На пазар във Варна - тема 58

• 28 642
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
re_ge, определено нямат този тип бижута. Идеята по-горе за панаира на занаятите е вариант. Има една страница във ФБ “ЗакачАни”. Жената е от Варна, прави ръчно изработени бижута, може да разгледате.

# 661
Абе не е по темата , ама много искам да си направя еклери като на Чери бай Мери, някой случайно да има рецепта или поне близка да невероятния крем?

# 662
  • Варна
Диспенсъра с гъбата не е добра идея. Имах силиконова поставка за гъба, закачаше се на смесителя, е, нямаше такава гадост. Гъбата стана една лигава и гадна, миришеше ужасно, отделно и самата поставка мухляса, изхвърлих я  бързо.

# 663
Абе не е по темата , ама много искам да си направя еклери като на Чери бай Мери, някой случайно да има рецепта или поне близка да невероятния крем?
Не съм яла еклерите, но видях с какъв крем са и това беше домашният крем, който едно време се правеше във всяка къща.
Домашен крем от яйца, мляко, захар и ванилия:
https://receptitenababa.com/trakijski/r42384-%D0%B2%D0%BA%D1%83% … 1%80%D0%B5%D0%BC/
На такъв крем, когато е за еклери, се добавя краве масло, с идеята, че първо ще е течен и ще напои бухтичките, а после ще се се стегне леко.
Варианти са:
- само жълтъци, вместо цели яйца
- отделно разбити белтъци на сняг, когато се прибавят когато кремът изстине
-захарта, която е по рецепта, първо се карамелизира, после се изсипва в нея свареното горещо мляко и после по рецепта
В Лидъл има толкова вкусен невероятен крем, при това с бурбонска ванилия, но е малко течен за еклерчета. Аз го ползвам за торта, обаче.

Скрит текст:

# 664
Диспенсъра с гъбата не е добра идея. Имах силиконова поставка за гъба, закачаше се на смесителя, е, нямаше такава гадост. Гъбата стана една лигава и гадна, миришеше ужасно, отделно и самата поставка мухляса, изхвърлих я  бързо.
Съгласна.Имах точно като показаното,от дом потреби го взех,гъбата все е мокра и вътре става страшен жмел.
Кутийка за тампони и клечки за уши има по левчетата ,там съм виждала.

# 665
  • Варна
alethea
Диспенсър точно като на снимката имам от магазина за подаръци на ниво -1 в Гранд Мол, полу етажа над бившия Карфур. Вдясно от ескалатора като се слиза. Дали е практичен.... Еми трябва да се почиства, както всяка поставка, върху която седи гъбата. Не позволявам да се събира вътре течност, с Циф веднъж седмично се чисти и гъбата ако не се слага мръсна няма да се олигавя и да мирише.

# 666
Благодаря момичета!
Ще разгледам предложенията.
В момента я държа в купичка и пак се събира лигава течност , та си мислех дали няма да е по-подходящо в такава поставка.

Другия вариант, който мислих е да виси на самата мивка -
Скрит текст:

.

А виждали ли сте някъде муселинови кърпи , повече от 1 в пакет ?

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 08:51 от alethea

# 667
Не съм яла еклерите, но видях с какъв крем са и това беше домашният крем, който едно време се правеше във всяка къща.
Домашен крем от яйца, мляко, захар и ванилия:
https://receptitenababa.com/trakijski/r42384-%D0%B2%D0%BA%D1%83% … 1%80%D0%B5%D0%BC/
На такъв крем, когато е за еклери, се добавя краве масло, с идеята, че първо ще е течен и ще напои бухтичките, а после ще се се стегне леко.
Варианти са:
- само жълтъци, вместо цели яйца
- отделно разбити белтъци на сняг, когато се прибавят когато кремът изстине
-захарта, която е по рецепта, първо се карамелизира, после се изсипва в нея свареното горещо мляко и после по рецепта
В Лидъл има толкова вкусен невероятен крем, при това с бурбонска ванилия, но е малко течен за еклерчета. Аз го ползвам за торта, обаче.

Скрит текст:
Златна си, златна !!! ,💃

# 668
Този крем го правя много често, със същите съставки, но по различен начин. Става уникално вкусен и пухкаФ. Hug

# 669
  • Варна
alethea, такова за закачанр и аз търся . Виждала ли си някъде ?

# 670
  • Варна
Такива за окачане по домашните потреби май съм виждала. И в Алиекспрес също. Но като седи постоянно да се мокри с чиста/мръсна/мазна вода, не съм сигурна, че ще бъде по-добър резултатът.

# 671
Споделям намаление във Фешън Галерито :

НАЙ-ГОЛЯМОТО ЛЯТНО НАМАЛЕНИЕ Е ТУК!
В магазини Fashion Gallery разпродажба на:
🟡Всички дамски летни промоционални дрехи на цени от 3 лв. до 14 лв.!
🟡Всички дамски и мъжки летни обувки до -70%!
🟡Разпродажба на мъжки летни промоционални дрехи!
🟡Всички детски дрехи,обувки и аксесоари до -70%!

Стартираме от днес!Бъдете първи!🎉🎉🎉

# 672
  • Варна
Простете неведението ми, но къде е това?.....

# 673
Простете неведението ми, но къде е това?.....

Срещу Ню Йоркър в центъра

# 674
Как върви златото по магазините около Колхозния?

Общи условия

Активация на акаунт