Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 44 100
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
Нали и при секцио се слага упойка.

Анестезиолозите си знаят работата!

# 436
При секцио се слага друг вид анестезия, която не взаимодейства по същия начин с препаратите, които приемаме за тромбофилия.

Следващият преглед, живот и здраве, ще го коментирам и със следящият ме лекар. Стана ми интересно, защото не го споменават за първи път на курсовете.

# 437
Едната е спинална, другата епидурална. Слагат се по един и същи начин, използват се различни препарати, а те и за двете анестезии не са безброй.

Ако върнете темите назад, ще видите, че не е имало проблем дори при поставена инжекция и тръгнало раждане, например след 4-6-8 часа дори. В повечето случаи Аг психиясват майките, защото ги е страх, не са подготвени и не са наясно ще успеят ли да се справят при ситуация като горната. Затова си измиват ръцете с анестезията. Анестезиолозите в 99.9% от случаите не се притесняват.

# 438
Абсолютно съм съгласна с Верчето, некомпетентността на аг спрямо тази терапия е в основата на психясването на бременните по тази тема, а и на куп опропастени бременности. Лекари, които горещо са препоръчвани като разбиращи от тромбофилия непрекъснато препоръчват спиране на терапията седмици преди термин, или седмици преди серклаж. Следи от нмх в тялото има максимум 24 ч след поставяне - следи, а не пълно действие. Основният риск при нмх и епидурална упойка е риска от образуване на хематом/ кръвонасядане на мястото, на което се поставя упойката. Такъв риск има най-вече в първите часове след поставяне на нмх - ако някоя жена е вече с признаци за раждане, просто не слага инжекция и това е. Ако някой ви разправя да спирате седмици преди термин терапията или че заради терапията или тромбофилията, трябва да сте секцио - търсете си друг лекар, защото нито едно от двете неща Не е така.
Ако раждането тръгне много скоростно може да няма време изобщо ни за упойка, ни за нищо и директно да роди, независимо дали е с нмх или не. Моя приятелка е така като без терапия и е във Франция   - по някаква причина и двете деца ги роди супер скоростно - докато стигне в болницата и вече е с яко разкритие - всичко приключва за по-малко от 2 часа. С Първото изобщо не бяха сколасали да й сложат упойка, с второто и бяха сложили, но не я беше хванала докато роди.

# 439
Здравейте! Как ви се струват следните стойности в 23 г.с.+ и на доза 0.6 клексан ?
Димер 0.44.           реф.2-ри трим. 0.3-1.3
аРТТ 29.6               реф.24-38
Фибриноген 4.5    реф.2-4.5

# 440
Анти ха ти трябва, за да разбереш ок ли ти и дозата.

# 441
Анти ха ти трябва, за да разбереш ок ли ти и дозата.

АГ иска тези 😂😂
Къде мога да го пусна освен при Паскалева и Токуда ?

# 442
Абе ясно ми е, че аг ги иска, ама нищо не правиш с тях. Можеш да пуснеш в НКБ, без да ходиш на консултация с Паскалева. Специфично е и другите лаборатории правят грешки. Това от личен опит.

# 443
Абе ясно ми е, че аг ги иска, ама нищо не правиш с тях. Можеш да пуснеш в НКБ, без да ходиш на консултация с Паскалева. Специфично е и другите лаборатории правят грешки. Това от личен опит.

И трябва да е 4ч. след инжекцията клексан ?
Благодаря ! Flowers Four Leaf Clover

# 444
Имате ли представа кои лаборатории във Варна или Добрич изследват анти ха, защото не успявам да намеря информация

# 445
Ина, да. На 4я час точно трябва да ти вземат кръв.

# 446
Имате ли представа кои лаборатории във Варна или Добрич изследват анти ха, защото не успявам да намеря информация

Ако имате Синево. Мисля, че също така бях видяла в Бодимед или Зинвест, в изследванията, която пращат в Германия, но не помня в коя от двете със сигурност.

# 447
Реално и аз нямам тромбофилия по основните показатели, които съм изследвала. Само усвояването на фолиева ми е мутация, но ето, че съм на 0.6 клексан.

При мен излезе същото.
Сега пия метил фолат,но открих това в 10 седмица.Дали това ,че не съм усвоявала фолиева киселина е проблем ,защото знам,че се започва приема преди бременността дори?Този дефицит дали ще се навакса и дали няма да се отрази на ембрионите ,защото при мен са две.

# 448
Не съм лекар и не не мога да го коментирам това. Остават ти има няма 2 седмици до първата Фм, там ще се види дали всичко е наред.

# 449
Имате ли проблем с намирането на фракси /клексан? Че откакто ги ползват при коронавируса, и болниците нямат. Аз търсих за приятелка, но в складовете нямало нищо, никаква доза. Ужас! То преди къде се намираха трудно, сега какво ли ще стане като и при короната са нужни?!

Общи условия

Активация на акаунт