Десетокласници 2020/2021

• 38 506
  • 780
  •   1
Отговори
# 90
АБе хора,никой не кара детето си на 16 да работи насила,поне не от списващите тук.Понеже май се очертава моят син най-работещ,не е насила.По негово желание и настояване е.Аз съм съгласна.Виж,за децата над 18 години,според моите виждания,трябва да работят.Ако са студенти,лятото какво правят?На 22 години ми се изпъва цял ден от диван на диван и чака аз да дам пари за кафе?!Това в моята къща няма начин да се случи,ако ще да съм най-гадната майка на света.
    Тъй,за работата,толкоз от мен.
  Слънце,кой знае,с тая карантина,сигурно и децата ще правят онлайн,да им се не види и на технологиите.Дет викат бабите от пейката ,пусти да опустеят!
    Наборът не се е застоял много у дома по време на карантината,защото разхождаше кучето на гаджето,ходеше да тича всеки ден около язовира,идваше да разтоварва.Но по дъщеря ми,която учеше онлайн,т.е. задаваха им теми за проекти и те си правят вкъщи, и не излизаше никъде,виждам,че това не води до нищо добро.Да си говори с приятелките,колко да си говори?!С кумовете се гледаха на видеочат,те имат бебче,по 10 минути на ден,но това изобщо не заменя живия контакт. Чакаше ме да се върна от работа, да вечеряме, и да излезем с колата да се возим.Не е добре тая работа.
   При мен почти никой не влиза с маска.Разлепила съм листи навсякъде,да се спазва дистанция,да се слага маска,да се ползва дезинфектант,но .....От друга страна,аз няма да върна клиент,защото е без маска.Стоим на разстояние и това е.
    Двете съседски деца са с темп.,болки в "кокалите",гърлото, обаче си търчат с  другите деца навън.И понеже непрекъснато искат да идват у нас при щерката, а тя не иска,сега са сърдити.

# 91
  • София
Моето мнение съвпада на 100% с това на Слънчева. Моята голяма девойка страда от липса на контакти, въпреки че излиза сравнително често и то из града. Но, ако отново ѝ спрат танците и я затворят да пише домашни и да виси по цял ден пред компютъра, ще бъде много нещастна. Те са млади сега. На 16 да стоиш затворен у дома е двойно наказание.
За малката мнението ми е на 180 °, но тя не е представителна извадка.

И последно, ДО развива у дъщеря ми и нейните съученици едни по-други умения, които аз не одобрявам, а тя ги нарича "Учим се да се оправяме в живота".

# 92
  • София
На малката й липсват много живите контактите, Тиймс продължава да се ползва и след 15.06. - вече не им стигат безкрайните разговори по телефона и си организират и срещи в платформата.
И двамата излизаха няколко пъти, уж навън дано всичко е наред, че престои пътуване.
Наборът беше впечатлен от приятел, който ще работи, за да си ъпгрейдне РСто, но той не проявява интерес. Включвам ги само с домакински задължения, мързелуват по много и борят някакви задачи (единият заради 7 клас, при другия се оказа, че не са пипали тригонометрията в училище Confused). Наборът се се отдал на "момата" (и телефона) на максимум  - с баща му имат някаква уговорка за осребряване на успеха в училище (нещо ще ъпгредват... не искам и да знам за колко, ще ни чуят от Видин до Варна), извън моята добавка към стипендията, така че интерес да изкарва пари няма.
Книгите са още мираж, но ако реши ще ги прочете (дано), бързо чете.
Има разни марки които е решил, че са велики и ги иска, но в същото време носи и супер евтини неща... Последно си прави устата за маратонки, но му заявих, че мога да дам Х лв., ако даде още толкова може (имаше ги парите), е оказа се, че не ги иска чак толкова Joy
С това ДО съвсем объркаха представата за домашни и външни дрехи Joy

# 93
  • София
И нас съвсем ни объркаха.
Днес гледам на витрина нелоши лекички маратонки. Казвам на девойката да ги вземем за физическо. И после сама добавям "То пък може и да не ти потрябват".

# 94
  • София
Яна, същата работа и вкъщи. Казвам на девойката Трябва да видим какви обувки ти стават, за да решим какви нови да купуваме , а тя: Ще ми трябват ли? и си беше съвсем сериозна Confused

# 95
  • София
Яна каза, че тя се е замислила, не че девойката се е отказала. Joy
На мен не ми отказват такива предложения...

# 96
  • София
Слънце, ми то пак така, резултатът е  същия - Има ли нужда от обувки?!
Мъжо ги слушал една сутрин как отказвали на г-жата да си включат камерите защото били по пижами в час Joy

# 97
  • В светлината на слънцето
Наборката отдавна не робува на марки, само за маратонките има претенции. Брат й - също. При него обаче едните маратонки - за баскет, са егати цифрата. Но му трябват за състезания и тренировки, та няма как.

# 98
При нас една от учителките,може би без да иска,насочваше камерата към краката си.Чорапи,пижама,всичко на показ.Друга ,докато преподаваше урок,инструктираше съпругът си къде какво има за ядене и сондираше мнения какво да готви за вечеря.Аз няколко пъти откраднах идеи.
    Наборът,слушайки новините вчера,се надява изпита за дсд в понеделник да е онлайн,за да можел да си стои по пижама и да си пие кафето.
   Интересно-за единия немски и биологията се привеждаше в приличен вид, макар че не се гледаха винаги.
   За марките-маратонките аз държа да са марка-в смисъл,изпитани като качество.Там парите си заслужават-удобни,не се потят крака,няма миризми и гъбички.Едни от първите Асикс за волейбола,преди сто години,сега нося аз.Няма скъсване.И понеже е с 44 номер,баща му също износва маратонки,зетЯ  и той намазва.

# 99
  • В светлината на слънцето
Оооо, и аз износвам. Наборката преди време си купи едни много леки Nike, като чорапки, в преливащи цветове. Един куп пари, но й трябваха за сухите тренировки на кънките. После кракът й порасна и аз ги наследих. Няма такова удобство просто. Буквално все едно нямаш обувка. На брат й наследявах до един момент, но вече баща му ще намазва, че кракът му много израсна - 45-46 носи вече.

# 100

За марките-маратонките аз държа да са марка-в смисъл,изпитани като качество.Там парите си заслужават-удобни,не се потят крака,няма миризми и гъбички.Едни от първите Асикс за волейбола,преди сто години,сега нося аз.Няма скъсване.И понеже е с 44 номер,баща му също износва маратонки,зетЯ  и той намазва.
Миналата година наборът поиска мрежести маратонки за гъзария. Аз му купих стабилни, кожени, да държат на дъжд и предложих мрежи от Декатлон. Не, Nike искал. Взе си някакви за 80 лв и то от разпродажба. Носи ги до декември в сухи дни. Пролетта не ги е обувал. Онзи ден ги гледам с дупки на мрежата, където са големите пръсти. Толкова за марка и качество. Китайски за 20 лв пак толкова щяха да изкарат

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 21:57 от vald

# 101
  • София
Аз обичам хубавите и качествени неща и децата също. Но съм.ги възпитала да не е самоцел. Всеки  си е свободен да носи и купува каквото предпочита, това не е определящо за отношенията между тях и приятелите им.

# 102
  • София
“Записвам се” при вас по покана на мандаринка, с която споделяме вълнения в петокласната тема Simple Smile. Направих дълга пауза на неписане тук след седмокласната епопея, но ще се радвам отново да се включа в обсъждането на “житието и битието” и десетокласната битка на нашите тийнейджъри:).
Моят младеж е в 1АЕГ. Започна да си чете задължителната литература с интерес, за моя изненада:). Допълнително към “закования” в темата списък, трябва да прочетат и “Железния светилник”. За сега не сме се отказали от морето в Гърция (след 1 месец), само се надявам да не си останем с плановете и мечтите.

# 103
Моля да го изгледате и изслушате след 3.50 мин за мен човека е абсолютно прав
https://youtu.be/IYrl4r979-I

# 104
  • София
Абсолютно съм съгласна! Мисля, че и повечето родители мислим в тази посока.

Общи условия

Активация на акаунт