Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 68 392
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Здравей, Денис,

Може ли препоръка какво и как да приемам, за да достигна оптимални нива, тъй като планирам /надявам се и се моля/ бременност.

От година и 4 месеца приемам по 10-20 капки вигантол 1 път в седмицата (бях с дефицит, но мислех, че са толкова време ще съм успяла да вдигна доста вит. Д, уви...)

Фолиева приемам по 1 хапче Неофолик Мета, за да съм с тези нива сега, трябва ли да го вдигна?

Не знам има ли отношение към витамините, но и ТСХ ми се е вдигнало на 6.1, въпреки че приемам 25мг еутирокс и бях свалила до 2.2, но сега ще вдигна дозата двойно.

# 571
  • София
Здравейте, Денис и момичета,
Попаднах на тази добавка и ми се стори интересна. До колкото съм научила от Денис май май съдържа повечето съставки в опитимални дози.
Ако се окаже, че е подходяща ще е хубаво да свърши работа на някоя от вас при нужда Simple Smile
https://revita.bg/shop/%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D0%B2%D0% … -Ce68bbdAXuzGugH8
Доста скъпа за това, което предлага.
Като състав - горе-долу, но дозите са ниски(Инозитол 50мг ... къде са 4000мг?!) за да повлияят репр. функция.
Много е важно и как се приемат - не може да се приема Ресвератрол, NAC, Л-Карнитин с омега 3.
Не може и Ресвератрол с NAC ... то може, но няма да има никакъв ефект Simple Smile ... освен, ако не ви действа като плацебо.

Здравей, Денис,
Скрит текст:
Може ли препоръка какво и как да приемам, за да достигна оптимални нива, тъй като планирам /надявам се и се моля/ бременност.

От година и 4 месеца приемам по 10-20 капки вигантол 1 път в седмицата (бях с дефицит, но мислех, че са толкова време ще съм успяла да вдигна доста вит. Д, уви...)

Фолиева приемам по 1 хапче Неофолик Мета, за да съм с тези нива сега, трябва ли да го вдигна?

Не знам има ли отношение към витамините, но и ТСХ ми се е вдигнало на 6.1, въпреки че приемам 25мг еутирокс и бях свалила до 2.2, но сега ще вдигна дозата двойно.
Здравей!
Дозата вит. Д е ниска и затова не успяваш толкова дълго време да повишиш нивата до оптималните.
20 капки са 10 000МЕ или приемала си по 1400МЕ а това се води поддържаща доза ( от 1000 до 2000МЕ/дн.)
Приемай по-висока доза(4-5000/дн.), докато повишиш нивата и след това, поддържаща доза.
Високите еднократни дози не са полезни за костната с-ма, приемай вит. Д всеки ден, но в по-ниски дози.
В12 трябва да е на горна граница - доза около 1000мкг/дн за 2 месеца, след това поне 30 дни почивка - контрола.
Провери си нивата на В6 и хомоцистеина ( той носи риск при бременност)
ФК може да е малко по-висока.

# 572
  • Варна
Здравей Денис,
Можеш ли да ми кажеш какво мислиш за този продукт?
https://remedium.bg/natural-factors-multi-probiotik-za-zheni-s-c … -kapsuli-132914/p
Бременна съм, боря се с бактериална вагиноза и липса на лактобацили (извинявам се, ако вече е коментиран този продукт и съм го пропуснала Simple Smile)

# 573
  • София
Здравей Денис,
Можеш ли да ми кажеш какво мислиш за този продукт?
https://remedium.bg/natural-factors-multi-probiotik-za-zheni-s-c … -kapsuli-132914/p
Бременна съм, боря се с бактериална вагиноза и липса на лактобацили (извинявам се, ако вече е коментиран този продукт и съм го пропуснала Simple Smile)
Здравей!
Този ПроБ е много хубав.
За максимален ефект е добре да се приема вечер, 3-4 часа след по-лека вечеря ( да е почти на гладно), с вода.

# 574
denis. , здравей!

Започнах да пия Иногинол х2 на ден.  1 таблетка съдържа 200μg фолиева киселина и вит. D3 10μg.  Преди да почна иногинола пиех неофолик/ 400 μg и добавка на GNC калций+D3 10μg. Предвид, че се съдържат и в иногинола и един месец ще приемам по 2 таблетки на ден, ок ли е че спрях неофолика и другата добавка с D3? Реших, че може да предобря манджата... Smiley
Когато мина на 1 таблетка иногинол обаче, дозата на фолиевата к-на ще падне. Тогава мога ли да включа пак неофолика?  Не съм бременна за протокола.

Благодаря ти.

