Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 24 779
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
Имам ама е след цяла вечност!

# 181
Хахаха като ви чета и ако ви кажа колко съм доникъде, сигурно ще се успокоите. Почти сте готови и каквото и да стане, сте нагласили, изпрали, купили нещата. Близко сте и до "безопасните" седмици.

Аз - нямам багаж за болницата,нямам количка (поръчана е само),ваничка, козметика, леглото не е сглобено, нямам дрешки, спални комплекти, камо ли изпрани, към момента съм за секцио, а даже нямам лекар и не съм 100%сигурна за болницата. Абе...

Май имам само спокойствието си към момента Joy

# 182
Роли, дай ми спокойствие, аз ще ти изпера и изгладя дрехите Wink

# 183
  • София
Роли, според мен имаш едно от най-ценните неща, а именно спокойствието, което ще ти позволи да набавиш всичко останало. Sunglasses
Аз чаршафи имам, но леглото си е в кутията, ММ отказва да си “окупира” стаята от сега и щял да го сглоби, дори и докато съм в болницата, ако се наложи. Grinning Тази седмица съм решила да изпера всичко.
Много хора казват, че е рано още да съм толкова подготвена, ама на мен ми е по-спокойно така. Пък и с моята шийка очаквам изненади всеки един момент.

Кити, нямам дата още. С Докторката се разбрахме да се следя всяка седмица и според това колко бързо се скъсява шийката ще преценяваме в движение колко още евентуално може да се издържи. Аз и затова бързам да съм готова, че очаквам всеки момент да ме “вържат за леглото” и да съм си подготвена. Blush

# 184
По същата причина започнах и аз да се подготвям от рано. Пък и както сме се преместили вече в София до раждането, исках вкъщи всичко да ми е готово, когато се приберем с детето.
Само чаршафите на легълцето не съм застлала, но са изпрани, изгладени и прибрани.

Роли, всичко давам за твоето спокойствие. 😀 Откакто ми определиха часовете за консултация с кардиолог и анестезиолог, съм топка от нерви и изпадам в паника по 20 пъти на ден.

# 185
Момичета,при мен положението с пъпките е трагично. Така са ми се опълчили гърба и корема,че направо ме е срам от мен ... Не смея да се мажа с каквото и да било,а на женската консултация винаги имам толкова въпроси,че този все го забравям. 😔

# 186
Момичета,при мен положението с пъпките е трагично. Така са ми се опълчили гърба и корема,че направо ме е срам от мен ... Не смея да се мажа с каквото и да било,а на женската консултация винаги имам толкова въпроси,че този все го забравям. 😔
И аз съм така Grinning Ужасно е, коремчето ми се опъпчи след експеримент с мазане с кокосово масло, който отчитам като провал. Засега поне нямам стрии, поне доколкото виждам. Grinning

# 187
Давам ви, момичета Hug
Както вече споменах, ще родим по един или друг начин Joy имам списък в Ексел, все някой ще го изпълни Joy Joy Joy

# 188
  • Sofia
Момичета, и аз бих искала да ви дам от моето спокойствие Hug
Още не съм приготвила чантата за болницата, нито документи... Мисля си, да не взема да ускоря събитията, ако приготвя Grin А моят мъж иска от сега да монтира кошчето за кола,  аз само го спирам и му казвам, като ме закара в болницата, тогава да си го монтира.
Най голямото ми притеснение към момента е дали майка ми ще може да се прибере от Германия. Много ми се иска да успее, мисля, че ще ми е по-спокойно, ако е тук. Simple Smile

# 189
Аз съм с термин първите дни на Септември, уж имам време. В средата на месеца ще пристигне матрачето, леглото зглобихме, за да може да се отмирише. Кош за кола още нямаме. Дрехите са изпрани, но трябва да се гладят, сортират , подреждат.
И с първото не бързах, но бебето не мислеше така и сестрата на ММ ми събира багажа, след като ми изтекоха водите 😄 70% бяха излишни неща и ги върнаха от болницата.

# 190
При мен това с пъпките е на обратно.
Откакто съм бременна съм с ужасно чисто лице, нямам и пъпчица по тялото. Също така и косата ми е супер, преди се сплескваше на 2/3 ден, а сега.... пробвах 8 дни без да я мия и си беше супер.
Моята драма със стриите продължава, много се разочаровах 😭. ММ продължава да казва, че нищо не виждал, знам че иска да не съм тъжна.
Честно казано , исках да ви питам за нещо друго- Преди време купих комплект на Graco -  кошара за път/игра  и нещо като шизлонг/легло. Планът ми беше, докато беба е прясна мишчица  да спи при нас във въпросното легло. Днес обаче се загледах, че има колани, които не се махат и както и да ги местя, май няма да стане. Вие какво мислите?🤔🤔🤔
Мислих си и друго нещо- кошът за новородено на количката може да се постави върху стенд и евентуално да купя такъв стенд. 🤔
В голяма чуденка съм понеже усещам как леко полека се заривам с вещи, които нямам идея после къде ще прибера 😁

# 191
Бих те посъветвала, там където ще спи детето, там да го слагаш още от началото. Всеки си мисли, че децата не разбират , не виждат.  Но , вярвай ми - всичко усещат. И само по обоняние могат да познаят различни неща. За това, аз лично( без да налагам мнението си!), предпочитах моето дете да си има легло и да го слагам, когато може там още от началото. Не исках в последствие да свиква с кошара, легло и друго такива. Дори сега, както е по- голям доста се притеснявах, когато му взехме кошарата,  за да спи там бебето, а на него оставихме юношеското легло. Слава богу, бързо свикна. Може би защото е трансформиращо легло и единствено извадихме кошарата и чекмеджетата и стана по- голямо.

# 192
И аз съм на мнение да спи, където му е мястото. Ако ситуацията го позволява.
Каката спеше върху мен доста дълго- колики, трудно заспиване, разни други ситуации. Сега заспива в нашето легло и я местим. Така я научихме и вече ми пречи 😄 Бебето няма шанс да спи при нас или върху мен, дано да свикне самичко.

# 193
И аз съм на мнение да спи, където му е мястото. Ако ситуацията го позволява.
Каката спеше върху мен доста дълго- колики, трудно заспиване, разни други ситуации. Сега заспива в нашето легло и я местим. Така я научихме и вече ми
пречи 😄 Бебето няма шанс да спи при нас или върху мен, дано да свикне самичко.
Да, не споря, просто майка ми ще идва в началото за поомощ и тъй като сме с 2 спални- нашата и детската, тя ще спи в детската стая за малко, предполагам  около 3 4  седимци и не ми се иска да я оставям с беба.
Общо взето нейната помощ искам да е насочена само към домакинските задължения и за беба да си се грижа аз.
Ето това е причината ,че не ми се купува още нещо за 3 4 седмици и после да се чудя къде да го сложа.
Сетих се ,че може да използвам въпросната кошара за път, тя е комппактна и  купих и за нея хубав и дебел матрак..

# 194
Дейзи, изобщо не го мисли. Отпусни се, почивай си сега, после като дойде новият член на семейството, ще го измислиш в движение 🤗

Аз смятам, моя мъник да си спи в кошарата, която ми е точно на 1м. от леглото, но като се познавам ще спи при мен 😀

Общо взето при новородените както го научиш в началото, всичко разбират 🤪
Както се казва, само едно бебе може да накара възрастен с здрав разум да се държи като клоун 😂

Общи условия

Активация на акаунт