Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 69 298
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Здравей Денис,

Може ли да ми кажеш дали Л-аргинина е подходяща добавка преди ЗЕТ? Четох че може да помогне за по-добра лигавица?

# 601
  • София
Здравей Денис,

Може ли да ми кажеш дали Л-аргинина е подходяща добавка преди ЗЕТ? Четох че може да помогне за по-добра лигавица?
Да, подходяща е.

# 602
Здравей Денис,

Да, подходяща е.

А може ли по някакъв начин да навреди? Пише че се пие големи дози по 5-6mg

# 603
Здравейте момичета! Simple Smile
Отскоро следя темата и бих искала да попитам за съвет относно витамини, които мога да започна да приемам като подготовка при опити за бебе.
В интернет ми направиха впечетление следните Огестан и Elevit - какво мислите за тях?
Ще се радвам, ако споделите какви приемате.
Огестан: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010009324
Elevit: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010031266

Много благодаря! С пожелание за страхотен снежен ден Simple Smile

# 604
denis, може ли да попитам дали комбинацията калций, магнезий и цинк на Jamieson стават?
Също според теб ок ли е да взимам див ямс на таблетки и успоредно да ползвам и крем с див ямс? Досега ползвах само крем.

# 605
  • София
Скрит текст:
Здравей Денис,

Да, подходяща е.
А може ли по някакъв начин да навреди? Пише че се пие големи дози по 5-6mg
Дозата на Л-Аргинина, за подпомагане на репр. функция при жените,  е 2х500мг, на гладно с вода.
Високите дози на всичко са опасни - дори и на храната. Simple Smile
Принципът на фармакологията е: Dosis sola facit venenum!  или Дозата, сама прави, отровата
Колкото повече Аргинин, не означава, повече ползи - това все пак е вазодилататор ( така действа) и влияе и на други органи и системи.
Когато се приема "нещо" то не действа само "на това, за което се приема"... не вярвам да има някой, който да го мисли по този начин Simple Smile

denis, може ли да попитам дали комбинацията калций, магнезий и цинк на Jamieson стават?
Също според теб ок ли е да взимам див ямс на таблетки и успоредно да ползвам и крем с див ямс? Досега ползвах само крем.
За Са- формулата  - не мога да отговоря. Дай линк за да погледна проукта.
Див ямс е растителен аналог на прогестините или ако действа ще действа и на серумните нива.
Кремовете с див ямс - действат само локално, на рецепторите на тъканите, т.е не трябва да влияят на серумните  нива.
Да, може да се ползват заедно - би трябвало да се допълват ( но дали е така, се проверява, чрез изследвания на серумните нива на хормоните).

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 08:27 от denis.

# 606
Здравей, Денис. Със СПКЯ съм, пия лекарство с метформин (нямам ИР засега, но ми помага за изчистването на кистите и по-редовен МЦ). Отделно пия МВИ, Инозитол и Омега 3. Удачно ли е да пия отделно и витамин Е и ако да, как? Благодаря предварително. 😊

# 607
https://jamieson.bg/content/kalcij-magnezij-s-cink
denis, това заглеждах на Jamieson.

# 608
  • София
Здравей, Денис. Със СПКЯ съм, пия лекарство с метформин (нямам ИР засега, но ми помага за изчистването на кистите и по-редовен МЦ). Отделно пия МВИ, Инозитол и Омега 3. Удачно ли е да пия отделно и витамин Е и ако да, как? Благодаря предварително. 😊
Здравей!
Да, може да приемаш вит.Е - дозата е 400МЕ/дн., след хранене, от М до М, ... на 5-6 МЦ приема да има поне 20-на дни почивка.

Горе-долу, става ...не е най-добрият избор.
Ако не е назначен от лекар ( калция)  е добре да се приема по схема от вида: 10 дни прием - 10 дни почивка... за да не се натрупа в меките тъкани

# 609
Здравейте,

Моля за мнение за тази добавка: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010030726
Отделно пия фк метилирана форма, сега отново ще добавя и витамин д , тъй като правих почивка.. Минах 3 месечен "курс" с Пикозитол, за поликистоза, която няма и помен от нея..

ММ от известно време Leuzea и Tribulus капки..

Благодаря предварително Simple Smile

# 610
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
Моля за мнение за тази добавка: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010030726
Отделно пия фк метилирана форма, сега отново ще добавя и витамин д , тъй като правих почивка.. Минах 3 месечен "курс" с Пикозитол, за поликистоза, която няма и помен от нея..

ММ от известно време Leuzea и Tribulus капки..

Благодаря предварително Simple Smile
Здравей!
Този продукт съдържа билки, богати на фитохормони, респ. може да повиши нивата на Естрогените и Андрогените и ако не се внимава да причини хормонален дисбаланс.
При ПКЯ, много често, има високи нива на андрогените, затова е добре да се консултираш и с АГ.
ПП.
Една от ползите на Инозитола, е че нормализира/балансира нивата на андрогените ... с приема на тези билки, да не се върнеш в изходно положение и да започнеш отново да образуваш кисти?!... а това, може да се случи и 2-3 месеца, след като е приеман продукта - невинаги става от днес за утре.

# 611
denis, ще бъда много благодарна, ако може да ми препоръчаш калций, магнезий и цинк на друга фирма.

# 612
  • София
denis, ще бъда много благодарна, ако може да ми препоръчаш калций, магнезий и цинк на друга фирма.
Не следя какво се предлага на БГ пазар - избери си нещо и ми го покажи. Потърси някаква органична калциева формула - съдържа всичко необходимо за правилното усвояване на калция.
Kато това напр.:
Garden of Life, Vitamin Code, RAW Calcium, 60 Vegetarian Capsules ............  Product Code: GOL-11391

# 613
Здравей Денис,

Може ли да ки кажеш на какво може да се дължи липсата на цикъл след спиране на утрогестан. Пих го 1 седмица 3х2 и вече 6 ден нищо не идва?

# 614
  • София
Здравей Денис,
Може ли да ки кажеш на какво може да се дължи липсата на цикъл след спиране на утрогестан. Пих го 1 седмица 3х2 и вече 6 ден нищо не идва?
Здравей!
До 10 дни трябва да дойде М.
Ако няма бременност и все още няма М. - не е бил достатъчен като доза и продължителност на приема - рядко, но се случва. Друга причина - лутеинова киста/ЛУФ ... ако не стане само с прогестин, може да ти назначат ОК ( прогестин и естроген)

Общи условия

Активация на акаунт