Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 44 092
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
Аз днес разбрах че ги ползват за коронавируса...потърсих в няколко аптеки и намерих 3 кутии клексан 0,4. Трябват ми още 3-4 кутии и ще съм се запасила почти до термина, защото у нас имам за месец напред. Утре съм в Пловдив и ще обиколя пак аптеките, почти винаги намирам в софарма. Но моя съвет е запасявайте се, че ще става все по- зле.
Имате ли проблем с намирането на фракси /клексан? Че откакто ги ползват при коронавируса, и болниците нямат. Аз търсих за приятелка, но в складовете нямало нищо, никаква доза. Ужас! То преди къде се намираха трудно, сега какво ли ще стане като и при короната са нужни?!

# 451
Аз от февруари насам не съм имала проблеми да намирам 0.4 и 0.6 Клексан.

# 452
А къде в София може да се намерят? Защото моята приятелка хем работи в болница, хем не може да си намери. А една нелюбезна госпожа в аптеката ми каза, че няма в самите складове.
Аз бих си взела една кутия също, за всеки случай, защото тепърва набират популярност с коронавируса и не се знае...

# 453
Периодично изчезват и се появяват. По принцип тези медикаменти се ползват за много неща в болниците - след операции напр.

# 454
Здравейте, да си разкажа за моето раждане . Бях всеки ден на 0,4 клексан през цялата бременност. Лекарят искаше около 36 часа преди планирано секцио да спра инжекциите . Според Паскалева един ден преди това.
В крайна сметка сложих инжекцията и след около 30-60 мин ми изтекоха водите. Секциото беше след 4-5 часа - нямаше проблем с упойката или нещо друго. След около 12  часа ми сложиха клексан (след операцията) и после слагах за 7-8 дни. Нямах голяма кръвозагуба при операцията(хемоглобин 130 на другият ден) и после нямах по засилено кървене следващите дни - като при цикъл по обилните дни. В крайна сметка лекарят ми каза , ние знаем какво да правим ,може да са сложили и нещо кръвосъсирващо при операцията.
Имам приятелка родила секцио при същият лекар , тя спря аспирина около 32 седмица. Но тя след секциото много се поду , при мен нямаше нищо такова. И това се случва след секцио , но явно е до организъм.

# 455
Моля ако някой знае място в който и да е град, където все още продават фраксипарин 0.4 нека сподели, защото никъде не мога да намеря, казват ми че складовите наличности били изтеглени към болниците. Впрегнала съм познати в почти всички по-големи градове да ми търсят, но засега нямам успех....незнам какво да правя вече.

# 456
В Ремедиум София питайте по телефоните.

# 457
  • София
Аз до момента в живота си не съм имала проблем да намеря Фраксипарин или Клексан после. Влизам в аптеката и винаги имат 4 кутии за мен. Пазарувам само от аптеките на клиниките Малинов и Надежда. Това ми е трета бременност.

# 458
Искрено ви завиждам, аз съм от Варна и от един месец обикаляме целия град и околните градчета и сумарно намерихме 10 бройки. Казаха ми че складовете във Варна и Бургас са без наличности, да търся в други градове и затова разпитвам.

# 459
Лаленце,вероятно ти заделят. Наистина е трудно намирането. Фраксито съм обикаля много за него, клексанът не е толкова търсен и почнаха да ми заделят в една аптека за мен.

# 460
Daiyana, фраксипарина наистина се намира много по-трудно от клексана, може да попитате вашия лекар да преминете на клексан, мисля че няма да има проблем, да по-скъп е доста, но за мен е по-добрия продукт от двата. Аз днес почти се запасих до термина, ще ми трябват още 10-15 инжекции най-много, но ще ги взема евентуално декември, защото ако съм секцио, ще ми останат.

# 461
Здравейте, момичета!
За жалост при мен нещата не се развиха положително и предстои абразио, най-вероятно във вторник. Лекаря ми каза да спирам Фраксипарина и Аспирина от сега (аг-то). Мен обаче ме е страх. Въпроса ми е да го продължа ли преди(утре) и след процедурата? Утре сутрин да го сложа ли както досега? Ако процедурата ще е във вторник от последното слагане ще са минали 24-24+ часа. По-рано ли да го сложа или по-късно? Също така в деня на процедурата кога да го сложа? На доза 0,4ml съм. Анти Ха-то ми беше 0.20 преди няколко дена. Казаха, че е в норма за г.с., в която съм и не ми го увеличиха. Аспирина вчера  го пропуснах за да не изкървя преди процедурата, тъй като ми спряха прогестерона.

# 462
Спирай. Няма смисъл да поддържаш терапията като няма развитие на плода.

# 463
терапията я спираш тотално без да я слагаш в който и да било ден след това . Съжалявам

# 464
  • София
Момичета, къде освен в корема мога да си бия фраксито и да не ме боли? Един месец слагам в корема, ама вчера явно улучих нешо, че кървях после и посинях за 2мин., а от другата страна на корема ме сърби и имам леко петно от преди два дена. Искам малко да си почине. Палавките добре ли са? В ръката и крака не е страх. Уж гледах клипчета, ама нещо не мога да се престраша. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт