Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 44 044
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, незнам дали към вас да се обърна. След пункция и свеж трансфер имах изписани фраксипарин, аспирин прот., естрофем, медрол и утрогестан. След отрицателен тест ми спряха лекарствата, но на втория ден получих обриви по меките части на тялото, които са като плюски от комари и много сърбят. Възможно ли е медрола да е подтискал алергичната реакция от фраксипарина? И след спирането му да се е активирала реакцията? По време на поставянето на инжекциите получавах подуване, зачервяване и сърбеж, но беше в рамките на нормалното.

Нямам идея за медрола, но след фракси получих същите обриви, че и по-жестоки. Лежах две седмици с алергологията бременна докато ме стабилизират. Другия път настоявай за Клексан и стискам палци за положителен тест.

# 571
А за жените, които са правили изследването преди 6м, 1г, 5 г може и лабораторията да не пази архив толкова назад. Simple Smile

Аз лично не се чувствам комфортно да оставя изследването си в някаква аптека. Това е лична и поверителна информация. Как ще го съхранят,  GDPR?

Отделно, това при всяко купуване. Да кажем, че купуваме по 2 кутии за 20 дни, да не ходим всяка седмица в пандемията до аптеката... Това за една бременност са 13 копия! Отделно, някои от нас имат поне 10-15 дни след бременността пак да са на терапия. Това е общо поне 14 копия на изследването. И 14 рецепти, но да кажем, че те са най-малкият проблем.
Зелените рецепти, както каза една дама по-горе са по-лесни за купуване.

# 572
Много добре ще й се отрази на една бременна след часове или дни търсене на хепарин, накрая да намери аптека, в която го има и госпожа фармацевтката да й каже "Съжалявам, но мутации PAI 4G и MTHFR не са тромбофилия. Не можем да ви продадем инжекции."

# 573
Аз днес ще ходя да видя да видя единствената листната аптека в списъците, тук до мен, дали изобщо имат наличности и ще вдигам във въздуха, ако не ми продадат без да оставя изследване или рецепта.   Ако някоя от Вас има време нека пише отворено писмо с подписка, да подписваме и да пращаме. Ама не до тоя тапир министъра, а до министър-председателя,който уж е много загрижен  няма липсващо лекарство.

# 574
След раждането постяват ли се инжекции?
Нямам възможност за преглед- все пак в това положение, пък и с кърмаче, няма как да се отиде по доктори... Та интересно ми е при повече от Вас как сте процедирали.

# 575
На мен най-голямо притеснение ми е въпросът кои мутации ще признават. Не знам дали сте чели публикуваната на сайта на майчин дом от преди два дена информация. Ако указанията към аптеките са такива, само жени с хомозигот Лайден или протромбинов ген ще имат достъп до лекарството. Всички други гърмят. Аз имам всички други 6 мутации, но докато не съм прекарала тромбоемболия според майчин дом няма нужда да съм на терапия.... Също така някой беше писал, че всеки има генетични изследвания - това не е вярно. Има жени с придобита, а не наследствена тромбифилия - това е анти-фосфолипидния синдром. Много по-рисков от всяка мутация, а за него няма как да има генетично изследване. Това е жестока подигравка с нас. Ето какво мислят в Майчин дом и после да не се чудим защо толкова много се пълни групата за забременяване след кюртаж Sad
https://maichindom.com/информация-за-бременни-и-родилки-във-в/

# 576
Днес питах в една аптека, оказа се че не са били в списъка, но жената ми каза да търся от другата седмица и задължително да си нося документите. Освен рецепта и генетично изследване аз имам и подписана терапия от доц.Конова, в която фраксипарина е посочен като терапия по време на бременността и съм решила и нея да нося, дано да им е достатъчно аргументирано.

# 577
Това звучи толкова абсурдно, че чак ми е трудно да повярвам, че ще бъде така. Ще ме извините за фермана.
Скрит текст:
Да, трябва да отсеят бременните, да бъдем отделна група от всички останали, които в момента купуват НМХ превантивно. Да се затрудни бай Кольо да си купи 2 кутии НМХ, само защото видял, че така е направил и комшията. Но това ли е начина да ни отсеят? Вместо да улесняват нещата и да работят в полза на обществото, те ни спъват на всяка крачка с изисквания, бумащини, подписи, печати. Ще има работа за поредната изсмукана от пръстите ненужна Комисия от хрантутници, която ще прави проверки и ще събира документи от аптеките, ще налага санкции... ЖДНБ!
От години дъвчат електронната здравна карта, картон, досие или както ще се нарича. Толкова ли е трудно да има единна система, в която да фигурират всички мои синдроми, заболявания, състояния, прегледи, изследвания, снимки, операции? В аптеката да не се налага всеки път да нося рецепта за хормон например, който ще пия цял живот? В 21 век да влачим копия с подпис и печат за нещо, което е животоспасяващо, буквално...Този път наистина се надявам някой да обърне внимание на проблема. Да се спре износа, защото затрудненията не са от сега. Надявам се въпросния НМХ да започне да се финансира от касата, защото изнемогваме. Всички ние тук, сигурна съм, сме подписали петицията за реимбурсиране, време е отново да им я натикаме в лицето и да ни чуят.
И още нещо, което засяга повечето от нас и бих се радвала да се включи в кореспонденцията с властимащите. Не спирам да се чудя как е възможно репродуктивните клиники да се пукат по шевовете, ежедневно да се правят трансфери и инсеминации, а в България да не се продават прогестеронови инжекции? Защо и кога е спрян вноса? Смятам, че това също трябва да поставим на дневен ред. Бременността сгъстява кръвта, таблетките прогестерон сгъстяват кръвта и товарят черния дроб, огромна част от бременностите имат нужда от високи дози прогестерон, но ако искаме да е чрез инжекции всички ние трябва да се снабдяваме от чужбина, ЗАЩО? Безумно е!
Редактирам се, за да благодаря публично на NIA2019!

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 16:10 от Mandaria

# 578
  • Sofia
Ето какво мислят в Майчин дом и после да не се чудим защо толкова много се пълни групата за забременяване след кюртаж Sad
https://maichindom.com/информация-за-бременни-и-родилки-във-в/
Божеее, на тази страница са написали за НМХ в кавички "важни медикаменти"!

# 579
Нямам възможност за преглед- все пак в това положение, пък и с кърмаче, няма как да се отиде по доктори... Та интересно ми е при повече от Вас как сте процедирали.
Поставя се само в болницата,  обикновено в реанимация ако си секцио.  След това забравяш за инфекциите до следващата бременност 🙂

# 580
За инжекциите забравяш 😁

# 581
  • Sofia
Поставя се само в болницата,  обикновено в реанимация ако си секцио.  След това забравяш за инфекциите до следващата бременност 🙂

Зависи от мутацията. Аз съм високорискова мутация (Фактор 2 Протромбин) и на мен проф. Паскалева и още един хематолог ми казаха, че най-рисково е в третото тримесечие и до месец (30/40 дни) след раждането.

# 582
Да, съгласна съм. Аз след първото секцио слагах още 14 дни. Така че, всичко е индивидуално и не може с лека ръка да се каже - спираш ги.

# 583
Слагаха ми 7 дни в болницата (останах по-дълго по др причини). Питах да продължа ли, казаха , че това е достатъчно (секцио)

Но , признавам си, мен ме беше страх и бих по собствена инициатива още 2х10 от 0,3 и осталите ми 4 инжекции от 0,4 (от раждането всичко е 7+4+20=31)

хетерозигот Pai, хомозигот Асе

Потресена съм от събитията около осигуряването на наличност на нмх.. що за отношение е това и то от медици, все едно е каприз някакъв...

Търсете спешно алтернативи...защото.. на тези нищо не може да им трогне съвестта 🤨

# 584
  • София
Поставя се само в болницата,  обикновено в реанимация ако си секцио.  След това забравяш за инжекциите до следващата бременност 🙂

Това въобще не е вярно! Аз родих нормално без усложнения и още в родилното получих тромб.
След това имам един аборт с неясна причина.

С една нискорискова мутация съм, но съм изследвала само основния пакет.

Общи условия

Активация на акаунт