Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 829
  • 264
  •   1
Отговори
# 180
Чета, затова него пък го питах защо се е отказал.

# 181
Той не иска нейния дял от ипотеката. Искал е в началото, тя явно се е съгласила - което се вижда от "писмото" Simple Smile - и той вече няма интерес.
Писали сме едновременно.

# 182
Аз единствено разбрах, че тя и двата кредита не искала да погасява, което няма как да стане, защото е съсобственик и съдлъжник. И да се репчи, и да не се репчи, все тая. И двамата са в кюпа.
Тук вече става въпрос за цената, която се търси, и начинът, по-който да стане продажбата. На мен ми се чини, че тя едвам чака той да се разкара. Сигурно си има причина за това, но и нейното поведение е доста интересно.
А искането за пълномощно е доста странно и не ми харесва на мен.
За проблемите вече мисля на всички ни стана ясно, че връзката им не е била цветя и рози, момичето звучи малко като "оттървах се".
Което не оправдава факта, че финансово и двамата са отговорни и изказвания от рода на "аз никакви кредити не ща и няма да плащам" са меко казано арогантни, още повече в настоящата ситуация, в която момата заминава при мама и тате и върти още една любов...
Продължавам да повтарям като латерна, тя се чувства силна от нещо, отделно има и гръб на семейство, приятели, любовник. Няма лошо, но поет ангажимент трябва да се спазва.
Нали все още сме единни, че финансовото прецакване на бившето другарче не е официално признато за положително качество, или са го публикували вече в държавен вестник, а аз съм изпуснала? Laughing
Всъщност може би е добре, че продажбата на исканата цена няма да се случи, или поне не толкова бързо.
Мисля, че и за двамата това ще е един голям и житейски урок, и урок по финансова култура.
Животът ще ги научи, както се казва...
Иначе много лесно стана всичко, давайте, семейство ще правим, деца ще гледаме, кредити ще взимаме, айде снимки у Фейса да се похвалим, айде коли, айде тилифончета, айде иху, айде аху, ама като не ни хареса или ни дойдат големи отговорностите, си набиваме камшика и всички да го..., особено банката... Но банката дали си мисли и тя така... Grin

# 183
Не съм сигурна. Той беше писал, че не иска да й плаща нейните неща, които тя е платила от кредитите, ако ще и 5 лв да са. Тя държи да излезе на чисто, което предвид ситуацията значи най-малкото с трошка на аванта, с което пък авторът не е съгласен, затова сега и двамата са се запънали. Лично аз смятам, че той има повече право. 2 бона са си 2 бона. Аз работя 2 месеца за тия пари, някои хора работят 5 месеца. Защо той да се примирява?

# 184
Ние му дадохме добри съвети и най-важното е да изключи емоциите. Аз също не бих дала пълномощно при тези отношения.

В подобни ситуации, обикновено и двамата имат вина и участие, така че....

# 185
Не разбирам на нея за какво й е нужно пълномощно?!? Огледи може да провежда всеки, независимо дали е собственик. Ако се стигне до сделка, той ще си прецени дали ще ходи лично, или ще упълномощи адвокат или някого другиго за целта.
Колкото, че не искала да го вижда, никой не иска да гледа бившия и ден през ден да си комуникира с него, но докато имат общ имот, се налага.
То има една приказка, че общата ипотека сближава повече от децата.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 14:27 от SamoDiva

# 186
Пълномощно - може би за документи, които биха били необходими преди да се стигне до нотариус.
Пълномощно за апартамент, каквото има в цитираното... "писмо", е точно нищо.
От разни дреболии като това пълномощно за апартамент, оставам с усещането за деца, които се гъбаркат Simple Smile

# 187
А защо авторът просто не си потърси платеното до момента от нея и да ѝ се прехвърли и имота, и оставащи кредит? Пък тя да продава и на четворна цена после, ако иска?

# 188
Аз не бих си търсила платеното като вноски, единствено ще си искам самоучастието, което уж било изцяло от автора. Все пак съм живяла в жилището, за мен е редно да го приема като вид наем. Но самоучастието ще си го искам, щом няма да остава това жилище за мен.
А жената не иска кредити. Няма как да й се прехвърли.

# 189
Аз пък друго видях в писмото й: "Гледай до 10ти да си ми превел половината сума от общата на кредитите."!? Това надали са просто хвърлени в яда й думи. Всяка крушка си има опашка, нали знаете.

Много разумно ми звучат исканията й. И както вече за стотен път го казвам, нищо страшно няма да се пробват с исканата от нея цена, какво толкова се е запънал той. Ако не става, тя сама ще размисли.

И в пълномощното няма нищо плашещо или подвеждащо. Няма да се дава генерално пълномощно, прави се ясна уговорка за какво точно се отнася и докъде й стигат правомощията с него. Нали все пак някой от двамата трябва да контактува с агенция, купувачи и пр, а той е обявил, че ще се маха от града!? Като се стигне до сделка, ще го извика (казала му е) и ще присъства и той.
Ама тогава може да не хареса купувачите - по-мургави да са или нещо несимпатични...
И той хич не е лесен!

Галинор, хайде стига и ти с тези "нейните неща" от кредитите. И той има негови неща от кредитите. Момчето само си го написа, ти не, та не!
Колата може да е 2500, но за годината вноски по кредитите, момичето със сигурност е внесло едни 3000. така че отдавна е изплатила тази смешна кола, дето толкова ви вади очите. А и той до миналия месец си е возил д-то на нея.

# 190
Това самоучастие е малко като... "аз съм с по-стабилни доходи, но банката хареса повече нейните, защото са на светло" Simple Smile
Таксата на нотариуса, вписването и общинския данък - това май е самоучастието, така излиза от постовете напред.

# 191
A тя включва ли си наем в сметките със задна дата? Май не. Защо той да го прави. Да си взима всичко внесено по масрафа авторът и да пътува. Каквото остава да си го поеме тя, а междувременно да пуска имота за продажба на каквато цена желае

# 192
Колата може да е 2500, но за годината вноски по кредитите, момичето със сигурност е внесло едни 3000. така че изплатила я е отдавна. А и той до миналия месец си е возил д-то на тази кола.
Като ги е изплатила, що не ги отбие от цената и да иска само 70 бона, а? Айде стига глупости.
Возил си бил задника на нейната кола - бре, много интересно на чия кола са се преместили в нейния град, преди да вземат ипотека и булята да си купи возило. Пак, айде стига глупости.

# 193
Колата може да е 2500, но за годината вноски по кредитите, момичето със сигурност е внесло едни 3000. така че изплатила я е отдавна. А и той до миналия месец си е возил д-то на тази кола.
Като ги е изплатила, що не ги отбие от цената и да иска само 70 бона, а? Айде стига глупости.
От коя цена да ги отбие, бе момиче Joy На банката!?
С исканата цена за апартамента се търси покриване на кредитите към банката, не на техните си вътрешни задлъжнелости от типа - ти на мен ми даде, аз на теб ще върна.
Галинор, имам чувството, че хич не си наясно за какво става дума, нямаш и представа от кредити, вноски, лихви и главници и въобще задлъжнелости към банка, приказваш си ей така наизуст, че и нас само ни объркваш с включванията си.

# 194
Ти май не четеш темата, затова ще повторя по-простичко. Булката иска за къщата сумите по двата кредита. А не по двата кредита минус колата.

Общи условия

Активация на акаунт