Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 894
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Както и да е, няма да продължавам повече този спор.

# 541
  • София
И Жан Виденов е завършил нашата гимназия. А Мангъров е влязал с квота за мъже от Старозагорски окръг, която беше с доста по-нисък успех от пловдивчани.

# 542
И аз няма да продължавам, дописах си в предното мнение каквото мисля. Всеки има право на мнение, свободна държава сме. И като квотата е била с по-нисък успех, Шарки, ако това е така, той дали е завършил с по-нисък успех от тебе? Дали е бил по-слаб ученик от теб? А ти дисертация написала ли си?

# 543
  • София
И аз няма да продължавам, дописах си в предното мнение каквото мисля. Всеки има право на мнение, свободна държава сме. И като квотата е била с по-нисък успех, Шарки, ако това е така, той дали е завършил с по-нисък успех от тебе? Дали е бил по-слаб ученик от теб? А ти дисертация написала ли си?
Аз съм герой на капиталистическия труд. И съм превеждала на лекари (неврохирурзи) за дисертации, и да ти кажа на база 14 случая на правиш изводи ми се струва статистически абсурд.

# 544
И аз съм превеждал на микробиолози, съвсем сериозно, и то от БАН, ама това не значи, че разбирам от микробиология. Какви 14 случая? Човекът излага основни научни постулати от вирусологията, чак аз ги научих. После забелязах друго - редица професори и капацитети лекари, без да му споменават името, говорят абсолютно същото - за стадния имунитет, за 70-те процента, които да изградят защитен вал, за разпространението, което не може да се спре, за това, че реално заразените са много повече от официално установените и какво ли не. Това, че заразен не значи болен и че на много от заразените им няма почти нищо - го каза самият Кантарджиев, чух го, а май че и Кунчев го каза.
Сега, не оставайте с грешното впечатление, че съм луд фен на Мангъров. Няма такова нещо. Генерала така ме е наплашил още през март, че и досега ми държи и продължава много да ме е страх и се пазя прекалено, продължавам да не излизам, винаги нося маска навън, от началото на март не съм се качвал в обществени превозни средства, не стъпвам в болница, макар и да трябва да ходя редовно на прегледи, но не ходя, защото ме е страх от зараза. Не стъпвам в аптека, а в магазин влизам веднъж седмично за 5 минути, винаги с маска, мия си ръцете по 1000 пъти на ден, не ходя и в парка в това хубаво време, тъй като там е пълно с хора без маски и мен ме е страх. Е това направи Генерала. На практика още го слушам.
И въпреки че живея като не знам си какво, крия се в къщи като мишок и никъде не ходя, пак няма никаква гаранция, че няма да го лепна. Никой не знае нищо за този вирус, лечение няма, и всичко е на късмет - има хора, които се оправят, има и които не се. Мангъра поне каза, че това е самоограничаващо се заболяване и ако мине, минава само. И е прав.
Аз досега като съм хващал грип или други болести зимата - с лекарства ми минава за седмица, а без лекарства - за 7 дни. Така че е прав Мангъров. И вируси с антибиотици не се лекуват.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 20:29 от Татко Мецан

# 545
  • София
И затова си още здрав. Ако не бяха отпуснали мерките, можехме да празнуваме край на еподемията като Новозеландците. Не, на нас ни бяха по-важни баловете с родата.

# 546
  • София
Нещо да не е трито пак? Позагуби ми се нишката.
Той Мангъров твърдеше и, че вирусът ще си отиде юни, което и аз си мислех, а не съм написала дисертация в областта. (Ако си спомняте в началото на май казах, че е рано за отменяне на почивки). Ама на, сгрешихме и двамата, да му се не види Joy Как исках да е прав... Планирах си аз тихичко туй-онуй, но не би.
Мецане, естествено, че заразените са повече от установените. Тук дори няма спор. Да си мисли, че каквото показват тестовете - това е, може да мисли само някой, който хал хабер си няма. Ако можехме да хванем всички, досега да сме приключили и забравили. То това е проблемът. Не знаеш кой пренася и докато го търсиш, той заразил други и т.н. Simple Smile

# 547
Мецане, професорът, който споменах е консултирал съветници на един от американските президенти, а и се е срещал с него лично повече от веднъж. Пак ще повторя, че това, което ти сега казваш, той го каза много отдавна. Каза също, че е много опасна истерията, която се създава от щаба,  защото много хора ще ги е страх при някоя болежка да отидат до болниците и по този начин куп заболявания ще се открият с месеци закъснение, което за някои може да е фатално. Това после се потвърди от немски лекари, които казаха, че в момента откриват тумори в по-напреднал стадии, защото хората ги е било страх да отидат на преглед за да не се заразят влизайки в болницата. И това се случва в Германия където не ги затвориха напълно и истерията беше малко по-умерена. Въпреки че не ме понасяш на мен винаги си ми бил симпатичен точно заради разсъждения като тези по горе. Аз преди да започна да пиша в този форум изчетох всичко написано в имотните теми за последните десет години. Там съм попадал на много твои постове.

# 548
  • София
Аш, ние с ММ постъпихме като вас с “бягството”, и сме на х-л Хисар, тук е точно обратно на вашето: доста празни басейни, шезлонгите с пл три метра отстояние, целият персонал с маски и следи да се спазват мерките. Доволна съм.
Хисар има и повече външни басейни, вкл няколко детски, както и повече място за игра и нямам представа защо не е напълнен. Старосел е по-нов и по-джиджан и затова вероятно навалицата е тук. Пък имат и това:
аз само така, заради бистрото, се записах на дегустация Stuck Out Tongue Winking Eye Иначе зараза може да стане по всякакъв начин - във водата, в заведението, по пътя и т.н. Никой от гостите не спазва мерки вече и според мен всичко е въпрос на късмет. Ето още една интересна:

# 549
Мецане, по време на карантината следях статии от Франция и Германия най-вече. Дростен имаше дори подкаст за вируса.
Основната линия на препоръки беше подобна на нашата, а не агитация за поедимичване и горене на сухите съчки.
А на теб какво ти пречи да излизате сутрин или вечер, ако живеете в оживен район и има много хора през деня? Ами Витоша също е наблизо.
И аз спазвам всичко изброено, че даже и повече сигурно, но редовно мъкна домочадието по походи. Даже ако се прибера сама, ходя понякога на бързо изкачване от Бор Шишарката в Княжево до Бялата вода. Като трябва да вземам понякога дъщеря ми от училище и ако имам време, също го правя за тренировка.

# 550
  • София
Дъждец, не те ли е страх да обикаляш там сама? Сигурно не, щом ти е познато, де Simple Smile Аз в града яко мога да обикалям и обичам. Естествено, в планината е по-хубаво, но с  някой за компания Simple Smile

# 551
То не е дълго и винаги има хора, защото от едната страна извън гората са къщи и много хора слизат по тази широка алея. Само в горната част се стеснява, докато излезе на стария Беловодски път и там е малко по-страшно, но е кратко.
Не е като да не ме е страх, ама като няма време или желаещи за по-големи преходи, с това компенсирам понякога. Не е за лежерна разходка, защото особено в началото е стръмно и набързо се задъхваш. Аз го качвам за 25мин до Бялата вода и 20 надолу и няма изгледи да си подобря времето. Има разни хора, които бягат по баира нагоре Joy
Иначе с компания и аз обичам на някой по-дълъг маршрут и сладки приказки.

# 552
  • София
Дъждец, ММ носи младежа на конче нагоре по тая пътека. Това се води парк Княжево. Ние хващаме от улица Морени и после Войнягово. От края на Войнягово цепим нагоре през горичката и покрай рампата до Панорамен път. Пресичаме и сме в парк Княжево на нашата пътека, която се пада малко на изток от Бор и шишарка. От там - нагоре сред борчетата. Минаваме покрай едни детски съоръжения и една чешма и после още нагоре Simple Smile

# 553
Дъждец, че ти си значи в страхотна форма и направо ти се възхищавам, професионална спортистка. За 25 минути от Бор Шишарка до Бялата вода! Дори не мога да повярвам. Познавам перфектно маршрута и имаше един период през лятото, когато всеки ден, ама всеки ден го качвах, а през останалото време през уикендите. Преди 5-6 години поне. Обикновено го вземам за 50-55 минути. Дори когато имах тренинг и го качвах всеки ден, никога не съм успявал да го кача под 50 минути. Веднъж май за 48 минути го качих. Като ми излизаше душата всеки път. В момента сигурно над час няма да ми стигне. Аз надолу не мога да сляза за 25 минути, ти нагоре за толкова! То почти трябва да тичаш и изобщо да не спираш, за го вземеш за 25 минути. Аз на мостчето, където направиха някакъв хотел ли е, какво е, а преди беше поляна, си почивам поне 10 минути, после там на вилата, откъдето започва асфалтовия път - пак. Качвал съм се от Бор и до Златните мостове, но рекордът ми май беше 2 часа и 40 минути.
Садлейди, безопасно е напълно по тази пътека. Тя е била любимата на народния лечител Петър Димков и по дърветата има сложени табели с негови мъдри мисли, всеки път ги чета и им се кефя, а в живота правя точно обратното:)
Като приеха детето в СС, оставих го за изпита и тръгнах да катеря до Бялата вода, хем беше февруари, сняг бате, качих се догоре, изпуших в беседката 2 цигари, върнах се долу, пих едно кафе и отидох, та си го взех и на следващия ден по обяд се обадиха, че е приет. То точно там е училището;)

Eми, не ни е близо, Дъждец. От къщи са 8 км с кола дотам. И сега кой професор каза, че за короната е вредно да се запъхтяваш и да спортуваш, защото дишаш усилено и така ще погълнеш повече частици от вируса. Въобще много ме кефят такива медицински изказвания - проучването на французите, че пушачите били по-защитени от Ковид например. И че при французите има най-малко сърдечно-съдови заболявания, защото редовно пият вино. И че най-дълголетни в света били японците, които пушат най-много в света, а пък втори по дълголетие били гърците, които пушат най-много в Европа. Е това ме кефи да чета, а не каквото сега казала СЗО, че пушачите били по-уязвими за Ковид и го карали много по-тежко и че не трябвало да се пуши. Правилно им спря Тръмп финансирането на тия.

Аш, ти пък - мъжът ти носел детето на конче до Бялата вода! Аз себе си не мога да занеса. Убихте ме. Отивам да запаля една цигара, че страшно се депресирах.

# 554
Абе, Мецане, не съм никаква спортистка. Може да става дума за друга пътека. Моята е кратичка и наистина ми излизат ангелите, защото почва директно баир и човек не е разгрял. Покрай хотел и поляна не минавам. Спирам с колата до ресторанта. Сега ще ме караш, като се върна, да го засека пак, да не съм се объркала. Между другото, надолу никога не мога да слизам много по-бързо, отколкото нагоре, защото ме болят коленете.
Ама не ти казвам да ходите там, а само го дадох за пример какво съм си намерила аз като решение още преди короната. Иначе има много равни пътеки. Бистрица-Железница например, но уикенда е доста пълно. Тя е абсолютно равна, ако се качите с колата до началото. Златните мостове до р-т Момина скала по асфалтовия път е малко по-стръмно, но приемливо и приятно.
А и ти не си ли близо до Западен парк? Там съм ходила веднъж и беше супер. Широки алеи, нямаше много хора.
От Бялата вода до Златните мостове наскоро решихме да ходим с домочадието, но окапаха по някое време и се върнахме. Не можахме да стигнем до края. Така че няма какво да се депресираш.

Аш, голям респект за ТМ!!

Общи условия

Активация на акаунт