Лечение при късогледство с атропин 0.01%

• 42 143
  • 138
  •   1
Отговори
# 135
  • filibeto-maina:)
Благодаря ви много за споделеното. Вчера успях да намеря в Пловдив аптека, която ги приготвя. За моя изненада от една аптека софармаси предложиха на майка ми капките с атропин 10мг, без да забелязват че пише 0.01%  на рецептата.
Добре че се зачетох тук и после в други чужди сайтове за да съм наясно с тези разлики.
Още повече се чудя защо пред две години, когато детето беше на първи преглед и лекарката видя, че и баща му е с миопия не предложи нито капки нито специални стъкла.
Но не мога да виня никого трябва ще аз по сериозно да се информирам и да изчета всичко което е имало.
Дано не се вдига повече диоптрите на дечицата и успеем да задържим прогреса в латентно състояние. Пожелавам го за всички дечица 🥰 весели празници ☃️

# 136
Ползваме капките от 2г. На 6м беше се вдигнал диоптъра с 0,5. Лекарката му изписа и специални стъкла и за година и половина на едното око се вдигна с 0,5, а на другото с 0,25.

# 137
А проблем ли е ще е ако капките не се слагат 2-3 дена. Заблях се и забравих да поръчам навреме,  взимам ги от друг град и ми ги пращат с куриер, казаха,че могат да ми ги пратят най-рано в понеделник. Днес стават 28 дена от както са приготвени капките, които слагаме в момента, колкото е срока им на годност. Единия вариант е да слагам от тях, въпреки че са изтекли, което не ми се иска,а другия да пропуснем 3 дена, някой с опит?

# 138
Не е проблем да не се слагат няколко дни. Питахме когато детето отиде на лагер и лекарката каза, че не е проблем. Също не е проблем да слагате и старите още 2-3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт