Десетокласници 2020/2021

• 38 498
  • 780
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Санака, че са хайванчета, са! Ама чак за ТВУ не са, бре! Joy
Марулетке, не го овиках пред другите, естествено. Може да съм луда, но не толкова.
За работата, той на думи казва, че би се занимавал с нещо, но не виждам на действия да прави нещо в тази посока.
Светле, не знам защо, но от известно време имам чувството, че твоето малко и моето единствено си приличат някак. Joy

# 76
  • у дома

Светле, не знам защо, но от известно време имам чувството, че твоето малко и моето единствено си приличат някак. Joy
Ха ха,нали?
Пращай го твоето-при нас има място за живеене-аз лично ще ги заведа до работата на марулета белким прихванат трудови навици...

# 77
  • Пловдив
Привет!
Гледам за работа на тийновете си говрите. Моята девойка за сега е "галена Богданка", Марулетка нещо за девойки ако измисли, я пращам веднага.
Иначе почна с "Гераците", смятам и "Тютюн" да й предложа.
Завърши с две петици - химия и физика.

# 78
  • София
Вчера слушах вариантите на Мон за следващата учебна година. Все се надявах да е присъствена, ама с тези нарастващи бройки и с очакванията за петцифрено число заболели септември, не знам вече. Явно ще я подкараме пак дистанционно.🙄
Мъжът на зълва ми е преподавател   университет в Щатите. Цялата следваща година ще бъде онлайн пак там.

# 79
  • Варна
Като се замисли човек, няма лошо да е ДО, ако се преподава качествено. Но и присъствено да е, никой не гарантира, че ще се преподава добре. Мисля, че с ДО много добре лъсна истината на разликите между училищата. В този смисъл, аз съм доволна от нашето ДО. Единственото нещо, което бих искала да променя е часовете да си станат нормални по 45 мин. Младежът сигурно ще е доволен да започне пак с ДО - ще пести време за път, може да си пие кафето пред компютъра, преподават му по-разчупено и няма да покрива нормативи по физическо Simple Smile. Всеки със своите си проблеми.

# 80
  • София
Повече имах предвид социализацията на децата. Иначе криво ляво се избутва.

# 81
  • София
Изобщо не ме притеснява обучението. Притеснява ме, че затварят вкъщи деца, в активна възраст, чиито дейности, активности и интереси, не се заключават само до училище! Искам нормална среда и начин на живот за 16-годишния ми тийнейджър. Rage

# 82
Като ангажираност да се преподава качествено допускам, че ДО стяга повече учителите. Те излизат в анонимно пространство и не знаят кои родители/други членове на семейството с какви лични компетентности ги слушат и дори записват.

В социален  и психологически план е вредно за децата. Те формират самооценката си чрез оценката на връстниците си. Не остава друго освен много бърза промяна на психичните стереотипи, но доколко безболезнено би станало това, предстои да разберем.

Писали сме едновременно със Слънчевата -  еднаква посока на мисли.

# 83
  • София
Да ви кажа синът ми спокойно прие тогава ограничението, но го виждам сега. Радва се, че плува, че ходи но фитнес. Срещи с приятели. Виждам го щастлив.

# 84
Моят син ще се гръмне ако пак е ДО. Язък, че толкова труд положи да е в друг град, с други хора, създаде страхотни приятелства и сега пак в нас ще си стои. А това с повишаващите се заразени, за мен си го гласят както им е удобно на урпавляващите.

# 85
  • Варна
Не че искам да споря, но не намирам и за правилно самооценката на децата да се формира основно чрез оценката на връстниците им, където има всичко друго, но не и обективност. Не че това някак засяга пряко семейството ми, но само преди няколко поста коментирахте снобизма на част от децата спрямо други деца Simple Smile. Истинските приятелства ще си продължат с или без ДО. Друг е въпросът до колко използваме текущата ситуация за да научим децата и на отговорност - да пазят себе си и хората около тях. Нещо, което на масата хора липсва и сега берем плодовете на това.

Освен това маса университети ще учат онлайн, хоум офисът се счита за предимство, следователно монетата има и друга страна.

Колкото до моите лични предпочитания, нямам фаворит - освен ако ситуацията не ескалира драстично и не стане необходимост да се седи у дома. Аз лично навсякъде съм с маска и дезинфектант, не си стоя у дома, но внимавам и какво правя.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 14:51 от Manzhelka

# 86
Не я слушайте Светла, златни деца има!И умни,много умни!Сега,това ,че не са винаги на една вълна с нея,е само нейн проблем.
  За детска "Ферма" ,наборът отдавна иска да има и да участва.Но ние живеем в къща,близо до гора и язовир,сами разбирате каква е разликата с градските деца,и то в по-голям град.
  Онзи ден,както се киснем със сестра му в басейна,нашият грабна една мотика и утрепа един смок,на 5 м от басейна.викам "не те ли е страх,бе ?", а той се пули "Е не!Ти пак!"  Но това Тютюн,задължителна литература-химера за мен.Иначе чете енциклопедии,гледа по дискавъри разни научно-популярни филми за гигантските проекти,за природата,за риби и океани.
   Всяко дете се интересува от различни неща.И аз искам да ходи на езиков сертификат без школа и уроци,ама НЕМА!
Иначе за пакета мобилност и в къщи се говори,защото сестра му имаше да пише курсова работа по темата,тя се увлича от транспорт и логистика,единият ни шофьор кара в Европа и темата буди интерес и у нас.Онзи ден се интересуваше от рецесия и се наложи да попрочета аз малко,за да обясня разбираемо за него.
   Умни,красиви и талантливи са ни децата,като майките си!!!КАЗАХ!
   За ситуацията с КОВИД , след толкова мрънкане за нашето училище,май ще се окаже единственот в града,в което наистина са се провеждали онлайн часове.Въпреки всичките кусури,които намерих и намирам.Но нали не трябва да се равняваме с по-слабите,а с по-силните.Аз искам да си ходят физически на у-ще,да имат контакти,да се мотаят след у-ще,да се събират в беседките преди у-ще,изобщо животът да си е като преди.
     Сестра ми работи хоум и в обедната почива ми звънна да се чуем и каза,че влиза да се къпе,щото досега е готвила. Хахаха,на някой им е добре от вкъщи.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 15:08 от марулета

# 87
  • София
Хайде и аз в темата - да се запиша, че да не изпусна накъде духа вятърът в 10 клас.
Да похваля наборката, завърши с пълно 6 - в последния момент разбра, че по английски е успяла да се пребори и беше чак изненадана от себе си Simple Smile .
Иначе и тя не е от работните, мързелува активно сега. Не я притискам, навремето и нашите не са ме карали да работя, докато уча - пък станах човек... Не ми скачайте, че не съм права. Научена е да се грижи за себе си и не само -  може да сготви нещо, да напазарува /без да й кажа, като види, че нещо е свършило, купува/, чисти вкъщи. Също така не е прахосница, цени парите и не ги пръска за щяло и нещяло. А между другото си има канал в youtube и прави аниме клипчета.  Няколко хиляди последователи е събрала. Знам ли, може в това да е бъдещето й.
Не подкрепям ДО. От него вдигна диоптъра и изгърби стойката.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 16:07 от Sunny bunny

# 88
  • София
Трябваше да го направят като в белите европейски държави. Да отворят училищата, а дете, което е рисково или живее с човек в рискова група, да учи дистанционно. Все ще могат да организират някак групи за ДО.
Манжелка, не е въпросът само в оценката и себеоценката, което всъщност е нещо нормално. Човекът е социално животно. Живеем и се движим в общности, стремим се към контакти със себеподобни... Изобщо, цялата работа ми придобива вид на хорър фантастика.
Ако твоят син е съгласен да си пие кафето пред компютъра, моето е съгласно да ходи на училище целодневно и физически да е в компанията на приятелите си, да градят спомени, да се смеят само защото някой е направил физиономия зад гърба на някой даскал, да правят щуротии... Децата са различни, което не означава, че са безотговорни. Всеки има някакви потребности и различно ги приоритизира.
Ако този вирус остане тук, а няма индикации за друго, не се промени поведението му и не извадят някоя супер-дупер ваксина, ще живеем така още колко, 10-20 гдини? Ми, не благодаря!
Искам и аз внуци да видя! JoyJoyJoy

# 89
  • В светлината на слънцето
Не искам ДО! Въпреки, че в нашето училище беше перфектно организирано и до последно ги гърчеха здраво. Не искам по две причини:
1. Липсата на живи социални контакти.
2. Наесен ще имам седмокласник.
Та, те така. Колкото и да е добре направено, предпочитам истинското училище.

Общи условия

Активация на акаунт