# 575
  • София
denis. , здравей!

Започнах да пия Иногинол х2 на ден.  1 таблетка съдържа 200μg фолиева киселина и вит. D3 10μg.  Преди да почна иногинола пиех неофолик/ 400 μg и добавка на GNC калций+D3 10μg. Предвид, че се съдържат и в иногинола и един месец ще приемам по 2 таблетки на ден, ок ли е че спрях неофолика и другата добавка с D3? Реших, че може да предобря манджата... Smiley
Когато мина на 1 таблетка иногинол обаче, дозата на фолиевата к-на ще падне. Тогава мога ли да включа пак неофолика?  Не съм бременна за протокола.

Благодаря ти.
Нищо не разбрах.
Инозитол - дозата трябва да е 2х2000мг.
Вит. Д - ако не си проверявала за дефицит - трябва да приемаш 1 до 2000МЕ/дн.... 10μg са 400МЕ ( бебешка доза)
ФК - 0,4мг/дн. (или 400 μg) ... не е проблем ако приемаш и до 800μg ... добре е да следиш серумните нива ( на ФК и вит.Д - за да приемаш оптимални за теб дози).
Калций - ако не е назначен от лекар е добре да се приема по схема от вида: 10 дни прием-10 почивка.

# 576
  • София
Denis, а хубав колаген тип 1,3 ,който мога да закупя от България,можеш ли да ми препоръчаш?

# 577
denis. ,
кога е правилно да пия Омега 3 и Убикуинол - на обед след храна/когато пия витамините/ или вечер след храна ?

Изследвах вит.Д и показа 26,10ng/ml при 20-100ng/ml оптимално ниво.
Колко впръсквания от този да прилагам за да достигна горно ниво или средно да гоня ?
Благодаря !
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 23:12 от donatellla

# 578
  • София
Denis, а хубав колаген тип 1,3 ,който мога да закупя от България,можеш ли да ми препоръчаш?
Не мога да помогна, не следя какво се предлага в БГ.
Ако искаш ти си избери и ми го покажи.

denis. ,
кога е правилно да пия Омега 3 и Убикуинол - на обед след храна/когато пия витамините/ или вечер след храна ?

Изследвах вит.Д и показа 26,10ng/ml при 20-100ng/ml оптимално ниво.
Колко впръсквания от този да прилагам за да достигна горно ниво или средно да гоня ?
Благодаря !
Скрит текст:
Сутрин или на обяд, защото СoQ10 дава енергия ... да се възползваш от нея. Ако е вечер, може да се отрази на съня, но ако нямаш проблем с това - може  да ги приемаш и вечер.
 Д3 -  1 Spray е 1000 IU ... за да достигнеш оптимални нива, 60-70 ng/ml, трябва да приемаш по 7-8 спрея/дн., поне.
След 1 месец, правиш почивка 10-на дни и пускаш контрола.

# 579
  • София
Този примерно става ли?
https://healthstore.bg/now-collagen-peptides-powder-227-g

# 580
# 581

Здравей, Денис,
Скрит текст:

Здравей!
Дозата вит. Д е ниска и затова не успяваш толкова дълго време да повишиш нивата до оптималните.
20 капки са 10 000МЕ или приемала си по 1400МЕ а това се води поддържаща доза ( от 1000 до 2000МЕ/дн.)
Приемай по-висока доза(4-5000/дн.), докато повишиш нивата и след това, поддържаща доза.
Високите еднократни дози не са полезни за костната с-ма, приемай вит. Д всеки ден, но в по-ниски дози.
В12 трябва да е на горна граница - доза около 1000мкг/дн за 2 месеца, след това поне 30 дни почивка - контрола.

Направих другите изследвания. Б6 ще излезе след 10 дни.

Хомоцистеинът в какви стойности е оптимален преди забременяване?

# 582
  • София
Скрит текст:

Здравей, Денис,
Скрит текст:

Здравей!
Направих другите изследвания. Б6 ще излезе след 10 дни.
Хомоцистеинът в какви стойности е оптимален преди забременяване?
Скрит текст:
Хомоцистеинът е висок. Трябва да е до 5, като над 7, риска вече е голям.
Следи си периодично нивата на ФК, В12 и В6 - ако са оптимални, това държи в добри граници хомоцистеина.

# 583
Здравей, денис
Какво е добре да се приема при ПКСЯ и нередовен Мц
В момента приемам Иногинол(с цел да се нормализира МЦ) Неофолик Мета и Вит.Д
Имам три спонтанни аборти, по необяснима за сега причина.
Благодаря

# 584
  • София
Здравей, денис
Какво е добре да се приема при ПКСЯ и нередовен Мц
В момента приемам Иногинол(с цел да се нормализира МЦ) Неофолик Мета и Вит.Д
Имам три спонтанни аборти, по необяснима за сега причина.
Благодаря
Здравей!
Първо изследвай всички хормони, за да се установи каква е причината за ПКЯ при теб и да се лекуваш.
Добре е да направиш всички генетични и имунологични изследвания ( там някъде може да е и причината за абортите). Провери за дефицити - ФК, В12, желязо, феритин, ЖСК, трансферин, вит.Д, селен, цинк, мед...
За добавки - може да се приема всичко, което коментираме в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт