Десетокласници 2020/2021

• 38 496
  • 780
  •   1
Отговори
# 720
Ми то не е от Школото, макар и то да си има трески за дялане.
Учителят не го ли нанесе няма кой.
Миналата година по физическо  ни срочна, ни годишна оценка се появи 😁

С много шарени оценки започваме. Наистина това дистанционно ще ни излезе през носа после.

# 721
  • София
Намирам по принцип ненужни входните и изходните. Входните нищо не доказват. Материята се забравя и е нормално. Например миналата година недовършиха учебника по физика. Тази година въпросите ще присъстват в теста. Госпожата им е предала накратко материал за 1 час, който биха учили 1 месец. Е какво ще ни покаже резултата от входното. Едно нищо. За изходните по същия начин. Защо ще правят на целия материал, като те са правили накрая на първия срок тест върху материала. Така се получава едно ненужно натягане. Вместо да започват по- бързо , за да имат достатъчно време за качествено предаване, те ето вече е 5.10 още се занимават с преговори и тестове.

# 722
  • София
Кой нормален тийн учи през ваканцията? Ок, има области, от които се интересуват - примерно си четат нещо. Ама езикова гимназия с входно по математика в 10 клас? 🤯🥳

# 723
  • София
Нашите направиха входното по мат, преди преговора. След това господинът избирателно е скачал по материала от 9 клас. Предполагам, че по теми, които са се оказали проблемни. Оценка от това входно все още няма, а не знам дали и ще има, вече. Може би целта му е била друга.

# 724
  • В светлината на слънцето
При нас пък друга е драмата. Учителката по немски е казала, че оценката от входното ще дава право за явяване за ДСД напролет. И няма втори опит. Голям рев падна вкъщи, защото не си е разпределила времето добре и не е успяла да си прехвърли черновата на белова. А тя на чернова пише особено - хаотично, на облаци, свързва ги със стрелки и после прави конструкцията. В курса по английски много се бяха впечатлили, защото показвало мислене и творчески подход. Обаче тук това не важи. Предала черновата, на която писала с молив даже. И учителката я направила на нищо. Сигурно изобщо няма да й я признае или най-много някоя 3 да й пише. Ако наистина това входно определя ДСД-то, заминА. Нищо де, има и Гьоте в крайна сметка. Успокои се, ама много се ядосваше на себе си за времето. Иначе хубаво се справила, ама кел файда като го няма на белова. Едната от приятелките й питала и уж казали, че изобщо няма такова нещо, а по принцип целия клас си се явява, стига да желае, защото това е заложено още при приема. Ама дали е така, не знам. Каквото, такова. Да си знае за друг път да не се рапилява. То, ако наистина се окаже вярно това с входното, ще е егати тъпотията - след ДО и лятна ваканция, без преговор и бам, решаващо входно с повече резон и тежест и от класното.

# 725
  • София
Ама езикова гимназия с входно по математика в 10 клас? 🤯🥳
Математиката е ОСНОВЕН предмет. Всички десетокласници, ще имат матура по този предмет, върху материала от 8-ми, 9-ти и 10-ти клас. 17 са задачите в НВО-то, ако съм правилно информирана. Чудя се, дали да не включа малко извънкласни занимания по МАТ на синковеца. Не е, като да няма за наваксване.🙄

# 726
  • София
Ние ще почваме частни уроци, че с тоя блок от 2 часа на седмица, все едно нищо. И не е матура, а НВО.

# 727
То и вашето училище май не е езикова гимназия, а СУ.

# 728
  • София
Каква е разликата в 10 клас?

# 729
Никаква. Да им се чудиш на хората що се борят за НЕГ, АЕГ, ФЕГ, Испанската....

# 730
  • София
🤔

# 731
  • София
Да, че забележката за НВО и матурата беше ненужна! Всички разбрахме какво има предвид ТМ.

# 732
  • София
Фактите са факти. 2+1 часа на седмица по математика за нищо не стигат, материалът е много тежък и пак ще трябва да "помагаме".

# 733
  • София
В интерес на истината, учебниЧЕТО по мат в 10 клас е .... Аз не можах да повярвам на какво тефтерче прилича.
2 ч/седмично е предостатъчно, ако материалът от предните години е добре усвоен. Няма да има време за много протяжни упражнения, но като го попрехвърлих, на този материал не е и нужно. Не е тежък.
ТМ, ако има пропуски от 8 и 9 клас, наваксвайте!

# 734
Аз не знам кой няма пропуски от втория срок на миналата година 😂

И аз съм се зачудила за уроци. До сега никога не са ходили със сестра й, но вече няколко пъти спомена, че иска да следва архитектура Thinking

Общи условия

Активация на акаунт