НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 4

• 45 722
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Според моята теория истината е точно посредата. Никой от нас не е умрял, защото са му гладили дрехите, а и смятам че прекаленото втелясване и дезинфекция са причина за алергии при децата. Много мои познати развиха хипохондрия, мания за чистота и какво ли не покрай бебето и нищо от това не е полезно за никой. Живях със сестра ми, когато се родиха и двете и деца и нейния ритъм най ми се връзва. Сутрин проветряване , прахосмукачка , един парцал на праха, на детето чисти дрехи, сменени памперси, вечер къпане, мазило среден клас, шишетата се варят в обикновена тенджера с вряла вода и посетители с измити ръце.  Туй то според мен.  Не знам как ще съм, но и сега не се вманиачавам, предполагам че и после няма... То за нашата нервна система е по-добре да каляваме децата в не толкова стерилна среда Heart

# 571
  • София
иванамар, и това го има.
Има и друг вариант - и на бебето, и на възрастните дрехите да се перат с бебешкия прах. Доста хора процедират така.
ММ също работи на доста мръсно място, разбира се че няма да се перат дрешките на бебето с неговите работни. Аз така или иначе работните му дрехи ги пускам само тях и не ги смесвам с други.
По-скоро се има предвид пране заедно с дрехи, с които излизате навън...

Стерилизатора обаче ми се вижда напълно излишен. Не може ли шишетата просто да се киснат във вряла вода ? Thinking

# 572
  • София
Някой скоро беше написал - измиваш ги хубаво и ги накисваш във вряла вода от каната. За шишетата.

Иванамар, хубава подсещанка, че има и стъклени шишета, благодаря!

Аз също мисля че идеята да пера всичко с бебешки прах е добра. В крайна сметка бебето ще се гушка в мен, и има значение и моите дрехи с какво са изпрани.

# 573
rave , всеки сам си решава , как да си гледа детето и с какво и как да пере . Просто на мен не ми се струва нормално да изпера дрешките на бебето си с нашите . Като казвам , че се занимава мъжът ми със строителство нямам предвид , че е работник или майстор който пък се цапа с какви ли не материали . Но всеки ден обикаля по обектите с цивилни дрехи , дори и тях не бих позволила да се пуснат с дрехите на детето .
А относно това да си изперем нашите дрехи с бебешки препарат пак не съм сигурна , че е ок защото дрехите ни се цапат с различни неща , различна степен на замърсеност , не винахи биха се изпрали с бебешки препарат . Но това аи е лично мое мнение и не ангажирам никой с него , всеки сам да прецени за себе си кое е най-добре

# 574
  • София
ivanamar, в твоя случай много правилно планираш да ги переш отделно.
В никакъв случаи дрехи от строителната площадка не трябва да са в обсега на бебе. Има каменни нишки от изолациите, секви тегави, неизпираеми полимери по боите и какво ли още не, което не е ок за бебета.
Ние сме хоум-офисни мишки с ММ и можем да се перем заедно с бебешките, но пак няма да го направим заради песа.
Смятам да си държим домашните дрехи и тези за излизане в различни кошове и да ги перем отделно. Като домашните ще перем с бебешкия препарат, а останалите - с по-агресивен.
И като се приберем от някъде (пазар, разходка с куче и прочее, веднага сменяме).
Такъв ми е планът. Ще го обсъдя по-натам с ММ.

# 575
Ние вкъщи използваме натурален био препарат за пране и обмислям да ползвам него и за бебешките работи. Защо пък трябва да е "бебешки" препарат, малко се чудя дали не е маркетинг трик това. Същото и за препарата за съдове. Иначе предполагам в началото ще пера отделно, но нз до кога. Както и други момичета отбелязаха, все пак нали ще се гушкаме по цял ден с бебето, колко да отделяме дрехите...

# 576
Ние вкъщи използваме натурален био препарат за пране и обмислям да ползвам него и за бебешките работи. Защо пък трябва да е "бебешки" препарат, малко се чудя дали не е маркетинг трик това. Същото и за препарата за съдове. Иначе предполагам в началото ще пера отделно, но нз до кога. Както и други момичета отбелязаха, все пак нали ще се гушкаме по цял ден с бебето, колко да отделяме дрехите...

Защото бебешките препарати и тези за възрастни съдържат различни съставки и химикали . Даже и от Био препаратите има бебешки и такива за възрастни . По същата логика колко пък да са био 🙄
А относно това с гушкането ...ами едно е да си гушнеш детето , съвсем друго е да си изпереш гащите или панталоните заедно с неговите дрешки . Но пак казвам , всеки сам да си прецени , закони за това как и с какво да гледаш , переш и храниш детето си няма

# 577
Аз също мисля да пера отделно дрешките на бебка. Един отделен кош за нейните дрешки най-добре. Иначе гладене до 3-4месец,докато започне захранването. Прах за пране Тео Бебе,от касата преди 14години останах доволна и сега мисля пак с него да съм. Пералнята ни е Wirhpool, комбинирана със сушилня,още един плюс за мързеланките като мен Simple Smile

# 578
Никога нищо не съм прала на 90 градуса. Не съм имала толкова силно замърсени дрехи. Повечето по етикет е препоръчително да се перат на 40 градуса. Аз често перях за бързо бебешките дрехи и на ръка. Не ми се чакаше да се събира цяла пералня. Перях отделно с Бочко до 6-7 месец. После започнах да ги смесвам. Не съм гладила, откакто детето направи два месеца. Някак си все не ми достигаше време. Иначе, според мен е хубаво да се глади. Аз принципно рядко гладех и преди раждането.
Стерилизатор почти не съм ползвала, защото само кърмех и не съм ползвала шишета. Отначало изварявах някоя играчка, биберон докъм втори месец. Биберон ползвахме много малко. Той го изплюваше. Пък и аз му бях биберона. Заспиваше, докато го кърмех. Стерилизаторът е полезен за тези, които не кърмят. В противен случай не е от вещите от първа необходимост, да не кажа, че си може без него. Ние и шише с биберон не сме ползвали. Човекът си пропи направо от неразливаща се чаша. Вода не искаше да пие, а и нали и новата теория е, че на кърмени бебета не е нужна вода.

# 579
Здравейте, момичета-кокичета! 💝 Толкова отдавна не съм се включвала, че чак малко ме е срам. Как са коремчетата? Моето като седна в Поморие на балкона и опира в Бургас ( толкова е огромно). Човекът не спира да шава и ми разказва играта! Като поогледах коментарите виждам, че повечето вече сте много ориентирани, или готови за/с всичко. На кантар не съм се качвала вече цял месец и малко ме е страх, дали пък няма да му изкочат пружините като благоволя да го използвам... Аз си бременея на спокойствие и хич и не мисля нито за прахове за пране, нито за шишета, нито за нищо. Лежа на мантрата,, време има,, и накрая сигурно всичко ще правим при изтекли вече води.. 🤔😋😎. Да не говорим, че почти всичко съм забравила от баткото и каката, но ще си припомняю в движение. Та така от мен 💝❤️💖

# 580
Ще пера бебешките дрешки отделно просто от практична гледна точка - мъжът ми спортува редовно, аз след като се възстановя също смятам да продължа спорта - само от нас ще се събира пералния цяла, отделно на бебето съм поръчала памперси за многократна употреба и те ще се перат през ден, както и дрехите му и ще се събира цяла пералния. Иначе изобщо нямам скрупули да пера своите домашни дрехи и бельо с тези на бебето. Противник съм на отношението като към рохко яйце. За нас съм поръчала еко-ег, за бебето ще купувам прахове без ензими заради памперсите. Отделно за битова химия смятам да поръчам амуей за миене на съдове и може би още нещо, ще погледна какво предлагат, преди години ползвах и съм доволна.
Някой ме попита за глобулите - днес ще ги купя и ще кача снимка, че не схващам почерка на лекарката си.

# 581
  • София
дух акое. Удобно да споделиш на коя марка се спря и откъде поръча памперсите за многократна употреба?

# 582
Здравейте, момичета!
Има ли някоя от вас със СУЕ над 70 и как го коментира проследяващият ви лекар? Sad

# 583
  • София
Здравейте, момичета!
Има ли някоя от вас със СУЕ над 70? Sad

Доста е. Повтори изследването с CRP обаче, защото СУЕ-то не е надеждно при бременност и става все по-малко надеждно с напредването на бременността.
Това, че сега е 70 няма смисъл да се мисли и обсъжда без проверка на ЦРП, ПКК и т.н.

# 584
Здравейте, момичета!
Има ли някоя от вас със СУЕ над 70? Sad

Доста е. Повтори изследването с CRP обаче, защото СУЕ-то не е надеждно при бременност и става все по-малко надеждно с напредването на бременността.
Това, че сега е 70 няма смисъл да се мисли и обсъжда без проверка на ЦРП, ПКК и т.н.
CRP е в норма 2.4, останалите показатели ПКК също са в норми с изключение на Хемоглобин 112 (при долна 120) и хематокрит 0.331 (при долна 360) И все пак е доста високо. Приемам съдоразшуряващи Дузофарм и натаспин, чудя се дали може те да влияят.

Общи условия

Активация на акаунт