Сполучливи имитации на маркови парфюми - 34

• 76 480
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • Стара Загора
Малко със закъснение, но понеже ме помоли Кристалчето да се включа по въпроса с пробваните Амуажи и варианта на Giza Love Blossom. Тествах 4 от оригиналите, от които Мимозата в началото ми хареса, но след 2 часа стана абсолютен Carat на Картие, което директно ме спира да мисля за него. Не че е уау и съм го пожелала, но е хубав за почитателите на пролетни хладни парфюми. Love Tuberose не пръснах на кожа, защото имам такива туберози на Мадона, LR by Karolina Kurkova и Avon TTA Celebrate. За мен не е нещо ново и не ме заинтригува. Lilac love е красив аромат, пудрени пролетни цветя усетих, но честно да ви призная, в тези жеги явно не мога да разкрият красотата си и всички изчезнаха до 3 часа. Honour ме разочарова, не усетих нищо. Някакви бели цветя и толкова. Blossom Love е пудрен ирисов и варианта на Гиза е в пъти по-траен, поне когато го тествах. Върху мен беше близък като усещане до кубчетата на Нарцисо, но някак прашен. Като забравена кутия с бижута, посипана с прах на скрина на баба. С рози, мека ванилова база, малко кедър и виолетки. Не са така ярки обаче като при Инсоленс и стоеше близо до кожата. Приятелка си го взе и сподели, че е много траен при нея. Даде ми на следващия ден да се напръскам и като вървя след мен, ми каза 'ау, колко хубаво ухае - трябва да си го вземеш'. Купи си и на Сааб Ноар Абсолю ли беше, но няма още отзиви.

Ще се включа и за това, което си избрах от Гиза по-късно. 😍

Дописвам.... Някой тук препоръча Prada La Femme - жив и здрав да е! Разкошен портокалов цвят, много луксозен и красив! Напомня на спрения Avon TTA Absolute, но този е още по-хубав. Същата дама сподели и за Олимпея Аква. Ако нямах Уоманити и 150 парчета в шкафа, веднага щях да го отнеса. По-свеж и точно летен вариант на Тиери усетих. Womanity е доста по-наситен, а този е идеален за сега.
Долче Гардън също ми хареса, но не посмях да взема. Точно както оригинала. Знам че ще ми писне и се отказах. Много наситен аромат, със сигурност ще е и траен. А тяхната версия на Уоманити вече, ми се стори доста добра. Наситена и мнооого близка. Хареса ми за топлото Ever Bloom на Шисейдо, но имам много за летния сезон и не исках да се затрупвам.
Бих си взела Олимпеа Аква и евентуално да го разносвам в студеното Love Blossom. Засилих се и към Chance, обаче сякаш им мина времето на Шанелите или поне към момента не представляват интерес за мен. Нещо което от мирис ми допадна е Обувката на Ерера, но него дори в оригинал не съм го тествала. Предубедена съм, че е като Ла Вие и Си, които ненавиждам... Затова отказвам. Не знам защо ми се стори хубав, тъмен и сладкосочен. Simple Smile

Другите 2, които си избрах - Манифесто и Цветната бомба, са ми за зимата. Обаче толкова ми харесва Бомбата, че онзи ден си я носих. На сладко от много вкусни и ароматни череши ухае. Плътен, сочен и сладък. Намирам го за близък до МЧР, но липсва тръпчивата нотка от бадема. Имам виалче от оригинала и смятам, че на Гиза им е чудесна.

Манифесто е от този тип, но все още не съм го разносвала. Simple Smile

Много исках Ле парфюм на Ели Сааб, но както оригинала, и този не мисля че има шлейф. Един от най-стилните и женствен цветни аромати, но плътен и не излъчва сила. Затова не посмях да взема.

Не знам жената как ни изтърпя, поне 30 мин стояхме и пробвахме, но то има такъв избор.... направо се чувствах като парфюмерист, който създава поредното творение. Blush

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 16:54 от iv4enceto_91

# 451
Парфюмите на Сан Сиро са уникални като трайност при мен.
Поръчвам ги от тук: https://sansiro-bg.com

# 452
Скрит текст:
Тествах 4 от оригиналите, от които Мимозата в началото ми хареса, но след 2 часа стана абсолютен Carat на Картие, което директно ме спира да мисля за него. Не че е уау и съм го пожелала, но е хубав за почитателите на пролетни хладни парфюми. Love Tuberose не пръснах на кожа, защото имам такива туберози на Мадона, LR by Karolina Kurkova и Avon TTA Celebrate. За мен не е нещо ново и не ме заинтригува. Lilac love е красив аромат, пудрени пролетни цветя усетих, но честно да ви призная, в тези жеги явно не мога да разкрият красотата си и всички изчезнаха до 3 часа. Honour ме разочарова, не усетих нищо. Някакви бели цветя и толкова. Blossom Love е пудрен ирисов и варианта на Гиза е в пъти по-траен, поне когато го тествах. Върху мен беше близък като усещане до кубчетата на Нарцисо, но някак прашен. Като забравена кутия с бижута, посипана с прах на скрина на баба. С рози, мека ванилова база, малко кедър и виолетки. Не са така ярки обаче като при Инсоленс и стоеше близо до кожата. Приятелка си го взе и сподели, че е много траен при нея. Даде ми на следващия ден да се напръскам и като вървя след мен, ми каза 'ау, колко хубаво ухае - трябва да си го вземеш'. Купи си и на Сааб Ноар Абсолю ли беше, но няма още отзиви.

Ще се включа и за това, което си избрах от Гиза по-късно. 😍

Дописвам.... Някой тук препоръча Prada La Femme - жив и здрав да е! Разкошен портокалов цвят, много луксозен и красив! Напомня на спрения Avon TTA Absolute, но този е още по-хубав. Същата дама сподели и за Олимпея Аква. Ако нямах Уоманити и 150 парчета в шкафа, веднага щях да го отнеса. По-свеж и точно летен вариант на Тиери усетих. Womanity е доста по-наситен, а този е идеален за сега.
Долче Гардън също ми хареса, но не посмях да взема. Точно както оригинала. Знам че ще ми писне и се отказах. Много наситен аромат, със сигурност ще е и траен. А тяхната версия на Уоманити вече, ми се стори доста добра. Наситена и мнооого близка. Хареса ми за топлото Ever Bloom на Шисейдо, но имам много за летния сезон и не исках да се затрупвам.
Бих си взела Олимпеа Аква и евентуално да го разносвам в студеното Love Blossom. Засилих се и към Chance, обаче сякаш им мина времето на Шанелите или поне към момента не представляват интерес за мен. Нещо което от мирис ми допадна е Обувката на Ерера, но него дори в оригинал не съм го тествала. Предубедена съм, че е като Ла Вие и Си, които ненавиждам... Затова отказвам. Не знам защо ми се стори хубав, тъмен и сладкосочен. Simple Smile

Другите 2, които си избрах - Манифесто и Цветната бомба, са ми за зимата. Обаче толкова ми харесва Бомбата, че онзи ден си я носих. На сладко от много вкусни и ароматни череши ухае. Плътен, сочен и сладък. Намирам го за близък до МЧР, но липсва тръпчивата нотка от бадема. Имам виалче от оригинала и смятам, че на Гиза им е чудесна.

Манифесто е от този тип, но все още не съм го разносвала. Simple Smile

Много исках Ле парфюм на Ели Сааб, но както оригинала, и този не мисля че има шлейф. Един от най-стилните и женствен цветни аромати, но плътен и не излъчва сила. Затова не посмях да взема.

Не знам жената как ни изтърпя, поне 30 мин стояхме и пробвахме, но то има такъв избор.... направо се чувствах като парфюмерист, който създава поредното творение. Blush
Не можах да разбера за коя фирма, произвеждаща имитации става въпрос?!

# 453
# 454
Бих препоръчала Dolce & Gabbana Velvet Love.В момента съм с него и въпреки,че рядко повтарям парфюми,съм си обещала винаги да имам такъв за по-специални случаи Simple Smile

# 455
А дали във веригата Гален в София се продават тези парфюми?
За Хасково знам, че не във всяка се предлагат. Ще потърся информация утре и ще върна отговор.

# 456
Момичета,някой ползвал ли е парфюм като ароматизатор за стая-ако го пресипя в подходящо стъклено бутилче и му сложа пръчици??...имам доста аромати,които са ми омръзнали,но биха се вписали като ароматизатори за някои помещения:)))
Например Авентус,Ерме еликсира и Шанс тендре на Заг много ми харесват,но вече са ми омръзнали,а имам бая количества:))

# 457
  • София
Аз правя така - слагам камъчета и мидички в стъклен съд и ги пръскам като се сетя.
Или става и с потпури - сухи цветя, листа, клонки от магазина. Те имат аромат, но като изветрее, подновявам с нещо подобно.

# 458
Скрит текст:
Момичета,някой ползвал ли е парфюм като ароматизатор за стая-ако го пресипя в подходящо стъклено бутилче и му сложа пръчици??...имам доста аромати,които са ми омръзнали,но биха се вписали като ароматизатори за някои помещения:)))
Например Авентус,Ерме еликсира и Шанс тендре на Заг много ми харесват,но вече са ми омръзнали,а имам бая количества:))
Принципа може да сработи, защо не? Simple Smile Идеята е чудесна ! А защо първо не опиташ да ги пуснеш в темата за размени на имитационна парфюмерия?
Ето ти линка:
https://www.bg-mamma.com/?topic=878913

# 459
Момичета, бихте ли споделили впечатления за Elie Saab le Parfum на Заг? Благодаря.

# 460
Solar_fields,честно не ми се занимава ,облагодетелстват се родата често при чистките:))))...

# 461
  • София
Днес бях в Парфен в Кауфланд. Положението е същата трагедия. Имат само стари и популярни сладки неща, които аз не искам! Бях приготвила списък с 15 номера, от които имаха 1.
Едно!

# 462
Отдавна не бях посагала към Рефан и е имало защо! Трайност 2 часа, на моята кожа, на която смело, мога да твърдя, че дори и спрей за тяло се задържа толкова. Armani because it's you беше един от изборите ми и е много слабо представяне. Днес ще поръчвам Заг, видяло се е.

# 463
Рефан са трайни при мен, но само когато са с двойни капки.

# 464
При мен е трайна Рефанската Венеция. Но също е с капки. Много си я харесвам. Оказа се моя парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт