Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 833
  • 264
  •   1
Отговори
# 165
Бих те посъветвала да не цитираш написано от нея по форуми. Първо не е етично и второ, може да ти създаде проблеми.

Не е нужно лично да комуникираш с нея, а чрез адвокат и в никакъв случай не и давай пълномощно.

# 166
Тишо, а ти защо се отказа ти да станеш единствен собственик и длъжник?

# 167
  • Бургас
В крайна сметка и двамата искате да продавате, ти явно на по-ниска цена, за да стане по-бързо, а тя на такава, която да покрие кредитите. В крайна сметка пазарът ще определи цената. Когато стои непродаваемо или няма интерес, бившата ти сама ще  свали до пазарната. Тя също няма интерес от тази ситуация.  Твоето "заинатяване" в случая  малко наказателно стои.

# 168
За какво се е заинатил пък той?
Аз нещо и жената не мога да разбера. Не искала да има кредити - мисля, че това се постига най-лесно точно с първоначалния вариант на Тишо - той става собственик на жилището и му плаща ипотеката, а на нея й изплаща вече платеното от нея (въпреки че според мен това не е коректно, тя също е живяла в това жилище, трябва да му плати наем в такъв случай). Също,тя е купила возило - той трябва да я накара да си го плати - предполагам може да се докаже, че са харчени пари за това.

Тя да не би да си фантазира, че като го продава за 70+ хиляди, ще получи парите кеш, ще плати кредитите и ще й останат пари в джоба?

# 169
Първо щял да купува, после не щял, понеже тя се съгласила, обаче накрая се притеснил, че тя може да иска апартамента, въпреки, че тя предлага да му прехвърли кредитите и собствеността Simple Smile

# 170
  • Бургас
Тя много неща може да си фантазира и точно реалността ще я отрезви. Всеки като собственик/задлъжнял на банка/ ще се опита да продаде на максимално висока цена. Ще се опита, не казвам, че ще успее, но е в правото си да пробва...Като стои непродаваемо с месеци, ще се усети, но пък може и късмет да извади. Той настоявайки на друго, всъщност й казва: "няма да стане на твоето, ще страдаш, както аз страдам, дори и аз да съм въвлечен също"

# 171
Ама докато го продадат, и двамата трябва да плащат. Аз го разбирам, че не иска да плаща за това жилище. А ако го изкупи, не иска да плаща нейните кефове. Тя пък не иска да има кредити - като е взела с ипотека, няма как.

# 172
Те остават с почти 20 хиляди дълг и след като продадат апартамента.

# 173
  • Бургас
Те да продадат апартамента, пък другото ще го мислят после. От останалия кредит ще приспаднат колата на бившата /да е в плюс в нейния остатък/, делят на две и пр. Ако са достатъчно уталожени емоциите, ще се разберат.

# 174
Тишо, а ти защо се отказа ти да станеш единствен собственик и длъжник?
Гал, той няма да спечели нищо от това, защото през първите години на кредитите се погасяват основно лихви. Ще остане с главницата на един доста завишен кредит, имот с пазарна цена доста под него и камък на врата за дълго време. Кредитът не е взет преди 4 години най-вероятно, а преди 1-2 след като са натрупали стаж и осигуровки за пред банката и са се установили.
Това ми напомня поразително на житието на една моя колежка. Жени се бременна на 19 след 3 години връзка с 12 години по-голям батко, сватбата е била за пред роднините и заради бременност, следва спонтанен аборт и тя на сватбата даже вече не е била бременна. Купуват на безумно висока цена имот в София, през 2007-2008-ма година се случват нещата. Започват да изплащат, след 1 година на нея й писва семейния живот, хваща си любовник, малко след това на момчето майката почива. Нашата мома подава молба за развод скоро след това, прибира се при техните, тя е от София, той - не. Реално тя единствено е помагала на семейния бюджет, нещо като 1:4 нейните доходи спрямо неговите, а 1/3 от цената на имота е самоучастие, дадено от родителите на момчето директно в банката при подписването.
Колко години след това тя повтаря как той ръка трябвало да й целува, че не му била искала нищо, а го оставила с кредита да се оправя сам. Ама пък не го била одрала още допълнително на това, все пак...Satisfied Не зная за него как са се развили нещата, но тя продължава 13 години да го следи във Фейсбука, омъжи се по сметка, сега си търси нов любовник, щото семейният живот е скучен, и понякога претопля старата манджа с кредита и колко била благородна тя, че видиш ли нищо не искала при раздялата. Спорили сме с нея по повод изневерите и честността в отношенията, за нея са 100 % оправдани и това да нараняваш друг човек заради собствения си кеф е нищо работа. Аз съм тъпата, дето не мисля така. Satisfied Същите изявления - не искам да го чуя, той такъв, той онакъв, слугувала му била, той не я бил 1 година оценил (на 19 години нали си представяме за каква мома домакиня говорим?! Laughing)
Сори за офтопика, просто това ми е ежедневен пример пред очите, тя е най-меркантилният човек, когото познавам аз. Та, в тази връзка, не бих съветвала автора да се съгласява на нейните условия само и само да се оттърве. А отношенията им не са били ок и преди края, аз вече съм сигурна в това.

# 175
Не искам да съм лоша, но писмото на бившата издава доста по-сериозни и отдавна съществуващи проблеми между тях двамата от неговото едностранчиво обяснение - намери си нов и ме заряза.

Нейните "кефове", както се разбра, струват великите 2500.
Неговият запънат реваншизъм ще им излезе по 10на хиляди на всеки, ако не и повече.

# 176
Бившата иска да излезе на чисто без никакви кредити. Енти път питам - що тогава не му продаде жилището барабар с кредита?

# 177
Какво разбираш под това "да му продаде жилището барабар с кредита"?
Нещо изгубени в превода станахме Simple Smile
Тя нали точно това му казва! Като не иска да продават на нейните условия, той да взима апартамента с кредитите и да се оправя. Дори не видях да споменава за възстановяване на направените до този момент вноски!
А те със сигурност са доста повече от колата.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 13:04 от птица

# 178
Тя нали точно това му казва!
Е да де! И той това искаше отначало. Затова не разбирам защо тя действително не ги прехвърли, какво точно я е спряло?
Иначе много смела, с нов любовник да се репчи, че не ще да вижда съдлъжника си.

# 179
Ти не четеш ли?
ТОЙ не иска.

Общи условия

Активация на акаунт