Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли жени на 40+ години, които са забременели естествено след прием на добавки? Ако да, кои от тях са им помогнали най-много?
Какво мислите за маслото от вечерна иглика? Мога ли да го използвам самостоятелно или е по-добре да бъде предписано от специалист?
Трябва ли да се прави пауза между курсовете на фолиева киселина, приемана преди забременяване, или може да се приема непрекъснато без прекъсване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли жени на 40+ години, които са забременели естествено след прием на добавки? Ако да, кои от тях са им помогнали най-много?
Форумът съдържа множество дискусии от жени на 40+ години, които споделят своя опит с приемането на добавки за подпомагане на забременяването. Някои от най-често споменаваните добавки, които са им помогнали, включват витамини като фолиева киселина, витамин D, Омега 3, витамини от група B, магнезий и масло от вечерна иглика. Важно е да се отбележи обаче, че ефектът на добавките може да варира в зависимост от индивидуалните нужди на организма и е препоръчително да се консултирате с лекар преди започване на прием.
-
Какво мислите за маслото от вечерна иглика? Мога ли да го използвам самостоятелно или е по-добре да бъде предписано от специалист?
Маслото от вечерна иглика е известно със своите положителни ефекти върху репродуктивната система и хормоналния баланс. Може да се използва както за външно, така и за вътрешно приложение. Въпреки това, преди да започнете приема на масло от вечерна иглика или на всякакви други добавки, е препоръчително да се консултирате със специалист, за да получите персонализирано медицинско съветване.
-
Трябва ли да се прави пауза между курсовете на фолиева киселина, приемана преди забременяване, или може да се приема непрекъснато без прекъсване?
Обикновено не е необходимо да правите паузи между курсовете на фолиева киселина, приемана преди забременяване. Препоръчително е да се приема редовно както преди, така и по време на бременност за намаляване на риска от дефекти в развитието на нервната система при бебето. Въпреки това винаги се препоръчва да се консултирате с лекар за персонализирани съвети относно приема на фолиева киселина.
-
Може ли Деннис да получи малко помощ? Колко инжекции B12 са необходими и дали е добър продукт?
-
Как мога да подобря качеството на яйцеклетките си, като приемам добавки? Трябва ли да ги приемам на празен стомах или с храна?

На 33г съм и имам аденомиоза с доста обилен цикал. Докторката ми изписа Дуфастон, каза, че като цяло трябва постоянно да си го пия. От него кръвотечението се нормализира, което е ок, защото иначе получавах желязодефицитна анемия. Сега док. ми каза да пия Дуфастона през месец за да не се натоварвам. Очаквах, че и през месеца, в който не го пия нещата ще са ок, но явно не... пак получавам силно кръвотечение. Освен всичко от както започнах този Дуфастон, започнах да имам доста силни болки ниско долу. Намислила съм да пробвам Агнес, четох много за него, но виждам, че повечето го използват за нередовен цикъл и т.н., но дали регулира и кръвотечението? Има ли проблем да пия Агнес, след като съм пила Дуфастон скоро? Ииии въобще някоя от вас има ли опит с Аденомиозата и подобна ситуация? Май много въпроси станаха, но ще съм благодарна на всеки отзовал се