме, че ще отидем някой ден, но най-вероятно като дойдат пенсионерските години. Видяхме го с очите си, не е като да карам по снимки. Все пак беше през март, но добихме представа. Чета и критериите ти, та реших да ти предложа. Районът е хубав, разгледай и други места за настаняване.
Milos Paradise Luxury Villas
Вилите са на един склон. До брега се слиза по стълбички. Гледките са уникални, плажът е голям, широк. Водата е с неземни цветове. Не помня дали брегът беше плитък и подходящ за малки деца. Цените на тези вили са много високи, но все пак всеки си преценява колко може и дали да отдели. На Мецан със сигурност няма да му харесат. Ние работим целогодишно и по много. Затова сме решили, че с почивката компромис няма да правим и отделяме повече средства за нея.
Не се отказай от Лефкада, предполагам, че тази година откъм туристи ще е спокойно.
Човек трябва да търси и да намери своето място.
Първите две снимки са от Порто Кацики. Погледнат от птичи поглед, там онези тримата сме ние. Снимахме с дрон. Уникален плаж, величествен, но лятото е пълно с туристи и усещането ще е малко по-различно.Третата снимка е около Егремни. Уникални цветове.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 13:18 от Фран

# 626
  • София
Wow, Фран, невероятни снимки!!! Много сте сладички/слабички от птичи поглед Heart Eyes Благодаря ти за препоръката за вилата. Ние не търсим плитък бряг за плацикане - т.е. нямаме проблем с нормалните дълбочини Grinning

Ааа, не му се сърдя аз на Мецуний - просто коментирам, че стотина евро на вечер не трябва да е нещо, което да е табу за България. Нали искаме да правим туризъм, все ревем, че няма качество и т.н.

Лейди, няма отстояние, но специално Сан Марко са доста интимни - различните гости ги дели растителност един от друг. Иначе, ако намериш нещо самостоятелно в БГ, което да си струва (като вилите на Фран Stuck Out Tongue Winking Eye), свиркай Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 09:53 от Аш

# 627
  • София
Да се нанеса и аз Simple Smile

Аш, дай ще ти дам препоръки, миналата година спахме в двуспален апартамент с холокухня, много голяма тераса , по-малка задна тераса и долу имахме двор с барбекю за 60 евро (Паралия Офринио на само 280 км от София).

В елитно ДУ се стягат за смесено обучение, за момента 1-4 клас ще целят да са почти изцяло в училище, а 5-7 и големите да са на нещо като смени- седмица на училище, 2 ДО и т.н. Ще дадат повече присъствено на 7ми и 12ти клас, но всичко са само планове за момента. Искрено се надявам да не остане ДО, защото не съм много добра по химия и ще ми трябва много помощ, но ще измисля лекарство за тая гняс Grinning

# 628
За ДО не ми се мисли въобще. Нито пък ДО си струва цените, които са за присъствено обучение в ЧУ.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 20:44 от Татко Мецан

# 629
  • София
Да се нанеса и аз Simple Smile

Аш, дай ще ти дам препоръки, миналата година спахме в двуспален апартамент с холокухня, много голяма тераса , по-малка задна тераса и долу имахме двор с барбекю за 60 евро (Паралия Офринио на само 280 км от София).
ма айде дай де!

Общи условия

Активация на акаунт