Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 70 724
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте Денис😊. Каква доза селен и цинк са необходими за прием с цел предстоящ инвитро опит? И по време на опита трябва ли да се спират? Предварително ти благодаря 🤗

# 121
  • София
Здравейте Денис😊. Каква доза селен и цинк са необходими за прием с цел предстоящ инвитро опит? И по време на опита трябва ли да се спират? Предварително ти благодаря 🤗
Здравей!
Най-общо:
- за мъже: селен 200мкг, цинк 50мг
- жени: селен 100 до 200мкг, цинк 30мг
Добре е да се пускат контроли, за корекция на дозите.
Приемат се до трансфер.

# 122
Здравей!
Най-общо:
Приемат се до трансфер.

Много благодаря за бързия отговор. Тази добавка ок ли е според теб
https://vitashop.bg/multivitamini-i-minerali/243-selen-200mcg-90-tabletki.html

# 123
  • София
Скрит текст:
Здравей!
Най-общо:
Приемат се до трансфер.

Много благодаря за бързия отговор. Тази добавка ок ли е според теб
https://vitashop.bg/multivitamini-i-minerali/243-selen-200mcg-90-tabletki.html
Става

# 124
Денис, във връзка с хипофункция на ЩЖ, ендокринолога ми изписа този протеин - https://remedium.bg/biogame-isomilk-100-mlechen-protein-za-natru … h250-grama-8327/p

Въпреки приема на л-тироксин, витамини и минерали, т4 се покачва, но т3 е на долна граница (след като в началото се покачваше доста добре). Но пък имам спад в килограмите. Според лекаря имам повишена чревна пропускливост. В тази връзка ми изписа протеина.

Какво ти е мнението за него, до сега не съм пила добавка протеин (само колаген 1 и 3, а сега колаген 2)?

# 125
  • София
Денис, във връзка с хипофункция на ЩЖ, ендокринолога ми изписа този протеин - https://remedium.bg/biogame-isomilk-100-mlechen-protein-za-natru … h250-grama-8327/p

Въпреки приема на л-тироксин, витамини и минерали, т4 се покачва, но т3 е на долна граница (след като в началото се покачваше доста добре). Но пък имам спад в килограмите. Според лекаря имам повишена чревна пропускливост. В тази връзка ми изписа протеина.

Какво ти е мнението за него, до сега не съм пила добавка протеин (само колаген 1 и 3, а сега колаген 2)?
Лично аз, не съм фен на марката ( тя е БГ и внася суровините си от чужбина ... незнайно откъде - тук само пакетират/насипват ). Нашите лекари, получават някакви облаги за това ( както е и с други марки и продукти, които промотират).
Лично аз, съм говорила много пъти с представители на фирмата и съм била много изненадана, че не са наясно с продуктите си ( а се представят за продуктови мениджъри ... напр. за разлика от тези на Актавис - изкл. удоволствие е да говори с тях човек, много искрени и отговарят на всички въпроси - вкл. и за суровините на продуктите)
Та, конкретно за този продукт:
 - посочили са, че съдържа:
Млечен протеин – 40.4 g
Суроватъчен протеин – 9.9 g
Суроватъчният ( получава се от суроватка, млечен продукт) е хубав, добре, но това Млечен протеин, за мен е някаква уловка - може да е и мляко на прах ... може да е и казеин ( вид протеин, което не е много добре, ... особено, ако има човек проблем с червата).

Добавката протеин е хубаво нещо, стига да е добро кач-во и да е чист, с много ползи за цялото тяло, вкл. и за репр. функция и бременността ( за растежа и развитието на бебчо)... но, трябва да се внимава с избора, защото се предлагат много ментета ( разгледай стортните форуми, а и тук в спортните теми - излизат мнения, подкрепени често и с някакви доказателства).
Дори за протеина  Прегнако ( предлага се от 2017г.), за бременни и кърмачки ( пак БГ- фирма , предлаган от лекари, дори и репр. специалисти), който дори не е и млечен .... както и да е.
Някой просто много бързо намери нишата при бременните. Simple Smile

# 126
Здравей Денис,
Имам бърз въпрос относно изследване на няколко витамина. Става въпрос за Б12, фолиева киселина, магнезий и витамин Д. Знам че е добре поне 10 дни да не се приемат преди изследването, но се притеснявам да спирам приема понеже правим опити за бебенце в момента. Какво би ме посъветвала? Изследването не е назначено от лекар, но понеже от доста време пия разни добавки искам да проверя какво е положението.

# 127
Аз имам проблем с витамин Д. На 31.07 ми беше 16,3 при норма от 32 до 80. Цял месец се пекох на слънце, пих Вигантол по 5 капки на ден и днес резултата е 17,2. Аз ли бъркам нещо, самия Вигантол ли не е качествен продукт? Приемам го сутрин след закуска

# 128
inska_maslinka, по принцип при дефицит се вдигат по-трудно витамините. На мен Д ми отне 4 месеца да го вкарам в норма. Каквото и да правех все се вдигаше с по 8 единици на месец. Пробвах едновременно спрей и капки и победих дефицита. Може и самият вигантол да не се усвоява добре от вашият организъм и да е необходим друг продукт. Успех!

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 19:15 от Jessito*

# 129
Аз имам проблем с витамин Д. На 31.07 ми беше 16,3 при норма от 32 до 80. Цял месец се пекох на слънце, пих Вигантол по 5 капки на ден и днес резултата е 17,2. Аз ли бъркам нещо, самия Вигантол ли не е качествен продукт? Приемам го сутрин след закуска

Според тази таблица, ако приемем че си около 15, значи ти трябват поне 6000IU за да стигнеш ниво от 40, което е пак към долния лимит. Ако не се лъжа, вигантола в една капка е 500IU. Ти се вземала по 5, което е 2500IU. Вероятно трябва да вземаш над 10 капки за да наваксаш дефицит. Да не казвам и повече за да си с опитмални нива.

# 130
Денис, здравей! Отново с въпрос Blush

Мисля да взема глутамин, за стомашно-чревния тракт. Разглеждах продукти, спрях се на тези двата примерно:

https://biomall.bg/micronized-l-glutamine-mikroniziran-glutamin- … ;description=true

https://vitamin4e.com/product/now-foods-l-glutamine-double-stren … -mg-120-capsules/

Как трябва да се приема и в какви дози? И подходящ ли е при ИР и хипофункция на ЩЖ?

Благодаря ти! Flowers Hibiscus

# 131
Може ли препоръка за добре зареден бг сайт за добавки?

# 132
  • Бургас
Може ли препоръка за добре зареден бг сайт за добавки?

Според мен от българските  ревита.бг.Имат и безплатана доставка дори едно нещо да поръчаш.

# 133
Здравейте, аз не за забременяване а за баба ми. Тя е с много ниски нива на вит д 10 и др и предписа капки, но като чета тук пишете че е добре да се пие и вит К и калций. Доктора не ни е казал да го изследваме-  може ли мнение, благодаря

# 134
  • София
Здравейте, аз не за забременяване а за баба ми. Тя е с много ниски нива на вит д 10 и др и предписа капки, но като чета тук пишете че е добре да се пие и вит К и калций. Доктора не ни е казал да го изследваме-  може ли мнение, благодаря
Здравей!
Колко са ниски нивата на вит. Д?! Дай да ги видя, заедно с дименсията и рефер. граници.
Когато са много ниски нивата на вит. Д, от костите се дърпа калций ( остеопороза и т.н.), и този калций, започва да се отлага в меките тъкани, кръвоносните съдове, сърце, бъбреци, дори мозъка ( калцират или като калцификати).
Вит. К - държи калция в костите или го насочва към костите и пречи да се отлага където не трябва.
При много ниски нива на вит. Д и риск от дефицит на калций, е добре да се приемат калциеви формули ( не само калций), които съдържат всичко необходимо за правилния калциев метаболизъм.

Общи условия

Активация на акаунт