Лечение при късогледство с атропин 0.01%

• 40 894
  • 129
  •   1
Отговори
# 105
Стана на 9 години през април тази година и не съм забелязала да има някакъв особен скок в растежа. Минава ми през ума и дали в очния кабинет не са сменили апарата, който ползват, защото този път докторката не ми даде бележка от измерванията на диоптъра. Преди три години, когато сменихме очния лекар, установих, че различните апарати явно мерят различни стойности. Имахме разлика от измерване през няколко дни.
Сега ни изписаха 0.02 % концентрация.

Последна редакция: сб, 25 май 2024, 17:05 от megi791

# 106
Здравейте,

на сина ми поставяме атропинови капки вече 2 години, като в момента е 0,05% разтвор... за действието на тези капки, което аз бях разбрала е само през нощта и на сутринта и през деня окото реагира на светлината нормално ... но сега забелязвам, че на светлина от лампи и то вечерта, преди да поставя нова доза зеницата си стой голяма (за разлика от моята или на друг), на дневна светлина се смалява повече, но пак не е като моята ... Как е при вашите деца, аз ли за толкова време сега го забелязвам , колко време тези капки действат?

Благодаря

# 107
  • Варна
И аз съм забелязала, че зеницата е уголемена и през деня. Мисля че така и трябва, напрактика окото не расте само през нощта. Не съм го коментирала с докторката.

# 108
И през деня си остава леко разширена зеницата.

# 109
Атропинови капки изготвят и в аптека Тетра Мед, която се намира горе-долу срещу очните кабинети на Александровска болница. Цената е 20 лв. Аптеката ни я препоръча доктор Младенов след прегледа на дъщеря ми.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 17:48 от Zuzoni

# 110
Атропинови капки изготвят и в аптека Тетра Мед, която се намира горе-долу срещу очните кабинети на Александровска болница. Цената е 20 лв. Аптеката ни я препоръча доктор Малденов след прегледа на дъщеря ми.

И аз поръчвам от там всеки месец и ми ги изпращат с куриер. Извън София сме.

# 111
  • Варна
Привет! Виждам, че темата е от 2020 г., т.е. първите мами, писали в нея, биха могли да споделят мнение относно лечението с Атропин. Как се развиха при вас нещата? На колко години са децата ви? Колко време продължихте с лечението? Ще се радвам на всеки споделен опит.

# 112
Ние слагаме капки от септември миналата година, по препоръка на доц. Велева от Александровска болница. Синът ми е на 6 години и има късогледство -9. При него е доказано генетично заболяване на очите. Засега няма увеличение на диоптрите. Следим го на всеки 5-6 месеца.

# 113
Ние ги слагаме от 1г и 2-3м. На 6м имаше увеличение с 0,5 и докторката препоръча да вземем и специални стъкла. На контролата на 6м нямаше промяна в диоптъра. Следващия преглед е края на април/началото на май месец, но той казва, че вижда добре на дъската и според него даже по добре отколкото преди няколко месеца. Ще стане на 10г и е с диоптър 2,25 и 2,5. Но докторката предупреди, че сигурно ще ги слагаме много време, защото те през пубертета вдигали бързо диоптъра.

# 114
  • София, Манастирски ливади
Синът ми е почти на 16 г, с капки е от 2 години. Концентрацията при него е 0.05 %. За 9 месеца беше вдигнал 1 диоптър (до - 2.5) и тогава д-р Сурчев от клиника Пашев му назначи капките. От тогава няма увелипение. Следващия месец сме на преглед и беше споменал, че може би ще му ги спре вече.

# 115
Здравейте, ние започнахме да слагаме капки атропин 0.01%, но зениците стоят постоянно леко разширени на следващия ден. Kазаха ни, че капките се слагат с години, а навън все пак е слънчево. При вас също ли е така?

# 116
  • Варна
Нас лекарката изрично ни предупреди,  че ще е по-разширена, да не се притесняваме.

# 117
  • София, Манастирски ливади
Така е, да. Възможно е да има дразнене от слънцето. Може да ползва слънчеви очила или шапка с козирка.

# 118
  • Бургас
Ние слагаме 0,025 % разтвор  и също са леко разширени зениците. Казаха да ги слагаме по-рано вечер, а не непосредствено преди лягане. Има си дразнене от светлината определено и очилата ни за контрол на миопията ги взехме с допълнителни стъкла за слънцето, от магнитните.

# 119
Здравейте,
На моето момченце което е сега на 7г преди 5 месеца му назначиха капките с атропин 0,01% и сега на прегледа се установи, че е вдигнал диоптъра от -1 на -2,75 , което според мен е ужасно много. Отново ни коригираха рецептата за очила и продължаваме с капките , но аз съм много притеснена и се чудя от какво може да е този огромен скок, докторката каза, че не е нормално толкова много,  но понякога имало и такива скокове. Някой дали е имал подобен проблем ?

Общи условия

Активация на акаунт