Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 70 912
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
За Агнес - на 42 год съм, започнах от него и след това ХД, препоръчвани от Денис. Не знам дали е от Агнес, но сякаш имах топли вълни, когато го приемах. Три пъти го приемах с прекъсвания - първият път не го заподозрях, втория път реших, че може би са от него, но на третия път бях сигурна и смятам повече да не си правя експерименти с него. Би трябвало да помага, но при мен сякаш не е така. Има ли и други с това оплакване от Агнес?
Хм, интересно. И аз имам такива наблюдения.
Аз приемам Витекс, мисля, че е същото.
Първият път го пих три месеца и точно в края на третия месец имах такива симптоми. За пръв път ги изпитах, на същата възраст съм. Цяло лято не го приемах и отшумяха, но не се замислих тогава.
Септември го започнах отново, ето вече три месеца минаха и от миналата седмица се върнаха топлите вълни.
Аз също не го отдадох на тази добавка, но имах едно наум, сега още повече.

Ще ми бъде любопитно да прочета и други мнения.

# 346
Денис, може ли препоръка за Ашваганда и Кордицепс?

# 347
Затруднявам се да приемам нужната ми доза протеини на ден. Искам да включа подходящ за бременни протеин на прах. Един от тези двата дали е удачен?
Solgar Whey to go
Или
Pulsin natural pea protein
Ако не, може ли препоръка за такъв, който става за бременни? Благодаря!

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 21:22 от Макарон

# 348
Искам да споделя, ако някоя от вас е с по-оскъден цикъл и преди време е имала СПКЯ. Освен всеки ден по 1 час ходене или тренировки, нормализирах цикъла си с прием на витамини Б-комплекс (Допелхерц - по 1 на ден) , пия ги от повече от година и почти всеки месец ми идва на 28-ми ден. Още на третият месец МЦ се нормализира и видях разликата. Дано съм полезна на който мога. Преди това съм предизвиквала цикъл със силен чай от магданоз, защото лекарства не пия, според мен са вредни и всичко може да се поправи с витамини и начин на живот.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 10:58 от Katia99999

# 349
  • София
Денис, може ли препоръка за Ашваганда и Кордицепс?
Не следя какво се предлага в БГ. Избери си нещо и ми го покажи... ако искаш

Затруднявам се да приемам нужната ми доза протеини на ден. Искам да включа подходящ за бременни протеин на
Скрит текст:
прах. Един от тези двата дали е удачен?
Solgar Whey to go
Или
Pulsin natural pea protein
Ако не, може ли препоръка за такъв, който става за бременни? Благодаря!
На Solgar е по-добър избор.
Граховият, а и всички растителни протеини не са *пълноценни, а освен това са  богати на фитоестроген.
*т.е. не съдържат всички АК, за да може да се осъществи правилен (или изобщо някакъв) синтез на колаген/протеин в тялото.

Добавка протеин е много общо понятие - много е важен типа протеин, структурата му -технологията на производство, кач-вото, чистотата, филтрирането, предназначението му - дали е с висок % протеин и какво е кол-вото мазнини и въглехидрати в него  и т.н. От протеин до протеин има голяма разлика - има такива, които са дори вредни и опасни за организма и е по-добре, дори да не се приемат.
Не се подвеждайте по шарени опаковки/кутии и т.н., проучвайте производителите - от къде доставят суровините си ( някои купуват пудрите на едро, незнайно откъде - Китай и т,н,.  и само ги опаковат, постоянно сменят доставчици и т.н.) дали имат сертификати за кач-во , дали правят периодично тестове за чистота на отделните партиди и т.н.
Както с повечето добавки ( хранителни, спортни и т.н.) - дори и да приемате нещо приятно на вкус, то може да е изключително опасно. Някои поражения върху организма не се усещат с месеци и години - при прием на нещо вредно.
Правят се много измами с хранителни и спортни добавки - бъдете изключително внимателни какво и откъде го купувате, особено когато правите опити за зачеване или вече износвате дълго очакваното си бебе ... или кърмите.
Бременността и кърменето са периоди, през които, много често, дори постоянно има някакви неразположения - нервност, гадене, повръщане, безсъние или сънливост, уртикарии, дерматит или други проблеми с кожата ... дали обаче това е от бременността или от някоя добавка, няма как да разберете.
За хранителните добавки - четете етикетите, проверявайте формите и дозите.
Формата на даден витамин или минерал, може да е повече вредна отколкото полезна.
Ако даден продукт, съдържа нещо опасно/вредно/токсично - през плацента то достига и до бебето... 

Ако не знаете, не можете да се ориентирате - питайте. Никой не е длъжен да знае тези неща, така че не се притеснявайте от въпросите си.
Желателно е, каквото и да приемате, дори и да не помага, поне да не вреди.
При бременност - липсата на даден витамин, минерал, АК, ЕМК... оказва влияе на правилното психо-соматично развитие на бебето, но и неправилната форма и доза - също.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 07:55 от denis.

# 350
Здравейте да ви питам дали някой има опит или ги пие, тези добавки за по лесно забременяване с мъжът ми имаме вече едно детенце и почти година правим опити за второ, аз съм на 33г. а мъжът ми на 35г. пием от скоро 10 дни.[/img]

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 10:06 от Nanii

# 351
Привет, Денис!
Днес пуснах контроли - би ли погледнала резултатите? ТСХ може и да е по-добре, но съм го свалила от 3.9 на 2.2 за 45 дни. В12 мисля че е ок, но фолиевата и вит.Д ми се струват ниски - приемам по 2 капки Вигантол всеки ден, но явно не е достатъчно. На колко би било добре да увелича?

# 352
  • София
Привет, Денис!
Днес пуснах контроли - би ли погледнала резултатите? ТСХ може и да е по-добре, но съм го свалила от 3.9 на 2.2 за 45 дни. В12 мисля че е ок, но фолиевата и вит.Д ми се струват ниски - приемам по 2 капки Вигантол всеки ден, но явно не е достатъчно. На колко би било добре да увелича?

Здравей!
Да, вит. Д е нисък - трябва да е 60-70 ng/ml.
Дозата ти е ниска - до 2000 се водят поддържащи дози, т.е. с тях трудно се попълват дефицити.
От 3,9 на 2.2 ТСХ си е супер постижение, но следи и Т3 и Т4...Т3 ти е най-важен - това е активния хормон, с ползи за тялото , докато ТСХ е само коректив (грубо казано).
За вит. Д - напр. 4-5000МЕ ... след 2 месеца прием, 10 дни почивка - контрола.
Може да включиш и  вит. К (МК-7 форма) - (80-120мкг)
- приемат се след по-мазно хранене

# 353
Привет, Денис!

Здравей!
Да, вит. Д е нисък - трябва да е 60-70 ng/ml.
Дозата ти е ниска - до 2000 се водят поддържащи дози, т.е. с тях трудно се попълват дефицити.
От 3,9 на 2.2 ТСХ си е супер постижение, но следи и Т3 и Т4...Т3 ти е най-важен - това е активния хормон, с ползи за тялото , докато ТСХ е само коректив (грубо казано).
За вит. Д - напр. 4-5000МЕ ... след 2 месеца прием, 10 дни почивка - контрола.
Може да включиш и  вит. К (МК-7 форма) - (80-120мкг)
- приемат се след по-мазно хранене
Много благодаря, Денис!
Друг път пускам и Т3 и Т4, но този път ендокринологът каза само ТСХ да проверя, защото от един месец приемам и ОК за 3 месеца за регулиране хормони, цикъл и киста и заради тях хормоните на ЩЖ няма да много верни.. като приключа курса на лечение ще пусна пак и трите за ЩЖ.

# 354
Денис,
може ли схема на прием на вит. Е от 200 IU?
Благодаря Heart

# 355
  • София
Денис,
може ли схема на прием на вит. Е от 200 IU?
Благодаря Heart
400IU/дневно
... или 2х200IU, след хранене, от М до М

# 356
Здравей Денис,  може ли да започна Витекс  седмия ден от цикъла или да изчакам другия месец ? Целта ми е удължаване на ЛФ и забременяване.  Благодаря!

# 357
Здравей, denis, миналия месец започнах с някои от добавките, препоръчани в темата от теб, за повишаване на качеството на яйцеклетките като Ubiquinol, Omega 3, Vitamin D, цинк, магнезий и смятах този месец да добавя още. За щастие и изненада се оказах бременна, въпреки НЯР Simple Smile И сега се чудя с кои от тези добавки мога да продължавам?
Исках да те попитам и какво мислиш за Биозин Мама и Pregnacare? Бяха ми предписани от гинеколог, но се чудя дали са достатъчно добри? Например аз пия метилирана фолиева киселина (за всеки случай, нямам направено изследване дали я усвоявам), а предполагам не е ок да взимам и двете?
Блгаодаря ти предварително за отговора!

# 358
  • София
Здравей Денис,  може ли да започна Витекс  седмия ден от цикъла или да изчакам другия месец ? Целта ми е удължаване на ЛФ и забременяване.  Благодаря!
Здравей!
За моженето можеш, но той не влияе много на ЛФ - влияе на ЛХ, ФСХ и Пролактина, ако там има някакви отклонения.
За ЛФ е по-добре Див ямс ( ако искаш да е някаква билка/растение ... корен) - приема се от О. до М.

Здравей, denis, миналия месец започнах с някои от добавките, препоръчани в темата от теб, за повишаване на
Скрит текст:
качеството на яйцеклетките като Ubiquinol, Omega 3, Vitamin D, цинк, магнезий и смятах този месец да добавя още. За щастие и изненада се оказах бременна, въпреки НЯР Simple Smile И сега се чудя с кои от тези добавки мога да продължавам?
Исках да те попитам и какво мислиш за Биозин Мама и Pregnacare? Бяха ми предписани от гинеколог, но се чудя дали са достатъчно добри? Например аз пия метилирана фолиева киселина (за всеки случай, нямам направено изследване дали я усвоявам), а предполагам не е ок да взимам и двете?
Блгаодаря ти предварително за отговора!
Здравей!
Много се радвам Hug
Пожелавам ти лека, спокойна и безпроблемна бременност.

При бременност могат да се приемат само Омега 3 ( вече трябва да е с повече DHA или само DHA), ФК, магнезий, ПроБ, Коластра, МВ за бременни ... и добавките, които приемаш, ако имаш дефицит.
Биозин-а е хубав продукт - Лактоферин ( съставка на Коластрата)
Pregnacare за мен не е хубав продукт.
Няма значение дали имаш или не генетична мутация, трябва да приемаш метилирана форма на ФК - напр. Неофолик Мета.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 13:56 от denis.

# 359
denis здравей, от две седмици с моя мъж пием тези добавки имаме едно детенце, но вече година правим опити и не става за второ детенце, и решихме да пием тези добавки,  не са ни препоръчани от лекар, дали са добри. Благодаря предварително!!!

Общи условия

Активация на акаунт