Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 44 077
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
Те в аптеките не го казват това.
Аз съм купувала от Истанбул Оксапар и на границата ни казаха, че това количество по принцип трябва да го вземат. Добре, че попаднахме на хора и не ни го взеха.
Повече не бих рискувала с по-голяма бройка.

# 481
А има ли как да се поръча от някоя аптека?

# 482
За турска аптека не знам, но има гръцка, не съм поръчвала, но чувам, че доста хора го правят. Аптека Промахон
А има ли как да се поръча от някоя аптека?

# 483
Здравейте, да се запиша и аз. Бременна съм за втори път след ин витро.За съжаление първата бременност завърши с мисед след 20г.с.Оказа се, че имам тромбофилия. Сега съм на фракси 0.6 и ацетизал кардио 150mg.Ужаса,който изпитвам преди всеки преглед е неописуем.Сега съм в 17+4,но за моя радост отговарям на 18+1.Моята малка победа 😉. Въпроса ми е има ли момичета с нормално протекла бременност след мисед. Тромбофилия та ми е 4g/4g
M i E,
Първата ми бременност беше след свеж трансфер. Кръвотокът към бебето беше много влошен, а към 16та г.с. се забеляза, че бебето изостава в теглото. Тогава ми изписаха по 150 мг аспирин на ден плюс съдоразширяващи. За съжаление тази терапия не даде резултат и го загубих в 33та г.с. заради микротромби, които са запушили плацентата. Едва след загубата ми казаха да се изследвам за тромбофилия. Оказах се с 4G/4G.
През втората си бременност бях на 100 мг аспирин преди трансфера, след което го спрях и започнах Клексан 0.4 от деня на трансфера (този път беше ЗЕТ). Цяла бременност изкарах на 0.4, само последния месец ми увеличиха дозата на 0.6. Родих дъщеричката си на 14ти октомври, напълно доносена и здрава.
Разбирам те напълно за ужаса, който изпитваш преди преглед. И при мен беше така, особено в началото. Но се опитай да бъдеш спокойна и вярвай, че този път всичко ще е наред.

# 484
А какво е позволеното  количество на границата. Вашето колко броя инжекции беше, казаха ли ви на границата до колко броя инжекции имате право да носите? Проблемът от турска или от българска страна го правят?

Аз съм купувала от Истанбул Оксапар и на границата ни казаха, че това количество по принцип трябва да го вземат. Добре, че попаднахме на хора и не ни го взеха.

# 485
Позволеното количество не ни казаха колко е, но според мен е такова, което не изглежда да е с търговска цел.
Трябва някъде да има информация за тези неща, както за цигарите, алкохола.
Но аз тогава не си направих труда да потърся  информация.
Хората си вършеха работата, съвсем в правото си. Проверката на багаж при нас беше само от българска страна.

А какво е позволеното  количество на границата. Вашето колко броя инжекции беше, казаха ли ви на границата до колко броя инжекции имате право да носите? Проблемът от турска или от българска страна го правят?

# 486
M i E,
Първата ми бременност беше след свеж трансфер. Кръвотокът към бебето беше много влошен, а към 16та г.с. се забеляза, че бебето изостава в теглото. Тогава ми изписаха по 150 мг аспирин на ден плюс съдоразширяващи. За съжаление тази терапия не даде резултат и го загубих в 33та г.с. заради микротромби, които са запушили плацентата. Едва след загубата ми казаха да се изследвам за тромбофилия. Оказах се с 4G/4G.
През втората си бременност бях на 100 мг аспирин преди трансфера, след което го спрях и започнах Клексан 0.4 от деня на трансфера (този път беше ЗЕТ). Цяла бременност изкарах на 0.4, само последния месец ми увеличиха дозата на 0.6. Родих дъщеричката си на 14ти октомври, напълно доносена и здрава.
Разбирам те напълно за ужаса, който изпитваш преди преглед. И при мен беше така, особено в началото. Но се опитай да бъдеш спокойна и вярвай, че този път всичко ще е наред.
[/quote]

Arabellla34, много ти благодаря отговора. Надявам се този път терапията да е адекватна и да имам щастието да гушна малката си рожба, защото никоя жена на този свят не заслужава да загуби рожба. Стискам палци и се опитвам да съм позитивно настроена Blush

# 487
Копирам въпросте ми от др.тема - Има ли жени на клексан+аспирин и да нямат тромбофилия ? Изписани са им поради др. причина /например опасност от високо кръвно, наднормено тегло, възраст и т.н./ или за всеки случай.
Също има ли такива чийто доктори на ЖК не одобряват терапията им изписана от проф.Паскалева ?
Може да ми пишете на лични, за да не спамим темата.
И още - ако при лош кръвоток към бебето то изостава в теглото, значи ли, че ако кръвотокът е много добър и за тава спомагат клексан+аспирин, то теглото ще е по-голямо или бебето ще е напред с 1-2 г.с.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 20:15 от -INA-73

# 488
Момичета извинявам се за глупавия въпрос, но не съм наясно...Когато резултата от изследването на Анти ха излезе във висока профилактична стойност (0.60), но не ми е ясно това значи, че дозата на клексана трябва да се увеличи или намали?Благодаря

# 489
Гледа се ниската проф.област, освен ако нямаш някой сериозен проблем.

# 490
Гледа се ниската проф.област, освен ако нямаш някой сериозен проблем.

Резултата ми е 0.6  при ниска профилактична област 0.2-0.4. Това значи, че трябва да се намали дозата ли?Благодаря

# 491
Момичета извинявам се за глупавия въпрос, но не съм наясно...Когато резултата от изследването на Анти ха излезе във висока профилактична стойност (0.60), но не ми е ясно това значи, че дозата на клексана трябва да се увеличи или намали?Благодаря
да се намали,и на мен ми е високо и писах на Кременски

# 492
Да, да се намали.

# 493
А когато Анти Ха излезе 0.25 - това не означава ли, че е ниска дозата?
Аз съм на клексан 0.4, Анти Ха излезе 0.25, като 0.2-0.4 е ниско профилна област? Клексана в такъв случай достатъчен ли е? Благодаря

# 494
  • София
Щом е между 0.2 и 0.4 значи е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт