Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 44 071
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
Сама си отговаряш на въпроса. Гледай си реф.граници, щом попадаш там, значи е ок.

# 496
Много е тегаво вече. Трябва да се презапасяваме с месеци напред, не вярвах,но факт. Даже се чудя и аспирина да не зачезне...

# 497
Сега срещнах пост в друга тема, че има Клексан в Аптеката на Промахон. Доставят до няколко дни с куриер

# 498
Днес питах в Аптека Студентска Поликлиника и ми казаха, че очакват Фракси днес. Може да пробвате там.

# 499
Благодаря ви за отговорите Simple Smile аз съм от Варна, днес звънях на 15 аптеки и в две намерих по една последна кутия. Наистина е доста неприятно така, но се надявам да се оправят нещата. Вчера гледах интервю на Д-р Сигридов за списание Кенгуру (гледайте го ако не сте), и там той споделя, че можем да разреждаме кръвта с 3.2л вода дневно, ако нямаме лекарствата...Приятна вечер на всички
Много е тегаво вече. Трябва да се презапасяваме с месеци напред, не вярвах,но факт. Даже се чудя и аспирина да не зачезне...
да много неприятно...той и аспирина беше изчезнал наскоро

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 18:02 от AnMary

# 500
Да, и с още 101 начина както каза той.Grinning
Не съм медицинско лице, но ако ставало така, щяхме да сме супер, вместо да се дупчим..уви, всеки случай е индивидуален и всички лекари са на различно мнение.

Благодаря ви за отговорите Simple Smile аз съм от Варна, днес звънях на 15 аптеки и в две намерих по една последна кутия. Наистина е доста неприятно така, но се надявам да се оправят нещата. Вчера гледах интервю на Д-р Сигридов за списание Кенгуру (гледайте го ако не сте), и там той споделя, че можем да разреждаме кръвта с 3.2л вода дневно, ако нямаме лекарствата...Приятна вечер на всички

# 501
Оф, то ако ставаше с вода .... нямаше да даваме хиляди левове за инжекции.

# 502
Възможно е в мрежатацда сте попаднали на този пост

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=5208159559210074&id=10 … 8&ref=m_notif

а ето и последвалото развитие няколко часа по-късно 😊
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=5213669788659051&id=10 … _reaction_generic

дано по-бързо се намери решение 🤗

# 503
  • София
Видяхте ли репортажа в централната на БТВ?Теодора представи проблема. От министерството обещали, че ще има някакви количества до седмици, щяло да се предложи и да се спре износа им. Аз не знам как стоят нещата с износа, какво изнасят, ако няма никъде от лекарството? Или количествата за износ са отделно от тези за страната?

# 504
Не ги знам какво изнасят, но това е от много време като проблем - трудното намиране на медикаментите имам предвид. Аз следя от 2015г и всяка година е кът и се намира трудно.
За мое щастие, аз проблеми не съм имала с намирането. Дори 0.6 се намира по-лесно от 0.4, а и е на същата цена.

# 505
Още докато течеше вчера репортажа по БТВ, знаех какво ще последва днес в аптеките Rage
До миналата седмица винаги съм успявала да си намирам фраксипарин 0.4 или клексан 0.4, съответно не съм се презапасявала. Как пък изведнъж всичко се е изчерпало от складовете и нямало да има?! Аман!!!

# 506
Аз още като видях поста си казах, ей сега си *** ******* и утре ще бръмчат медиите. Ами така стана. Този пост беше тъпо необмислено емоционално излияние, което направи ситуацията пъти по-зле...

# 507
Защо да е зле? Момичетата от седмици се оплакват, че все по-трудно намират Фракси и Клексан. А от няколко дена изобщо няма. Не е проблемът в репортажа, от преди това е. Благодарение на постовете има отзвук в медиите и утре се очаква заповед на здравният министър, с която да спре износа на тези лекарства.
Оказало се, че вносителят на Фраксипарин е пред подписване на нов договор, и доставките са намалели. Клексан имало, но поради  липсата на фракси всички са минали на Клексан, а от фирмата вносител не са очаквали такава драстична нужда от по-големи количества.
Предполагам до дни ще се стабилизират нещата.

# 508
Много си е добре, че се дава гласност даже. Покрай тази ситуация, ще се предложи и НЗОК да поема част от цената.

# 509
Ами дано да сте прави. Днес на едно място даже ме посъветваха по възможност да поискам от лекаря да ми замени лекарството с друго, защото "нищо не се знаело заради тази ковид криза". Надявам се да не злоупотребяват заради евентуална спекула по складове и аптеки...

Общи условия

Активация на акаунт