Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 836
  • 264
  •   1
Отговори
# 150
Ами да стои и да не продава Simple Smile
За мен също е финансово необосновано да се продава жилище, придобито преди 1 г. очевидно с над 100 процента кредит. При тези условия, печалба - евентуално след години.

# 151
Че и изкуствено завишена цена на имота, за да се вземе по-голям кредит Wink

# 152
Как никаква? Като чета последните страници, човекът е ударил кьоравото и има страшен интерес от тоя имот. От една страна е чудно, че бърза да се разкара и да не спечели и той половината от тая 20 бона горница, която иска бившата му.
Аз лично се съмнявам той да търси финансова изгода. И искрено му пожелавам да занулят кредитите с продажба на имота час по-скоро.
Гложди ме обаче, в това младо и задружно довчера семейство, борещо се за дете довчера (извинявам се, забравих последната цитирана дата с опити), внезапно лъсва изневярата и кой откъде е.
Много лесно станало това "грабвам си шапката и продаваме за 1 месец да сме на нула и двамата и адиос".
Брях! Аз с моя бившия към 1 година само мислех ще я бъде ли или не, после 1 година той си събираше багажа на порции, екселерация му се казваше на това май, тц, тц.
Затова продължавам да мисля, че нещата не са просто една изневяра... Не можах да намеря предната тема на автора, но под тази трънка може и заек да изскочи.
Там нещата с финансите не са били по равно и още по време на връзката.
В никакъв случай не казвам, че той иска да се облагодетелства, ние не знаем почти нищо и спекулираме. Интересно ми е дали са имали общ бюджет за 4 години или е било "моите пари и твоите пари".
По отношение на вината, така е, прави сте, престъпление не е, говорим морално ако решим да корим момичето просто.

# 153
Доколкото прочетох авторът е съдлъжник, а основният кредитоискател е бившата му партньорка. По принцип основен е този с постоянен трудов договор , по-висок доход, по-млад заради срока или с по-добра кредитна история.В техния случай са двамата заради това, че нямат брак, но въпреки това в по-големият брой случаи е обратно.
Само гадая, но да попитам, ако се наложи да поемете целият дълг банката ще бъде ли съгласна, имате ли достатъчно доход и то на светло, защото може и да ви откаже и да е необходимо да си търсите съдлъжник.
Другият вариант е бившата ви партньорка да стъпи във вашия дълг, сама или с друг съдлъжник.
Нещо ми изглежда, че и двамата искате апартамента, в което няма нищо лошо, но трябва да стигнете до споразумение.

# 154
Не можах да намеря предната тема на автора
Това е, защото сляха двете теми в една.
Абе ситуацията като цяло е странна. 4 години заедно, купуват общо жилище в града на жената, правят неуспешни опити за забременяване и изведнъж бам, раздяла, че даже имало и любовник... Де да знам, все си мисля, че и най-бездушният камък ще се замисли в някакъв момент дали не е бил употребен.

# 155
Ахаа! Цели 4 години го употребявала бившата, подготвяйки далекосрочен пъклен план да СЕ нагъчи с 80 хилки кредит! Страшно хитра и подла жена, значи Joy

# 156
И двамата в историята са прецакани не заради раздялата, а защото са взели твърде рисковано финансово решение - кредит над 100 процента от покупната цена на жилището, като са опукали горницата за глупости. Сега има жилище, което миналата година е струвало 55 хиляди, кола, която също едва ли е поскъпнала, а те имат да връщат 74 хиляди - по спомени от предишни постове. Дори да продадат апартамента за миналогодишната цена, остават почти 20 хиляди за връщане.
Така че мечтата да се продаде апартамента и всеки да започне на чисто не е осъществима - те ще продължат да дължат пари.

# 157
Ахаа! Цели 4 години го употребявала бившата, подготвяйки далекосрочен пъклен план да СЕ нагъчи с 80 хилки кредит! Страшно хитра и подла жена, значи Joy
Нещо странно ли виждаш? При положение, че си е хванала любовник, употребила е част от кредитите за жилището за лични нужди и иска някой купувач да й ги покрие?
Хъм.

На мен ми е най-странно, че тя не иска да изкупи частта на бившия. От друга страна, ако тя е с ниски доходи, а любовникът не е сигурно 'вложение', тя не е на сметка да се окаже с жилище, на което не може да му плати вноската. Тази версия допълва това, че авторът е платил непосредствените разходи по покупката на жилището, допълва и странното й желание да продаде много по-скъпо, за да си избие личните разходи. По всяка вероятност точно там я стягат чепиците - тя няма пари да плаща кредитите.

# 158
Че то и той няма пари за жилището. Че и заплата постоянна няма. Не случайно на нейно име са взети кредитите и от нейната карта се теглят вноските.

А иначе и той е употребил част от кредитите за жилището и за лични нужди. Защо все така разсеяно го подминавате! Веднъж попитах вече, според вас, той къде е бил и какво е правил, докато тя е потребявала нейната Rolling Eyes част?

# 159
За какви свои лични нужди е употребил, че не помня? Или, понеже тя си е купила кола от парите от ипотеката, автоматично значи, че и той си е купил, да речем, симулатор на пилотска кабина (струват колкото приличен миниван на старо)?

# 160
Така за да не отговарям на всеки поотделно защото имаше бая коментари вчера и днес ще опитам да отговоря на всички с този пост.

1. Жилището е и на 2мата на името на равни части. Кредитите също са на 2мата на името като тя е титуляр а аз съдлъжник поради простата причина че по документи тя е с по висок доход но пак подчертавам по документи. Никога за тези години не е имало мойте и твойте пари просто решихме с нейните да плащаме кредитите и част от сметките а живеехме и всичко останало с моята заплата и мога да твърдя че се оправяхме много добре. Не както предположи един от коментиралите че съм нямал сигурна работа заплата и за това били на нейно име.

2.Пак казвам несъм казал че искам и ще правя мръсно или нещо подобно парите за сметките съм ги приготвил и ще ги платя. Просто попитах какви възможности имам защото аз немога да седя в това жилище повече прекалено много спомени така да кажа а тръгна ли си тя най спокойно ще се нанесе с новия си приятел (който между другото още крие) в жилището което все още колкото е мое толкова и нейно но не и да влиза 3ти човек.

3. За последен път не ми пука нито за колата(която всъщност струваше 2.5 щото големи теми за това дали била 5 7 или 10хил.) нито за парите който хвърлихме по нея или по жилището . И не парите от кредитите неотидоха само за нея отидоха и за 2мата за ремонти мебели и т.н. Просто най удачния и бърз вариант щеше да е да го продадем на пазарната му цена останалото да се раздели по равно и всеки да се спасява но тя няма да смъкне от цената и може да се протака и с година затова остават само 2. Вариант1 е да купя нейния дял апартамента и кредитите да останат за мен а тя да е на чисто и да си живее живота а аз да се нагърбя с целия кредит за 30години въпреки че няма да живея там. Вариант2 е да спра да плащам да изчакам и тя да спре или да ме осъди и банката да го вземе... после да плащаме навятъра с лихви главници и сичко което скача много над това което търси тя в момента.

4. Майната му на това че съм се преместил от еди къде си и еди заради кого си това никога не ми е било толкова важно непуснах темата за това някой да ме жалва каква била тя къв съм бил аз и тем подобни глупости. Нито съм се занимавал с такива неща нито искам просто реших че тук може да има някой с подобен проблем или просто може да даде съвет за това какви възможности имам. Благодаря на всички за отговорите ви. Живи и здрави 🙂

# 161
Само една бележка по ползването на форума - против правилата е да пускаш поредни мнения, трябва да е само едно.

# 162
Скрит текст:
Така за да не отговарям на всеки поотделно защото имаше бая коментари вчера и днес ще опитам да отговоря на всички с този пост.

1. Жилището е и на 2мата на името на равни части. Кредитите също са на 2мата на името като тя е титуляр а аз съдлъжник поради простата причина че по документи тя е с по висок доход но пак подчертавам по документи. Никога за тези години не е имало мойте и твойте пари просто решихме с нейните да плащаме кредитите и част от сметките а живеехме и всичко останало с моята заплата и мога да твърдя че се оправяхме много добре. Не както предположи един от коментиралите че съм нямал сигурна работа заплата и за това били на нейно име.

2.Пак казвам несъм казал че искам и ще правя мръсно или нещо подобно парите за сметките съм ги приготвил и ще ги платя. Просто попитах какви възможности имам защото аз немога да седя в това жилище повече прекалено много спомени така да кажа а тръгна ли си тя най спокойно ще се нанесе с новия си приятел (който между другото още крие) в жилището което все още колкото е мое толкова и нейно но не и да влиза 3ти човек.

3. За последен път не ми пука нито за колата(която всъщност струваше 2.5 щото големи теми за това дали била 5 7 или 10хил.) нито за парите който хвърлихме по нея или по жилището . И не парите от кредитите неотидоха само за нея отидоха и за 2мата за ремонти мебели и т.н. Просто най удачния и бърз вариант щеше да е да го продадем на пазарната му цена останалото да се раздели по равно и всеки да се спасява но тя няма да смъкне от цената и може да се протака и с година затова остават само 2. Вариант1 е да купя нейния дял апартамента и кредитите да останат за мен а тя да е на чисто и да си живее живота а аз да се нагърбя с целия кредит за 30години въпреки че няма да живея там. Вариант2 е да спра да плащам да изчакам и тя да спре или да ме осъди и банката да го вземе... после да плащаме навятъра с лихви главници и сичко което скача много над това което търси тя в момента.

4. Майната му на това че съм се преместил от еди къде си и еди заради кого си това никога не ми е било толкова важно непуснах темата за това някой да ме жалва каква била тя къв съм бил аз и тем подобни глупости. Нито съм се занимавал с такива неща нито искам просто реших че тук може да има някой с подобен проблем или просто може да даде съвет за това какви възможности имам. Благодаря на всички за отговорите ви. Живи и здрави 🙂
Благодаря за изчерпателните разяснения, аз лично ти съчувствам и се надявам да се разрешат бързо нещата за благото и на двамата.
Струва ми се, че си загубил всякакво доверие в бившата си приятелка, самият факт, че допускаш нейното нанасяне в апартамента, е показателен. Може би има индикации, може би имаш информация, това, че крие новата връзка също е доста интересно.
Но, пак да се повторя, трябва ти колкото е възможно по-хладен ум и дипломация, с рогата напред няма да се измъкнете от заема. Банката изобщо няма да се занимава нито с вашите стечения на обстоятелствата, нито с бъдещите ви планове. Даже може да се възползва от ситуацията, за да ви зароби за доста дълъг период от време. Т.е. заробването в случая е доброволно де, банката просто си гледа бизнеса.
Щом нямаш доверие на човека отсреща (и аз не бих имала), не можете да се разберете за друго, освен продажба на завишена цена и ти си решил да си тръгваш (разбирам те, на чужд гръб е лесно, но всички сме били на тоя хал, да знаеш, боли), практично обмисли и направи нещата преди да излезеш от жилището и града.
Хубаво е да се направи опис на имуществото, засичане на водомери, електромери, да се прекрати интернет и кабелна, ако няма да се ползва имота (приемаме, че няма да се ползва, нали ще го продаваме). За всичко, което се описва и прави, е ясно, че е добре девойката най-малкото да е уведомена, или най-добре да участва пряко.
Една декларация може да се подпише от двамата, не съм сигурна дали при нотариус или адвокат, че няма да ползвате жилището до продажбата, ако се ползва от единия от вас, то ползвателят предварително е длъжен да уведоми другия собственик. Патрон няма право да се сменя и от двете стани, както и да се възпрепятства достъп на другия. За наем да търсиш от нея, ако заяви, че иска да ползва жилището, не те съветвам да го правиш, а просто не се съгласявай да се ползва. По-скоро го дайте под наем на други хора, а парите от наема да се внасят за погасяване на заема.
Момичето се държи странно и си мисля, че ти прави напук даже, но това ти си знаеш най-добре.
Аз съм напускала след дълги опити за "оправяне" на това, което не работи. Да ти кажа, това "аз един път да се оттърва, пък не ща да я/ го чувам повече" изобщо не става така. Никой няма да ти каже "благодаря много" за годините, изкарани заедно и за положените грижи, да знаеш. И ти вече го знаеш де. При нея нещата може да изглеждат точно по същия начин или кой знае, форумът е пълен с теми от рода "ама той не ме оцени", "ама срещнах бившия и се заплеснах, щото с мъжа ми нещо охладняхме", "ама аз само му слугувах".

Като цяло, на приказки съветвам да не се вярва. Живеем във времена, в които много хора разчитат, че като мине малко време, и е тотално приемливо да се отметнат, да излъжат, изобщо всеки си има неговата истина. Чувала съм за брутална "промяна" в характера на бившия партньор дори след месец-два, а при разводи в съда е просто грозна картинка много често.
Та, успех ти пожелавам най-искрено, и повече трезв разум, дипломатичност (което не е лесно хич) и чисто бизнес-план подход - т.е. мислиш "как аджеба да се измъкнем от заема за срок...., без да е нечестно спрямо някой от двамата". Смешно предложение, но в заема сте двамата и ако можете да се насилите да мислите като двойка в това отношение, ще се измъкнете по-бързо. Тя и да упорства, цената, която търси, скоро няма да получи.

# 163

Повечето тук ти съчувстваме, неприятна ситуация, но в този пост звучиш разумно. Може би имате шанс да се разберете да го продатете на пазарната му цена.

Смяташ ли, че евентуално, ако го отдадете под наем, би покривал по-голямата част от вноските, докато търсите купувач? А и има ли търсене на квартири в града?

Гал, не знам къде видя защита на девойката. Просто сме на мнение, че и двамата са с двата крака в тази ситуация. Просто какво е довело до нея са интимни подробности на които мятото им не  е тук.

Хората са минали през решаване на репродуктивни проблеми и докато при някои двойки това ги заздравява, други не издържат.

Аз му желая успех на автора и да излезе от ситуацията по най-добрия възможен начин. За мен това е споразумение с девойката, защото при съд продажба от банката и двамата ще са ощетени.

# 164

Повечето тук ти съчувстваме, неприятна ситуация, но в този пост звучиш разумно. Може би имате шанс да се разберете да го продатете на пазарната му цена.

Аз му желая успех на автора и да излезе от ситуацията по най-добрия възможен начин. За мен това е споразумение с девойката, защото при съд продажба от банката и двамата ще са ощетени.

За щалост до това да се разберем като хората и до споразумение неможем да стигнем. Ще цитирам това което тя ми писа след последния ми опит да се разберем и да излезем от тази ситуация :

"Цената на апартамента няма да се смъкне! Ще се покрият и двата кредита. Аз няма да плащам кредит защото ти така си решил! Като искаш да се смъкне цената. Прехеърлям ти ипотечния и потребителския и се оправяй. Но аз кредит за нищо няма да плащам.Гледай до 10ти да си ми превел половината сума от общата на кредитите. Не ме занимавай с нищо повече! Можеш да ми направиш пълномощно за апартамент и да мога аз да се оправям със сделката като те няма. Дотогава чакам да ми се обадят за оглед и когато се появи купувач ще дойдеш за сделката и до там. Неискам да те виждам. Нито да те чувам. Остави ме на мира вече!"

Общи условия

Активация на акаунт