Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 24 385
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
И аз стискам палци всичко да е наред, Ани!

На много места съм чела, че червата се освобождават като започне раждането. Много се извинявам, че не звучи готино, но да отговоря на попиталите, а и си е нещо нормално. 😄

Как се разбира дали бебето е слязло надолу? На мен стомахът ми сякаш по-свободен се чувства, но пък в ребрата страшно ми убива и не знам сега...
Ето тези чуденки и притеснения хич няма да ми липсват!
Ами аз лично разбрах от лекарката, като го гледаше на ехографа го движеше доста надолу и пак трудно измери главичката.

# 541
36+1 г.с. означава 36 навършени седмици + още един изминал ден след навършването им, което реално вече е 37-мата текуща г.с.
Както с рождените дни - имаш навършени 20 години (например) и караш вече 21та.

В отделението, когато лежах, лекарите използваха на визитациите текущата седмица, в която сме.

# 542
36+1 г.с. означава 36 навършени седмици + още един изминал ден след навършването им, което реално вече е 37-мата текуща г.с.
Както с рождените дни - имаш навършени 20 години (например) и караш вече 21та.

В отделението, когато лежах, лекарите използваха на визитациите текущата седмица, в която сме.

Халелуяяя, най-после разбрах 😁. Е караш я другата седмица ,но реално не си я започнала , така че си се водиш 36-та в случая. Както и с годините , караш 21-ва както казваш,но реално докато не дойде рождения ти ден си си на 20 😁. Така че .. аз си ги смятам седмица за седмица . Абе какво значение има , скоро всяка една ще роди , без значение е всяка как си го смята ☺.
И моя мъник май е доста надолу и е главично, акушерката ме успокои ,че ще е голяма рядкост ако се обърне сега понеже няма почти никакво свободно място 😁. Направо изляза ли на разходка и яко ме натиска в мехура и ми е адски некомфортно, имам чувството,че ще се изпусна и като отида до тоалетна .. 2 капки хахаха . Вече не съм за дълги разходки аз ..

# 543
Моят термин е 04.08. За себе си смятам, че съм в 9ти месец от 04.07. Така ми е доста по-лесно.
Иначе ползвам този калкулатор
https://www.babymed.com/pregnancy-calendar-and-calculator-week-b … &pc_ivf_day=1

# 544

Но пък редовно си ме боли срамната кост и между краката кокалите особено като вървя по -продължително време .. майко мила все едно някой ме е пребил отдолу 😁.

Казаха ли ти от какво са болките?
Аз имам едни кратки пробождащи ниско, сякаш във влагалището. Днес като питах докторката, каза, че е от главата на бебето, но се чудя дали наистина е възможно.

# 545
Ами не съм питала, те не са от вчера. Болките в кокалите между краката са от 2 месеца някъде , а в срамната кост от месец може би .. аз знам,че всичко се разширява там долу и тазът се подготвя за раждане . Затова и не съм се притеснила. Ако беше симптом за раждане ,да бях родила преди 2 месеца още 😁.

Лайка благодаря за калкулатора ☺.
Аз си следя и приложението.. направо нямам търпениеее 🥰🥰🥰

# 546
И аз имам такива болки, но знам, че са нормални. Въпреки че са доста режещи и болезнени понякога.

# 547
Май вече започваме една по една да вдигаме белия флаг и съвсем скоро ще гушкаме бебетата ❤ Аз цяла нощ бях с такива болки в пубисната кост и след редовен преглед днес се оказа че вече съм с 4см разкритие 😳
Върнаха ме вкъщи, понеже живея близо до болницата, но явно обратното броене започна

# 548
  • Denmark
Мен също от поне два месеца ме боли костта и като ходя си придържам корема да не го изтърва 😅😅😅 не мисля, че е признак за раждане, но е подготовка на тялото. Явно си е нисичко и готово да излиза. 😊

А болезнени контракции с тези 4 см имаш ли, TS25?

# 549
  • Sofia
Май вече започваме една по една да вдигаме белия флаг и съвсем скоро ще гушкаме бебетата ❤ Аз цяла нощ бях с такива болки в пубисната кост и след редовен преглед днес се оказа че вече съм с 4см разкритие 😳
Върнаха ме вкъщи, понеже живея близо до болницата, но явно обратното броене започна

Успех! Simple Smile

# 550
Ами не знам дали аз не съм се настроила за много силни болки, понеже с първото ми дете контракциите бяха ужасни, но реално за момента са поносими и не са на често. Затова и ме пуснаха все пак вкъщи, а не да лежа в болницата. Аз мисля че ми е още рано, понеже съм 35+6 гс, но може би девойката е на друго мнение Simple Smile

# 551
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
TS25 и ani4kata1 , успех.

TS25, а предишния път в коя седмица роди?

# 552
Аз имам болка и схващане от вътрешната част , но само на единия крак...
Снощи ми се наложи да клекна за малко и имам чуството, че усещах въпросната тапа ... възможно ли е?
Също така и при едно ходене до 00 се позаседях и пак имах усещане ,че нещо ще изпадне 🤔🤔🤔 в 34 г.с съм

# 553
Оо миналия път даже преносих с една седмица 😂 Явно момчетата наистина предпочитат да си седят при мама до последно 😂

# 554
Това за момчетата го чух тази седмица. Ама моето явно бързаше да се отърве от мен Wink

Общи условия

Активация на акаунт